Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Prireditve ob dnevu Slovenske vojske - »V koraku s časom - za izzive prihodnosti«

novo 1 Slovenska vojska praznuje 15. maja Dan Slovenske vojske. S praznovanjem ohranjajo pozitivne vrednote iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej vrednote osamosvojitvenih prizadevanj ter spomin na prvo služenje vojaškega roka, ki se je za Slovence odvijalo izključno v Republiki Sloveniji. 15. maja 1991 so v takratni Teritorialni obrambi začeli z obveznim služenjem vojaškega roka slovenski naborniki v dveh učnih centrih – v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru je bilo 120 nabornikov, v 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani pa 180 nabornikov.
Osrednja slovesnost ob zaznamovanju 22. obletnice delovanja Slovenske vojske bo v sredo, 15. maja ob 11. uri, v Vojašnici generala Maistra v Mariboru. Prireditev bo odprta tudi za javnost.
Slovenska vojska  maja tradicionalno odpira tudi vrata svojih vojašnic, kamor vabi vse, ki želijo preživeti dan med slovenskimi vojakinjami in vojaki.

pdf akti Program vojašnice Celje – sobota 18. maj 2013 (PDF)
image jpeg Plakat - /izvirna velikost 8 Mb/

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži