Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani vojne za Slovenijo razvili društveni prapor

 

V petek je v Kulturnem domu Šoštanj potekal 4. redni občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Po občnem zboru pa je sledilo svečano razvitje društvenega prapora OZVVS Šoštanj. Tako je ta območna organizacije zveze veteranov vojne za Slovenijo na slovesen način zaokrožila svoje štiriletno delovanje. Organizacija šteje 180 članov iz vse Šaleške doline. V obdobju svojega štiriletnega delovanja pa so se posvečali predvsem ohranjanju vrednot, ki so popeljale Slovenijo leta 1991 na samostojno pot. Tako so na vseh lokacijah v občini Šoštanj postavili spominska obeležja na domačije, kjer se je v teh prelomnih trenutkih skrivalo orožje za policijo in Teritorialno obrambo ter varovalo prvi prebegli helikopter takratne Jugoslovanske Armade. V Kajuhovem parku pa je bil leta 2011 odkrit zelo lep tetraeder, ki je posvečen vsem, ki so takrat pripomogli k osamosvojitvi.

 

Slovesnega razvitja prapora so se udeležili številni gostje iz območnih organizacij ZVVS iz Zahodnoštajerske pokrajine, predstavniki Slovenske vojske, trobilnega kvarteta ter gardne čete iz vojašnice 20. motoriziranega bataljona iz Celja, predstavniki policijskega veteranskega združenja Sever ter donatorji podjetij, ki so pripomogla k nakupu društvenega prapora.

 

Slavnostna govornika sta bila predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič ter župan občine Šoštanj Darko Menih. Predsednik ZVVS je v svojem govoru poudaril pomen stanovske organizacije veteranov, ki ne sme temeljiti le na ohranjanju vrednot veteranstva ampak mora delovati tudi kot aktiven član sedanje družbe. Tudi z opozarjanjem na socialne in družbene krivice, ki se dogajajo v sedanjem času. Najmlajšemu območnemu združenju pa je zaželel uresničevanje skupnih projektov s sosednjimi območnimi organizacijami. Župan občine Šoštanj pa se je spomnil vseh pomembnih mejnikov v preteklem triindvajsetletnem obdobju naše države in veteranske organizacije. Območni organizaciji OZVVS Šoštanj je zaželel uspešno delovanje in povezovalno vlogo z vsemi, ki se prizadevajo za ohranjanje vrednost, ki so nas popeljale na pot samostojnosti.

 

Prapor je iz rok predsednika OZVVS Šoštanj Leona Stropnika prejel v hrambo praporščak Klemen Miklavžina. Novega praporščaka so med svoje vrste slavnostno sprejeli praporščaki: ZVVS , POZVVS Zahodno Štajerske pokrajine, OZVVS Šmarje pri Jelšah, OZVVS Štore, OZVVS Celje,OZVVS Laško, OZVVS Zgornjesavinsko-Zadrečke doline, OZVVS Slovenske Konjice, OZSČ Laško.

 

IMG 2914 IMG 2971

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži