V soboto 09. maja 2015, je ob Dnevu odprtih vrat Vojašnica Celje organizirala že 5. tekmovanje v kuhanju vojaškega golaža, ki ga Vojašnica Celje oz. 20. MOTB Celje tradicionalno organizira med ekipami Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze slovenskih časnikov, Policijskega veteranskega društva Sever Celje ter Policijske uprave Celje s katerimi sodeluje Slovenska vojska.
Tokratnega tekmovanja se je udeležilo 8 ekip, med njimi tudi štiričlanska ekipa OZVVS Šoštanj v sestavi Leon Stropnik, Alenka Slatnar, Majda Vučak ter harmonikaš Martin Štrigl. Poleg štiričlanske ekipe OZVVS Šoštanj so sodelovale še ekipe: ZSČ Laško, ZSČ Hrastnik, ZSČ Velenje, OZVVS Celje, Policijsko veteransko združenje SEVER za celjsko območje, Policijska uprava Celje Tekmovanje je otvoril poveljnik vojašnice Franc Rozman Stane Celje podpolkovnik Boštjan Močnik, ki je vsem udeležencem zaželel dobre kuharske rezultate. Za pripravo vojaškega golaža v kotličku (15 porcij), so imele ekipe na razpolago 4. ure časa, njihovo delo, kot je priprava mize in dekoracija delovnega prostora, priprava kurišča in delo s kuriščem, priprava artiklov hrane in kuhanje golaža, urejenost, izgled ter domiselnost tekmovalcev, izgled in okus pripravljene jedi ter urejenost delovnega prostora po končanem kuhanju, je budno spremljala tričlanska ocenjevalna komisija organizatorja tekmovanja. Prvo mesto je osvojila ekipa OZVVS Laško. Doseženi kuharski rezultati so bili razglašeni po zaključnem tekmovanju, kjer sta podpolkovnik Boštjan Močnik ter stotnica Aleksandra Ferlež podelila prvi ekipi pokal Vojašnice Celje, vsi ostali sodelujoči pa so prejeli zahvalo organizatorja. Organizatorji iz Vojašnice Celje, so se izkazali kot dober organizator, prav tako vse kuharske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in kuharsko znanje. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu, stkali nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.
Po končanem tekmovanju so obiskovalci, ki so si ob Dnevu odprtih vrat prišli ogledat Vojašnico Celje in ostali udeleženci, tople obroke okusnega vojaškega golaža lahko tudi poizkusili.
Leon Stropnik