Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Odkritje spominskega obeležja "Braniteljem slovenske samostojnosti" ŠOŠTANJ, 24. junij 2011


Osrednji slavnostni govornik na prireditvi pa je bil častni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Srečko Lisjak, med drugim tudi nosilec častnega znaka svobode Republike Slovenije in častnega vojnega znaka, dveh znakov bojne akcije, reda Generala Maistra 3. stopnje z meči … Med drugim je poudaril, da so bili veterani vojne za Slovenijo aktivni pri rojstvu naše države in še dodal, da se domovina ne brani samo s krvjo, temveč tudi s pogumom, voljo, ponosom in dostojanstvom. »Tega smo se mi zavedali,« je dejal Srečko Lisjak, ki je nato tudi sodeloval pri odkritju spominskega obeležja.

 

Predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik in predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje – odbor Velenje Dejan Potočnik sta nato odkrila spomenik in zloženo zastavo predala županu Darku Menihu kot varuhu zastave in spomenika.

 

Za kulturni program na prireditvi pa so poskrbeli člani pevskega zbora Skorno, domoljub Brane Franc Gradišnik in Pihalni orkester Zarja Šoštanj.

 

Župan je prisrčen sprejem za predstavnike Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, policijskega društva Sever za celjsko območje – odbor Velenje in častne goste pred svečanim odkritjem spomenika pripravil na Občini Šoštanj.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži