Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 26. spominskem pohodu na Triglav

Pred Triglavskim domom na Kredarici so ob 17.30 uri  pohodniki obeležili pohod in njegovo zgodovinsko izročilo na krajši proslavi, katere se je udeležilo okoli 300 pohodnikov, veliko praporščakov, za glasbo je poskrbel Partizanski pevski zbor z dirigentom profesorjem Gornikom, slavnostni govornik pa je bil podpredsednik veteranskega združenja Sever g. Mencin. 
Kot prejšnja leta je  tudi letos v koči  na Kredarici in Staničevi koči, kjer je vseh 19 pohodnikov OZVVS Šoštanj prenočilo, bilo zvečer obilo zabave, kjer so se prepevale domoljubne in druge pesmi. Kljub utrujenosti smo v soboto zgodaj zjutraj zapustili  Staničev dom,  ter se mimo Vodnikove koče in preko  Velega polja spustili do Pokljuke. Vrnitev vseh pohodnikov  se je končal brez zapletov ali nezgod.

Udeleženci 26. pohoda na Triglav, le teh je bilo več kot 600, so  v soboto 9. julija  prisostvovali veliki zaključni prireditvi na biatlonskem stadionu na Rudnem polju na Pokljuki, na kateri se je zbralo preko 6000 veteranov vojn. Tudi naših 19 pohodnikov OZVVS Šoštanjse je udeležilo zaključne slovesnosti. S kulturnim programom, ki se je začel ob 13. uri, so  počastili partizanske patrulje, 70-letnico Osvobodilne fronte in 20-letnico vojne za Slovenijo. Na prireditvi je nastopili orkester Slovenske vojske, partizanski pevski zbor in sopranistka Janja Hvala, zbrane pa bo nagovoril akademik Ciril Zlobec.

Po končani proslavi smo se z  udeleženci in drugimi gosti še nekaj časa družili ter se potem razšli z željo, da se drugo leto ponovno srečamo na 27. spominskem pohodu na Triglav.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži