Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Spoštovane vojne veteranke in veterani vojne za Slovenijo !

V mesecu oktobru 1991,natančneje 25.oktobra 1991 je ob 23.45 uri slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak jugoslovanske armade,takrat že nam tuje vojaške sile. Slovenija je ostala sama s svojimi obrambnimi in varnostnimi silami,s Teritorialno obrambo in Milico. Na ta dan je Slovenija postala suverena država,na katero smo bili in smo ponosni še danes. V mesecih, ki so sledili, je naša država postala mednarodno priznana članica družine evropskih narodov ter polnopravna članica Organizacije združenih narodov. Uresničile so se želje naših prednikov,da bodo nekoč sami ali pa vsaj njihovi potomci živeli v svoji lastni in suvereni državi. Prav izraz »suverenost« in »suvereni« so poudarjali številni pomembni predstavniki Slovenije v svojih nastopih ob državnih in drugih praznikih tako doma kot tudi v mednarodnih organizacijah in združenjih,katerih polnopravna članica je postala tudi naša država.

V tem zgodovinskem procesu smo,spoštovane vojne veteranke in vojni veterani vojne za Slovenijo imeli pomembno vlogo. Z orožjem v roki smo se uprli takrat eni najmočnejših armad takratne Evrope,brez razmišljanja in brez preračunljivosti ter obranili slovenski narod in slovensko državo!

Ob državnem prazniku Dnevu suverenosti prejmite čestitke in zahvalo za izborjeno suverenost Republike Slovenije,naše domovine!

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

 

Ladislav LIPIČ

Predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži