Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani sodelovali na golažijadi v Šoštanju

Šmihelov sejem in golažijada v Šoštanju

 

 

Zadnjo septembrsko soboto je bilo v Šoštanju res pestro. Občina Šoštanj v sodelovanju s turističnimi in drugimi društvi ter Turistično zvezo pripravila že tradicionalni Šmihelov sejem. Na njem so se predstavila domača društva – TD Skorno, ŠKD Mačji kamen Florjan, Turistično razvojno društvo Raztok Šentvid, KTD Kulturnica Gaberke in TD Pristava. Ponujali so dobrote z domačega vrta, otroci so bili navdušeni nad palačinkami, vsi skupaj pa so bili odlično razpoloženi.

Niso pa se predstavila samo društva, na stojnicah so bili na voljo med in medeni izdelki, unikatni leseni izdelki, nakit, darilni program, izdelki, ki polepšajo dom, in tudi nekaj oblačil.
Ob sejmu je potekala prva šoštanjska golažijada. Turistična zveza Šoštanj je privabila kar 19 ekip, ena izmed njih je bila tudi ekipa OZVVS Šoštanj, ki so skuhale vsaka svoj golaž. Cel Šoštanj je dišal po slastnih dobrotah. Poleg golaža je tričlanska strokovna komisija ocenjevala tudi izgled stojnice in drugo ponudbo. OZVVS Šoštanj, je po oceni strokovne komisije skuhal najbolj okusen golaž. Prehodnega pokala za najboljši golaž so se razveselile članice KS Šoštanj – Blond šus.
Tekmovanje pa ni bilo v ospredju, saj so vse ekipe dale poudarek druženju in dobremu razpoloženju, ki ga ni manjkalo.
Vsi so se strinjali, da sta sejem in prva golažijada v Šoštanju odlično uspela, da bodo drugo leto spet prišli.
Za kulturni program so poskrbeli člani Folklornega društva Oglarji Šoštanj, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Šoštanj in Pihalni orkester Zarja Šoštanj.

OZVVS Šoštanj

20150926 104415 DSC 0412 DSC 0458

20150926 113508 20150926 113514 20150926 113544



Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži