Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Jubilejna posebna 46. številka glasila Veteran

46_veteran_prvanovo_1 Ob 20. obletnci obrambe suverenosti Republike Slovenije in  spominjanja na velike dogodke iz narodne zgodovine, sta Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in njen uredniški odbor glasila Veteran želela zaznamovati tudi s posebno številko glasila Veteran, kot pregled takratnega vojaškega dogajanja v posameznih delih Slovenije.  Besedila v tej jubilejni posebni 46. številki glasila Veteran,  so nastala izpod peresa strokovnjakov Vojaškega muzeja Slovenske vojske, ter takratnih protagonistov s področja Civilne zaščite,  Upravnih zvez in Službe za opazovanje, obveščanje in alarmiranje. Uredniško pa je nad njimi bdel doc. dr. Tomaž Kladnik, polkovnik Slovenske vojske. Glasilo, ki je pred vami, nosi dodano vrednost, saj so se avtorji izognili avtobiografskemu slikanju časa in dogodkov. Enostavno so želeli napisati zgodovino, iz katere se bodo lahko (kaj) naučile generacije za nami.

Posebna 46. številka glasila Veteran tako govori o slovenskih vojakih, o slovenski vojski, ki je bila v tistih usodnih dneh, ko so branili našo neodvisnost, dobro usposobljena, dobro oborožena ter odlično motivirana in odločena, da obrani lastno državo, za katero smo se Slovenci odločili na plebiscitu decembra 1990. Govori o nas, vas, veteranih vojne za obranitev suverenosti komaj nastale države.

ico-pdf Jubilejna posebna 46. številka glasila Veteran 
logo-flipsnack_small Jubilejna posebna 46. številka glasila Veteran

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži