Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Brigadir GŠ SV Dobran Božič podpisal letne načrte sodelovanja za l. 2013

novo 1 Načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič je 11.3.2013 v Vojašnici generala Maistra v Mariboru sprejel predstavnike 19 organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem, ter z njimi v imenu Slovenske vojske podpisal letne načrte sodelovanja za leto 2013.
V kratkem nagovoru je načelnik generalštaba brigadir Božič poudaril, da je dosedanje tovrstno sodelovanje potekalo dobro, hkrati pa je prepričan, da se bodo kljub manjšim finančnim sredstvom načrtovani projekti speljali tudi v prihodnje.
S Slovensko vojsko so letni načrt sodelovanja za leto 2013 podpisale Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza policijskih veteranskih društev Združenja Sever, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Zveza slovenskih častnikov, Zveza društev generala Maistra, Gasilska zveza Slovenije, Zveza društev in klubov Moris, Društvo upokojenih pripadnikov Slovenske vojske in civilnega dela Ministrstva za obrambo, Letalska zveza Slovenije, Smučarska zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Javni zavod Triglavski narodni park, Strelska zveza Slovenije, Društvo MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, Zveza radioamaterjev Slovenije, Zveza tabornikov Slovenije, Slovenska potapljaška zveza in Turistična zveza Slovenije.
Pri tovrstnem sodelovanju jim Slovenska vojska nudi logistično podporo pri izvedbi dogodkov s tehniko, moštvom in objekti Slovenske vojske. Sodelovanje med Slovensko vojsko ter organizacijami, zvezami in društvi, pomembnimi za obrambni sistem, temelji na vzajemni in obojestranski koristi, zaupanju in pomoči. Slovenska vojska si na ta način zagotavlja del svoje prepoznavnosti in promocije v civilnem okolju.
Vir: MORS

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži