Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Veterani Šoštanja organizirali jubilejno 10. veteransko tekmovanje v lovu rib s plovcem Šoštanj 2017

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj in Društvo vojnih veteranov Pekre-Ig 1991 sta pod pokroviteljstvom občine Šoštanj organizirala jubilejno 10. tekmovanje v lovu rib s plovcem - Šoštanj 2017.

Tekmovanje je bilo posvečeno praznovanju 26. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije, občinskem prazniku občine Šoštanj ter v spomin na preminulega pripadnika 1. generacije vojakov na služenju vojaškega roka v samostojni Sloveniji, Marjana Vidmajerja.

Ribiško tekmovanje se je odvijalo tretjo soboto v septembru v deževnem in dokaj hladnem vremenu. Kljub slabemu vremenu in številnim podobnim tekmovanjem širom po Sloveniji se je v Šoštanju zbralo lepo število ekip in posameznikov, ki so se hoteli preizkusiti v znanju in sreči ob lovu rib na plovec.

Lanski prehodni pokal so branili ribiči iz Policijsko veteranskega društva Sever, odbor Laško.

Po štirih urah napetega tekmovanja so letos ekipno zmagali domači tekmovalci iz Šoštanja in bo prehodni pokal do naslednjega leta domoval v domači vitrini OZVVS Šoštanj. Ekipno je drugo mesto osvojilo OZVVS Radlje , tretje mesto pa prijatelji iz društva Pekre-Ig 91.

Med posamezniki je bil najbolj uspešen ribič domačin Silverij Koželjnik drugi je bil Bojan Apatič tretji pa Klemen Miklavžina.

Pokal 3. tekmovanja za pokal Društva vojnih veteranov Ig-Pekre 1991 je osvojil prvo mesto Ferdo Gostečnik drugo mesto je osvojil Žan Vidmajer tretje pa Janko Cahon. Podeljene so bile tudi nagrade za najtežjo in najmanjšo ribo. Najmanjšo ribo je osvojil Marjan Zupančič iz OZVVS Radlje, najtežjo pa Silverij Koželjnik iz OZVVS Šoštanj.

Ob koncu tekmovanja je vse prisotne pozdravil župan občine Šoštanj g. Darko Menih. Vsem tekmovalcem je čestital za uspešen lov rib ter vztrajnost, ki so jo kljub slabemu vremenu pokazali vsi udeleženci tekmovanja. Še posebej je pohvalil skupno organizacijo tekme dveh veteranskih združenj.

Predsednik OZVVS Šoštanj g. Stropnik Leon se je zahvalil vsem tekmovalcem, organizatorjem, RD Paka Šoštanj ter županu občine Šoštanj za podporo pri izvedbi veteranskega tekmovanja, ki je vključeno tudi v širše praznovanje ob prazniku občine Šoštanj.

Ob kuharskih veščinah nedavnih zmagovalcev tekmovanja v pripravi vojaškega pasulja se je prijetno druženje med veterani potegnilo še pozno v sobotno popoldne.

Zdenko Slatnar

20170916 134626 20170916 135308 CAH 7073

CAH 7154 CAH 7186 CAH 7193

CAH 7300 CAH 7245 CAH 7261


Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži