Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

OZVVS Šoštanj pridobil Status društva, ki deluje v javnem interesu na področju obrambe


novo 1S ponosom in velikim veseljem obveščamo vse spoštovane veteranke in veterane, prijatelje in simpatizerje Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, da nam je Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, dne 31.05. 2013 z odločbo številka 093-49/2013-6, ki jo je podpisal Minister za obrambo Republike Slovenije Roman Jakič - podelilo:
Status društva, ki deluje v javnem interesu na področju obrambe.
Iz tega statusa izhajajo določene obveznosti, ki jih Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj ima tako do Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, predvsem pa tudi do vseh šoštanjskih veterank in veteranov za še boljšim delom v združenju veteranov Šoštanj, hkrati pa tudi določene pravice. Podelitev statusa vse veteranke in veterane OZ VVS Šoštanj zavezuje, da bodo v prihodnosti še bolj zavzeto delovali in po vseh svojih močeh razširjali domoljubje in blagovno znamko njihovega društva ter prispevali k popularizaciji zgodovinopisja, spominskih slovesnosti, športnih aktivnosti, družabnosti, humanitarne dejavnosti, in prijateljstva. Na seznam upravičencev smo se s pridobitvijo zgornjega statusa društva v javnem interesu uvrstili tudi mi in ta status začeli z letošnjim letom.
Izpolnite obrazec in podarite del vaše dohodnine OZVVS Šoštanj
V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 51/10) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno - koristnih namenov. Za splošno - koristne namene se štejejo humanitarni nameni (vključno z varstvom človekovih pravic), nameni varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, invalidski, dobrodelni, ekološki, kulturni, športni, religiozni in drugi nameni, ki se opravljajo v okviru dejavnosti rezidentov Slovenije, ki so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje navedenih dejavnosti kot nepridobitnih dejavnosti, in katerim je s posebnim zakonom ali na podlagi posebnega zakona, zaradi opravljanja te dejavnosti priznan poseben status ali določeno, da je njihova dejavnost v javnem interesu ali da je dobrodelna. Uredba predvideva, da lahko davčni zavezanci upravičencu iz seznama nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine. Med upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, je tudi Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, ki je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združuje tiste udeleženke in udeležence priprav na vojno ali vojne za Slovenijo, ki so ne glede na njihova politična in svetovno nazorska prepričanja aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije v obdobju od 17. maja 1990 do 26. oktobra 1991.
Še naprej je možno donirati do 0,5 % dohodnine organizacijam, ki izpolnjujejo določene pogoje. Prosimo vse veteranke in veterane vojne za Slovenijo, veteranke in veterane OZ VVS Šoštanj, prijatelje in simpatizerje, da namenijo del dohodnine Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, Trg svobode 12, 3325 Šoštanj, davčna številka 45200122. OZ VVS Šoštanj bo prejel vašo donacijo, če dostavite izpolnjen obrazec na DURS do 31. decembra 2013. Vse lahko storite kadar koli prek sistema eDavki na spletni stani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu. Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, dobite na spletni strani Davčne uprave in ga lahko pošljete izpolnjenega po pošti tudi na naslove pristojnih davčnih uradov. Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije lahko snamete tudi TUKAJ.
Obrazec izpolnite takole:

Ime oziroma naziv upravičenca

Davčna številka upravičenca

Odstotek (%)

OZ VVS Šoštanj

4

5

2

0

0

1

2

2

       0,5%*

 *Višino odstotka izberite sami, namenite lahko (največ) do 0,5%
Če namenite 0,5% dohodnine Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, boste ta del sredstev namesto v proračun namenili našemu območnemu veteranskemu združenju Šoštanj, vaša dohodnina pa bo ob tem ostala nespremenjena. Sredstva bomo porabili za dejavnosti Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, v katerih ne manjka humanitarne dejavnosti, zgodovinopisja, spominskih slovesnosti, športnih aktivnosti, družabnosti in prijateljstva.
Iskrena HVALA vsem, ki boste del dohodnine namenili za Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj.
Veselimo se vaše podpore in se vam zanjo že vnaprej lepo zahvaljujemo. 
pdf akti Odločba Ministra za obrambo št.:093-49/2013-6 z dne 31.5.2013
pdf akti Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (.pdf)
word icon_small 
Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (.doc)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži