Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

novo 1 OZVVS Celje je v soboto 21.4. 2012 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 9 memorial Skrta 2012 strelisce9. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika OZVVS Celje. Tekmovanja se je udeležilo skupaj 18 ekip. 13 ekip iz OZVVS Celje, Žalec, Laško, Velenje,  Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zgornje savinjsko – Zadrečka dolina, Štore, Grosuplje, Mislinjska dolina, Kamnik, Vrhnika-Borovnica in Ptuj. 2 ekipi so bili iz PVZ Sever za celjsko območje – odbor Celje in Laško ter ekipa  iz OZ ZZB NOB Hudinja. Na strelišču se je pomerilo 60 strelcev, tekmovalci pa so dosegli  dobre rezultate, kljub temu, da gre za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovalo se je z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegle: 1. mesto ekipa OZVVS Celje  s 264  zadetimi krogi, 2. mesto ekipa OZVVS Celje s 252 krogi in 3. mesto prav tako ekipa iz OZVVS Celje s 243 krogi. Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je pripravil organizator OZVVS Celje. Prehodni pokal je prejela veteranska I. ekipa OZVVS Celje. Med posamezniki so bili najuspešnejši: 1. mesto Drago Guček  (OZVVS Celje) s 89 krogi, 2. mesto Slavko Frece (OZVVS Celje) s 88 zadetimi krogi in 3. mesto  Jože Jeram (OZVVS Celje)  87 zadetimi krogi. Tekma  je bila organizirana na  visoki ravni. Organizatorji iz OZVVS Celje so potrdili, da so dobri organizatorji,  prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje. Turnir na Gričku je bil tudi odlična priložnost za prijateljsko srečanje sosednjih veteranskih organizacij zahodnoštajerske regije in  širše  ter drugih organizacij in društev, ki so se udeležili že 9. memoriala. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu s strelci in veterani. Stkali so nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.  
exlogo Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

P.S.
Tudi šoštanjski veterani smo se želeli udeležiti omenjenega strelskega tekmovanja, na katerega smo že drugič prijavili strelsko ekipo OZVVS Šoštanj (8. memorial-2011, 9. memorial-2012), vendar so nas celjski veteranski kolegi zavrnili, da bi se lahko udeležili tekmovanja s pojasnilom,  češ, da še nismo polnopravni član Zveze veteranov vojne za Slovenijo. OZVVS Celje je edino združenje, ki nam je (že drugič) zavrnilo sodelovanje na športno-družabnem dogodku, čeprav smo se veterani OZVVS Šoštanj udeleževali v zadnjih dveh letih našega delovanja že številnih športnih in drugih aktivnosti, ki jih organizirajo Območna združenja veteranov vojne za Slovenijo širom Slovenije, na katera smo se prijavili k sodelovanju in vedno  smo bili povsod dobrodošli  in prisrčno sprejeti. Šoštanjski veterani se sprašujemo, čemu le takšna zamera celjskih veteranov do nas, da nas ne sprejmejo  med svoje vrste, saj smo šoštanjski veterani (175 članov) še vedno člani  ZVVS in iz zveze ni izstopil prav nihče !!! Ko smo se leta 1991 borili za našo samostojnost, smo si bili soborci, tovariši in prijatelji s puško ob rami, sedaj pa takšen odnos do soborcev…. Čemu le ??

Veterani OZVVS Šoštanj
ico-pdf
 Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 8. memorialu V. Skrta - 2011
ico-pdf Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 9. memorialu V. Skrta - 2012

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži