Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 6 Memorialu Štefana Šemrova v organizaciji OZVVS Laško

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Laško je dne 23.05.2015 organiziralo strelsko tekmovanje za 6. Memorial Štefana Šemrova.

Štefan Šemrov je bil poveljnik TO zahodno štajerske pokrajine, organizator manevrske strukture in eden ključnih poveljnikov v letih osamosvajanja. Po činu je bil polkovnik. Tekmovanje so izvedli na strelišču Strelske družine Dušan Poženel v Hudi Jami 1, to je na poti v Rečico. Tekmovanje je bilo z malokalibrsko pištolo serijske izdelave (Margolin) na razdaljo 25m na standardno pištolsko tarčo. Strelska ekipa je štela 3 člane. Tekmovanja se je udeležilo 11 ekip iz OZVVS, PVDS, ZSČ.

Streljalo se je 5 poskusnih strelov v času 5 minut in 10 strelov za oceno v času 10 minut. Orožje, naboje in tarče je priskrbel organizator. Zaradi zagotovitve enakih pogojev na strelišču osebno orožje ni bilo dovoljeno. Ekipa OZVVS Šoštanj v sestavi Robert Borovnik, Franc Oštir in Jože Čanč je v hudi konkurenci osvojila odlično 3. mesto z 269 krogi. Zmagala je ekipa OZVVS Celje z 285 krogi, drugo uvrščena je bila domača ekipa PVDS Laško z 275 krogi. Kljub slabemu vremenu je bilo vzdušje med tekmovalci odlično, organizatorji pa so poskrbeli za dober vojaški obrok z željo, da se naslednjo leto zopet srečajo.

Leon Stropnik

007 011 016

006 013 009

  



Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži