Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Izjava za javnost predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijio

novo 1 Člani predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo smo na svoji seji razpravljali tudi o posledicah, ki jih je s svojimi ukrepi povzročil Zakon o urejanju javnih financ. Velikemu številu veteranov vojne za Slovenijo odvzel večino pravic, določenih v Zakonu o vojnih veteranih. 
Številni poskusi, s katerimi so se veterani želeli vključiti v iskanje bolj ustreznih rešitev za blažitev krize, niso bili uspešni. Nasprotno, ves čas se poskušajo vzpodbujati spori in nesoglasja med veteranskimi organizacijami, kar pa odločno zavračamo in poudarjamo - v prihodnje nič o veteranih brez veteranov! S takšnim početjem in takšnimi ukrepi se zanika prispevek vseh veteranov za samostojno Slovenijo! Prispevka veteranov, ki so z orožjem v roki branili novo nastajajočo državo, nam ne more vzeti nihče, z nobeno pretvezo ali zastraševanjem, še najmanj pa z odvzemom finančnih sredstev! 
Predsedstvo ZVVS je ponovno izkazalo pripravljenost za sodelovanje pri iskanju najbolj ustreznih rešitev pri zaščiti pravic svojih članic in članov. V primeru, da do tega ne bo prišlo, bo o nadaljnjih ukrepih odločal izredni Glavni zbor, kot najvišji organ Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

generalmajor Ladislav Lipič
        predsednik
Vir: strokovna služba ZVVS
pdf akti Izjava za javnost ZVVS

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži