Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 10. obč. tekmovanju v streljanju z MK puško za prehodni pokal občine Kamnik

 

V soboto, 29.3.2013 je na strelišču Lovske družine Špitalič v Špitaliču, potekalo za prehodni pokal ob prazniku občine Kamnik in v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda že 10. občinsko odprto tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško.
Tekmovanja se je udeležilo 16. ekip Območnih združenj veteranov, Strelskega društva Kamnik in Lovskih družin. Turnir so si prišli ogledat tudi gostje, med njimi predstavniki občine Kamnik, ki je tudi pokroviteljica tega že 10. odprtega tekmovanja v streljanju z MK puško. Na strelišču se je pomerilo 48 strelcev, tekmovalci pa so dosegli zelo dobre rezultate, kljub temu, da gre tudi za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovanje je potekalo posamično in ekipno po 3 člani z malokalibrsko puško serijske izdelave z odprtim merkom, in sicer leže brez jermena na tarčo 50 x 50 cm na razdaljo 50 metrov. Serija 3 strelov je bila poskusna in serija 10 strelov za oceno v času deset minut.
Najboljši rezultat v ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa OZVVS Celje (Drago Guček, Slavko Frece, Jože Jeram), ki je zasedla 1. mesto z 298 zadetimi krogi, druga je bila ekipa SVD Kamnik I. ekipa (Renato Urančič, Robert Urančič, Janez Volkar) z 293 krogi, tretja pa ekipa OZVVS Velenje (Viktor Slatinek, Milan Hrovat, Martin Hudales) z 293 krogi. Nehvaležno četrto mesto je osvojila ekipa OZVVS Grosuplje. V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec iz OZVVS Velenje Viktor Slatinek z 100 osvojenimi krogi, drugi z 100 krogi je bil Drago Guček iz OZVVS Celje, tretji pa Slavko Frece z 100 osvojenimi krogi iz OZVVS Celje.
Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa iz OZVVS Šoštanj v sestavi, Robert Borovnik, Franc Oštir in Jože Čanč. Šoštanjska veteranska ekipa je zasedla deveto mesto z 277 osvojenimi krogi.
Tekmovalce je pozdravil in jim čestital podžupan občine Kamnik, ki je ekipam in najboljšim strelcem podelil bronasta, srebrna in zlata priznanja, najboljši ekipi iz OZVVS Celje pa prehodni pokal OZVVS Kamnik - Komenda. Organizatorji iz OZVVS Kamnik – Komenda so potrdili, da so odlični organizatorji, prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje na lepo urejenem strelišču Strelske družine Špitalič.
Turnir v Špitaliču je bil ponovno odlična priložnost za prijateljsko srečanje sosednjih veteranskih in drugih organizacij, ki so se udeležili 10. odprtega strelskega prvenstva. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijateljskem druženju, navezali nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.

 

001 002 011

 

014 015 006

 

004

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži