Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 14. veteranskih ekipnih športnih igrah v Dobrovniku

Občina Dobrovnik, leži na območju, kjer je nekoč bilo Panonsko morje. Razprostira se na 31 km2. Zajema tri naselja in sicer Strehovci, Žitkovci in Dobrovnik. Slednja dva ležita na narodnostno mešanem območju, kjer je večji del prebivalstva pripadnikov madžarske narodnosti. Vas Strehovci leži izven dvojezičnega območja. V občini deluje Dvojezična osnovna šola. V Dobrovniku poleg Slovencev in Madžarov živi še manjša romska skupnost, vsi prebivalci pa živijo v medsebojnem spoštovanju in strpnosti.

Na severozahodnem delu občine se razprostirajo dobrovniško - strehovske gorice posejane z vinogradi in sadovnjaki, med katerima ležijo obširni gozdovi s čudovitim akumulacijskim jezerom, medtem ko je na južni in zahodni strani tipična panonska nižina, z njivami in travniki.

Pravo bogastvo občine je zanimiva kulturna dediščina ter narava, ki jo poznajo predvsem domačini, zadnje čase pa jo spoznavajo tudi tuji turisti. Prav povsod je najti veliko prijaznih in veselih ljudi, ki rade volje postrežejo obiskovalca z pristno domačo hrano in dobro kapljico. Skozi njihovo občino peljejo različne tematske poti. Zelo so znane kolesarske in pohodniške poti, ki jih povezujejo z ostalimi turističnimi kraji v Sloveniji in na Madžarskem.

V soboto, 13. junija 2015 so na tekmovališčih dvojezične osnovne šole v Dobrovniku potekale 14. veteranske ekipne športne igre, ki se jih je udeležilo devet veteranov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Veteranske športne igre sta organizirali obe krovni veteranski organizaciji, Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Lendava in Policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje, ki je v sodelovanju z Komisijo za šport pri zvezi veteranov pripravil že 14. veteranske ekipne športne igre. Člani območnih veteranskih organizacij so igre sprejeli kot že tradicionalno obliko druženja, hkrati pa ni manjkal športni in tekmovalni duh. V vseh panogah je sodelovalo 38. ekip z več kakor 700. tekmovalci in če prištejemo še spremljevalce, je bilo udeležencev preko 850.

Tekmovanja v šestih športnih panogah (streljanje z zračno puško, košarka, šah, pikado, met bombe in vlečenje vrvi) so potekala tekoče in brez resnejših težav. Komisija za pritožbe letos ni imela dela in navkljub veliki tekmovalnosti na igrah niso zabeležili telesnih poškodb.

Veterani iz OZVVS Šoštanj so tekmovali v treh disciplinah: v streljanju z zračno puško, metu bombe in pikadu. V pikadu so med 25. ekipami dosegli 55. točk in zasedli 14. mesto, v streljanju z zračno puško so z 61. točkami med 38. ekipami dosegli 11. mesto in v metu bombe z 75. točkami med 26. ekipami dosegli 7. mesto. Med 38. ekipami je OZ VVS Šoštanj z 191. točkami dosegel solidno 21. mesto.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska, 2. mesto je osvojila ekipa OZVVS Spodnja Savinska dolina, 3. mesto pa ekipa OZVVS Ruše. Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVD Sever Celje, pred PVD Sever Pomurje in PVD Sever Maribor.

Na zaključni prireditvi so najboljše tri ekipe v posamezni panogi prejele medalje in pokale prvi trije v skupni uvrstitvi pa pokale. Skupni zmagovalci iz OZ VVS Zgornja Gorenjska in pa PVD Sever Celje, pa še prehodne pokale.

Udeleženci so bili z izvedbo iger zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Lendava in PVD Sever za Pomurje. Lepo vreme, zanimive in razburljive tekme, izredno prijetno ozračje, nobene poškodbe in ob koncu obljuba vseh – na svidenje na 15. veteranskih športnih ekipnih igrah.

Leon Stropnik

DSCN5035 DSCN5038 DSCN5042

DSCN5047 DSCN5049 DSCN5056

pdf button 14. veteranske športne igre rezultati.pdf

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži