Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Spoštovane vojne veteranke in vojni veterani, združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo!

Od prvega dneva predsedovanja tej ugledni organizaciji in s tem vam vojnim veterankam in vojnim veteranom, sem ob vseh priložnostih poudarjal vrednote, kot so poštenost in pravičnost, tovarištvo, visoka stopnja samozavesti, spoštovanje zgodovine lastnega naroda ter pomen uporništva našega naroda. Spoštoval sem in spoštujem vsakega posameznika, ne glede na njegovo svetovno nazorsko,politično ali strankarsko opredelitev, saj so vsi vojni veterani dali svoj neprecenljivi prispevek naši osamosvojitvi. Zato je naša odločitev, sprejeta na glavnem zboru, da se bomo odločali in ravnali v skladu z vrednotami, kot sta poštenost in pravičnost in ne po ideološki ali celo strankarskih kriterijih, za organizacijo vojnih veteranov osamosvojitvene vojne edino pravilna.

Pričakoval sem, da bo naše delo sprejeto vsaj z minimalno korektnostjo tudi v sorodni domoljubni organizaciji, to je v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Moja pričakovanja se niso uresničila in predstavniki navedenega združenja so ob vseh priložnostih, še posebej v svojih nastopih na Odboru za obrambo DZ ter v svojem strankarskem mediju neprestano širili laži, obrekovali in populistično manipulirali s polresnicami. Na nobeno od teh laži nisem reagiral, ker ne želim širiti nestrpnosti, predvsem pa menim, da avtorji ne želijo kulturne in argumentirane komunikacije, zato niso vredni mojega odgovora. Z zadnjo takšno manipulacijo in lažjo pa so prestopili prag dostojnosti in tolerance, še posebej, ker je v njej sodeloval predsednik Odbora za obrambo DZ.

S trditvami o mojih zaslužkih v svojem strankarskem mediju so zapisali, da »upokojeni generalmajor Ladislav Lipič za svoje svetovanje prejema letno 19.800,00 evrov plačila«. To trditev je objavil tudi portal Pomurec.com in verjetno še kakšen medij v Sloveniji.

Vas, spoštovane vojne veteranke in vojni veterani, sem dolžan seznaniti z resnico o mojih »bajnih« zaslužkih, ki je po besedah predsednika Odbora za obrambo DZ povzročila eksistenčno krizo Slovenske vojske.

Ministrstvo za obrambo sem zaprosil za izpis vseh izplačil svetovanja. Z dopisom štev. 110-3/2017-2 z dne 10.01.2017 so na moje zaprosilo odgovorili, da sem v letu 2013 za svoje svetovanje prejel 3.930,00 EUR, za leto 2014 1.500,00 EUR, za leto 2015 1.410,00 EUR, za leto 2016 pa je bil moj prejemek 0 EUR.

Torej sem za obdobje štirih let prejel 6.840,00 EUR ter od navedenih poravnal vse obveznosti do države.

Odgovor na ostale trditve in laži, objavljene v Novi 24 TV so pripravili vsi trije podpredsedniki ZVVS ter poslali na navedeni medij ter tudi ostalim medijem v Sloveniji.

Informacija je namenjena vam, spoštovane vojne veteranke in vojni veterani predvsem iz razloga, da spoznate, da so takšne trditve in laži namenjene diskreditaciji mene kot posameznika ter s tem tudi naše organizacije ZVVS. Prav tako je sedaj jasno, s čim vse si posamezniki gradijo svojo svetlo politično prihodnost ter všečnost svojemu vodji. Upam, da bo opis takšnega početja v pomoč tudi tistim našim članom in vsem, ki še vedno slepo verjamejo vsemu, kar prihaja iz ust »edinih osamosvojiteljev« naše domovine, Republike Slovenije.

Veteranski pozdrav!

 

Ladislav Lipič

predsednik ZVVS

doc small Pismo Nova 24 TV.doc

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži