Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

Postopek za dodelitev solidarnostne pomoči članov ZVVS

Spoštovani, veterani in veteranke OZVVS Šoštanj 

S strani ZVVS smo bili obveščeni, da je ponovno odprt postopek za dodelitev solidarnostne pomoči članom, ki le to potrebujejo.

Če ste brezposelni in v socialni stiski, imate možnost, da z izpolnjeno vlogo, dobite solidarnostno denarno pomoč od ZVVS.

Izpolnite vlogo, ki je v prilogi tega obvestila.

Prosim vas, da ste pozorni pri izpolnjevanju vlog.

Še posebno pozornost namenite temu, da  dokazila in priloge, ki so pridobljena iz javnih evidenc niso starejša od treh mesecev.

Prav tako je na vsaki vlogi obvezno mnenje OZVVS ter žig in podpis prosilca in predsednika OZVVS.  Vloge morajo biti podpisane lastnoročno od prosilca pomoči.

Za pomoč pri izpolnjevanju vloge se obrnite na Vando ZAJC sekretarko OZVVS Šoštanj.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na gsm: 041 793 543

Vloga za dodelitev solidarnostne pomoči:

http://www.zvvs.si/datoteke/VLOGA20ZA20DODELITEV20SOLIDARNOSTNE20POMOC48CI20-20PO20NOVEM20PRAVILNIKU1_1.doc

 

Prispeval Leon Stropnik 03 Junij 2014

 

13.veteranske športne igre, Spoštovani veteranke in veterani OZVVS Šoštanj

Predsedstvo OZVVS Šoštanj se je na zadnji redni seji odločilo, da tudi veterani  OZVVS Šoštanj sodelujemo letos na že 13. veteranskih ekipnih športnih igrah Šmarje pri Jelšah 2014, ki bodo potekale v soboto, dne 14.6.2014, v prostorih in igrišču OŠ Šmarje pri Jelšah, streljanje pa bo na strelišču v objektu "BIVŠE MLEKARNE".
Zaradi pomanjkanja fin. sredstev, se je predsedstvo odločilo, da OZVVS Šoštanj sodeluje od 6 športnih panog le na štirih panogah in sicer v ŠAHUPIKADU, STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO in METU BOMBE, na KOŠARKI in VLEČENJU VRVI pa ne bomo sodelovali.

Rok prijave za sodelovanje na Veteranskih igrah je do četrtka, 5. 6. 2014, po tem datumu prijave ne bodo več možne. Prosimo vse veteranke in veterane, ki bi želeli sodelovati na 13. Veteranskih ekipnih športnih igrah v omenjenih športnih panogah, da svoje sodelovanje javijo  predsedniku Leonu Stropniku ali sekretarki Vandi Zajc do četrtka, 5. junija 2014 in sicer na elektronske naslove: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali na gsm: 041-776 300 (L. Strponik) ali 041-793 543 (V. Zajc).

Ker se za izdelavo skupne prijave, ki jo moramo posredovati na ZVVS mudi, vas prosimo, da sporočite svoje sodelovanje do predvidenega roka tj. 5.6.2014. 

P.S.
Razpis, prijavnica za 13. Veteranske igre »Šmarje pri Jelšah 2014«  in fotoreportaža OZVVS Šoštanj iz 11. in 12. Veteranskih ekipnih športnih igrah so objavljeni tudi na našem FACEBOOK profilu OZVVS Šoštanj na naslednji povezavi:
 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.763398603681916.1073741862.194696017218847&;type=1

Lep pozdrav.

sekretarka OZVVS Šoštanj

Vanda Zajc

 

 

Prispeval Leon Stropnik 30 Maj 2014

 

29. spominski pohod veteranov vojne za Slovenijo na Triglav-razpis

29. spominski pohod veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS in SEVER), članov Združenja borcev za vrednote NOB in Zveze slovenskih častnikov na Triglav je posvečen Triglavu - simbolu Slovenstva, partizanskim patruljam, ki so se v letu 1944 povzpele na vrh Triglava. Pohod in zaključna prireditev predstavlja eno osrednjih domovinskih prireditev veteranskih združenj v Sloveniji. Letošnji 29. tradicionalni pohod bo potekal 11. in 12. julija 2014. Na pot se krene v petek, 11. julija, ob 6. uri, z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih smeri Primorske ali od drugod na pot krenejo po svojih programih in s svojim varovanjem. Iz Rudnega polja pot vodi nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13.30 uri krajša kulturna slovesnost. Vzpon na vrh od doma Planika in Triglavskega doma bo dovoljen samo v zanesljivem vremenu. Nekaj pomembnih dejstev: na Kredarici ima Zveza veteranov vojne za Slovenijo za prenočevanje 151 mest. Pri razvrščanju po kočah bo upoštevan lanski razpored nočitev. Stroške organizacije pohoda v višini 17 € po udeležencu bo poravnalo Območno združenje veteranov Šoštanj, stroške bivanja (18 € Planika in Staničeva koča in Kredarica 20 €) pa plačajo pohodniki na račun društva. Pohoda se lahko udeležijo člani ZVVS, Združenja SEVER, ZSČ in ZB za vrednote NOB, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni premagati to obremenitev. Pohoda se udeleži vsak na lastno odgovornost. Organizator nudi vsem udeležencem spominsko majico, kapo, značko in topli obrok ob povratku na Rudnem polju. Prijave pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascripali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  na GSM 041-793 543 najkasneje do 10.6.2014. Kasneje prijave ne bodo več možne. Prijavijo naj se le tisti, ki se bodo pohoda zanesljivo udeležili.

ŠoštanjskiveteraninaTriglavu20131 triglav 2011_ozvvs_sostanj1 CIMG65541 

pdf buttonprijavnica_29.pdf

exlogoPrijava OZVVS za pohod Triglav 2014.xls

 

Prispeval Leon Stropnik 29 Maj 2014

 

2.strelsko tekmovanje za pokal OZVVS Šoštanj in občine Šoštanj

Spoštovani strelski prijatelji in veterani!

Naša želja je bila, da izpeljemo strelsko tekmovanje s vojaško polavtomatsko puško, tako kot lansko leto. Žal, imamo probleme z izvedbo takšnega tekmovanja, zaradi stalnih prijav sosedov, ki nam nagajajo. Že lansko leto smo imeli po tekmi prijavo in težave s Policijo, ki jo še do danes nismo rešili.

Da tekmo le izvedemo smo se odločili za malokalibrsko puško. Da bo tekma malo drugačna kot ponavadi, smo se odločili za nestandardno razdaljo 70 metrov. 

 

OBČINA ŠOŠTANJ,
OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO ŠOŠTANJ
in STRELSKO DRUŠTVO DOLIČ 
 
 

Vas v okviru počastitve dneva ZVVS in 23. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije

 

vljudno vabijo,

  
da se v soboto, 7. junija 2014 udeležite 2. strelskega tekmovanja za pokal OZVVS Šoštanj in občine Šoštanj v streljanju s malokalibrsko puško na razdalji 70m Tekmovanje bo potekalo na strelišču v Gornjem Doliču 59/A v občini Mislinja. Vabimo vas, da se nam pridružite s svojo tričlansko ekipo ali posamezno. Pokrovitelj tekmovanja je župan Šoštanja Darko Menih.

OZVVS ŠOŠTANJ

 

20130601 1045071 strelisce sd dolic 

 

Prispeval Leon Stropnik 21 Maj 2014

 

Spoštovani veterani in veteranke vojne za osamosvojitev Slovenije

 

Jutri, 17. maja 2014 je naš praznik. Spominjamo se časa, ko je leta 1990 Takratni Republiški štab za TO, katerega je vodil general JA Ivan Hočevar, po usmeritvah JA poskušal razorožiti štabe, poveljstva in enote TO. Ta ukrep zaradi odločnosti pripadnikov TO ni bil nikoli v celoti realiziran! Kot odziv na to početje JA se je začela rojevati ideja o uporu in vojaško organizirani tajni organizaciji,kasneje poimenovani Maneverska struktura narodne zaščite.

Za vse, kar je bilo takrat storjeno, se lahko zahvalimo vsem, ki so od prvega dneva tistega zapletenega časa aktivno sodelovali v vseh dogodkih, ki so kasneje z vojno dokončno oblikovali samostojno državo Slovenk in Slovencev ter vseh, ki so v novi državi želeli živeti. To je bil čas, ki je zahteval pogumne in odločne ljudi!

Ob našem Dnevu veteranov vam iskreno čestitam in izražam hvaležnost za ves trud, ki ga vlagate, da se ta čas in ti dogodki nikoli ne pozabijo!

 

Veteranski pozdrav,

 

Ladislav LIPIČ,

predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

 

Prispeval Leon Stropnik 16 Maj 2014

 

Veterani Šoštanja sodelovali na veteranskem večeru OZVVS Zgorjesavinsko-Zadrečke doline

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline (OZ VVS ZSZD)je v ponedeljek, 12. junija, v gradu Vrbovec v Nazarjah pripravilo veteranski večer v spomin na upor proti oddaji orožja Teritorialne obrambe (TO) Jugoslovanski armadi leta 1990, hkrati pa je bil dogodek namenjen obeležitvi letošnjega dneva veteranov vojne za Slovenijo. Večera so se poleg članov OZ VVS iz Zahodnoštajerske pokrajine udeležili tudi predstavniki Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje, predstavniki območnega združenja borcev za vrednote NOB, županja občine Nazarje Majda Podkrižnik in državnozborski poslanec Jakob Presečnik, osrednji gost večera pa je bil predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič.

Generalmajor Lipič je diplomiral na Fakulteti za družbene vede, smer obramboslovje, in končal šolo za rezervne pehotne častnike, leta 1977 pa se je zaposlil v Občinskem štabu TO Murska Sobota kot pomočnik za organizacijsko-mobilizacijske zadeve. Leta 1990 je postal pomočnik poveljnika za zaledje v Pokrajinskem štabu TO Vzhodnoštajerske pokrajine v Mariboru. Je eden od organizatorjev Narodne zaščite v Pomurju in nosilec spominskega znaka Manevrske strukture Narodne zaščite. Bil je tudi aktivni udeleženec vojne za Slovenijo leta 1991. 

Leta 1994 je bil imenovan za poveljnika Pokrajinskega štaba TO Vzhodnoštajerske pokrajine. Poveljniško dolžnost je opravljal do novembra 1997, nato pa je prevzel dolžnost načelnika oddelka za logistiko Slovenske vojske. Decembra 2000 je bil imenovan na mesto namestnika načelnika generalštaba Slovenske vojske, marca 2001 pa za načelnika generalštaba Slovenske vojske. Za svoje delo je bil večkrat pohvaljen in odlikovan. Leta 2006 je bil imenovan za ambasadorja RS na Madžarskem, v letih 2008-2012 je opravljal funkcijo svetovalca za obrambne zadeve v kabinetu predsednika republike, leta 2012 pa je bil izvoljen za predsednika ZVVS. 

V pogovoru, ki ga je vodil mag. Franci Kotnik, je Ladislav Lipič obudil spomin na dogodke v času osamosvajanja Slovenije, razvoj TO in oblikovanje Slovenske vojske, komentiral pa je tudi sedanji položaj veteranov v državi ter pri tem izrazil zmerni optimizem, da bomo v bližnji prihodnosti znova dobili status, ki nam pripada. 

mag. Franci Kotnik

 

20140512 190049 20140512 190124

 

Prispeval Leon Stropnik 15 Maj 2014

 

Rezultati strelskega tekmovanja za 11. memorial Vilibalda Vilija Skrta

OZVVS Celje je v soboto 26.4. 2014 na strelišču »Petriček« na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 11. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika OZVVS Celje. Tekmovanja se je udeležilo skupaj 25 ekip. 23 ekip iz OZVVS Celje, Laško, Šoštanj, Velenje, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zgornje savinjsko – Zadrečka dolina, Štore, Grosuplje, Mislinjska dolina, Vrhnika-Borovnica, Ptuj, Spodnje Savinska- Žalec, Grosuplje, Radovljica, Bela Krajna, Nova Gorica, Sevnica . 1. ekipa je bila iz PVZ Sever za celjsko območje – odbor Celje ter ekipa iz OZ ZZB NOB Hudinja.

004 20140505 125805

 

Prispeval Leon Stropnik 06 Maj 2014

 

Pomladna top akcija hotela Vivat za člane ZVVS

Terme Vivat**** so odlična destinacija za sproščujoč, prijeten in aktiven oddih. Predajanje toplim objemom termalne vode, potepanje po prostrani ravnici na jugu ali številnih gričih na severu, kolesarjenje po urejenih kolesarskih poteh, predajanje vrhunskim vinskim in kulinaričnim posebnostim pokrajine ter ne nazadnje tudi poznano prekmursko gostoljubje tukaj živečih ljudi, vse to se vam bo vtisnilo v nepozaben spomin.

 

OZVVS Šoštanj

ponudba

 

 

Prispeval Leon Stropnik 10 April 2014

 

V Sevnici uspešno izveden glavni zbor zveze veteranov

Delegatke in delegati območnih združenj in člani predsedstva so se tokrat zbrali v Sevnici, da na Glavnem zboru pregledajo in potrdijo poročila o delu v preteklem letu ter zastavijo načrte za prihajajoče 2014.
Zbrane goste,člane predsedstva in delegate je v uvodu pozdravil predsednik OZVVS Sevnica Andrej Štricelj in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk.
V pozdravnem nagovoru pa je predsednik ZVVS Ladislav Lipič izpostavil, da se je v minulem letu bistveno spremenil odnos resornega ministrstva do vprašanj veteranstva in dejstvo, da imamo sedaj na ministrstvu sogovornike in ne ignorantski odnos. Še posebej dobro ježe tradicionalno sodelovanje s Slovensko vojsko, ki razume poslanstvo vojnih veteranov in ga prenaša na pripadnike SV.
Predsednik ZVVS se je za več kot odlično sodelovanje zahvalil dosedanjima predsednikoma Zveze policijskih veteranskih društev SEVER Mihi Molanu in Zveze slovenskih častnikov generalpodpolkovniku Albinu Gutmanu ter zaželel njunima naslednikoma dr. Tomažu Času in generalmajorju mag. Alojzu Štainerju nadaljevanje odličnega sodelovanja.
Žal pa se ni bilo moč ogniti nekaterim dogodkom, ki so obeležila zadnje obdobje.
»Vojni veterani smo dolžni opozoriti na početja, kot je postavitev spominskega obeležja pripadnikom enot, ki so kolaborirala s silami okupatorja slovenskega naroda in potvarjajo zgodovinske resnice, poglabljajo delitve slovenskega naroda ter vzbujajo sovraštvo.
Opozarjamo in ne dovolimo, da se nadaljuje politizacija nesrečnih žrtev vojn. Kajti ob takšnem početju se nam lahko zgodi, da bo nekdo ob spomeniku na Medvedjeku ali Gornji Radgoni postavil spomenik žrtvam iz vrst JLA, ki so padle na slovenskih tleh v boju za ohranitev Jugoslavije.»je v svojem nagovoru dodal predsednik ZVVS.

Zbrane so nagovorili tudi povabljeni gostje Zoran Klemenčič,državni sekretar MORS, generalmajor mag. Dobran Božič, načelnik GŠSV, Ivan Pivk,častni predsednik ZDVIS, dr. Tomaž Čas, ZPVD Sever, generalmajor mag. Alojz Štainer, ZSČ,Tit Turnšek, ZZB za vrednote NOB, mag. Milan Lavrenčič,ZDGM in Vito Ivanc, ZDK Moris.

 

slika slika 1

 

 

Prispeval Leon Stropnik 08 April 2014

 

OZVVS Celje organizira strelsko tekmovanje za 11. memorial Vilibalda Vilija Skrta

novo 1 OZVVS Celje bo  v soboto 26. 4. 2014 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 11. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Celje. Tekmovanja se lahko udeležijo ekipe območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo  kakor tudi ekipe veteranskega združenja Sever. Na strelišču se bodo tekmovalci pomerili z MK orožjem. Tekmovalo se bo z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Tekmovalci bodo  imeli na voljo 5 naboje za poskus in deset nabojev za tekmo.  Najboljše tri ekipe bodo prejele pokal in praktične nagrade, ki jih bo  v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravil organizator OZVVS Celje, najboljša ekipa pa bo prejela tudi prehodni pokal.  Prijave pošljete do 23. aprila 2014 na naslov Kidričeva ulica 3, 3000 Celje ali na faks (03) 490-34-06 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .oštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. //  Podatki naj vsebujejo tudi številko članske izkaznice, katero naj tekmovalci  imajo s seboj.

 

OZVVS Celje

 

Memorial Skrta_strelisce_Petricek 9 memorial_Skrta_2012_strelisce

 

 

 

 

Prispeval Leon Stropnik 08 April 2014

 

Šoštanjski veterani tekmovali v streljanju z vojaško puško (M-48)

Slovenska vojska si ob osnovnem poslanstvu in nalogah, ki vključujejo tudi pomoč drugim državnim organom in organizacijam ter civilnim združenjem pri zagotavljanju varnosti in blaginje državljanov, stalno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi, ki jih izvaja na območju RS podpira ohranjanje in krepitev obrambne kulture in domovinske zavesti državljank in državljanov ter podpira in ohranja javno mnenje o obrambnem sistemu in Slovenski vojski. Tako je pričela izvajati strelska tekmovanja z vojaškim orožjem (puška M-48, kal. 7,9 mm) za člane društev Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), Zveze Slovenskih častnikov (ZSČ), Društev upokojencev MORS, Zveze društev in klubov MORiS oz. z društvi s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, kakor tudi z vsemi zainteresiranimi državljani Republike Slovenije.

 

10171056 740824419272668_1074207959_n 998449 740824762605967_2024407210_n

 Šoštanjski veterani tekmovali v streljanju z vojaško puško (M-48)

 

 

Prispeval Leon Stropnik 07 April 2014

 

Šoštanjski veterani na 10. obč. tekmovanju v streljanju z MK puško za prehodni pokal občine Kamnik

 

V soboto, 29.3.2014 je na strelišču Lovske družine Špitalič v Špitaliču, potekalo za prehodni pokal ob prazniku občine Kamnik in v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda že 10. občinsko odprto tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško. Tekmovanja se je udeležilo 16. ekip Območnih združenj veteranov, Strelskega društva Kamnik in Lovskih družin. Turnir so si prišli ogledat tudi gostje, med njimi predstavniki občine Kamnik, ki je tudi pokroviteljica tega že 10. odprtega tekmovanja v streljanju z MK puško. Na strelišču se je pomerilo 48 strelcev, tekmovalci pa so dosegli zelo dobre rezultate, kljub temu, da gre tudi za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovanje je potekalo posamično in ekipno po 3 člani z malokalibrsko puško serijske izdelave z odprtim merkom, in sicer leže brez jermena na tarčo 50 x 50 cm na razdaljo 50 metrov. Serija 3 strelov je bila poskusna in serija 10 strelov za oceno v času deset minut.

 

011 015

 

Prispeval Leon Stropnik 02 April 2014

 

Šoštanjski veterani vojne za Slovenijo razvili društveni prapor

 

V petek je v Kulturnem domu Šoštanj potekal 4. redni občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Po občnem zboru pa je sledilo svečano razvitje društvenega prapora OZVVS Šoštanj. Tako je ta območna organizacije zveze veteranov vojne za Slovenijo na slovesen način zaokrožila svoje štiriletno delovanje. Organizacija šteje 180 članov iz vse Šaleške doline. V obdobju svojega štiriletnega delovanja pa so se posvečali predvsem ohranjanju vrednot, ki so popeljale Slovenijo leta 1991 na samostojno pot. Tako so na vseh lokacijah v občini Šoštanj postavili spominska obeležja na domačije, kjer se je v teh prelomnih trenutkih skrivalo orožje za policijo in Teritorialno obrambo ter varovalo prvi prebegli helikopter takratne Jugoslovanske Armade. V Kajuhovem parku pa je bil leta 2011 odkrit zelo lep tetraeder, ki je posvečen vsem, ki so takrat pripomogli k osamosvojitvi.

Slovesnega razvitja prapora so se udeležili številni gostje iz območnih organizacij ZVVS iz Zahodnoštajerske pokrajine, predstavniki Slovenske vojske, trobilnega kvarteta ter gardne čete iz vojašnice 20. motoriziranega bataljona iz Celja, predstavniki policijskega veteranskega združenja Sever ter donatorji podjetij, ki so pripomogla k nakupu društvenega prapora.

Slavnostna govornika sta bila predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič ter župan občine Šoštanj Darko Menih.

IMG 2914 IMG 2971

icon foto  4.občini zbor ter svečano razvitje prapora OZVVS Šoštanj

 

 

 

Prispeval Leon Stropnik 18 Marec 2014

 

Zainteresirani državljani RSlovenije bodo tekmovali z puško M-48

Slovenska vojska bo v letu 2014 izvajala strelska tekmovanja z vojaškim orožjem (puška M-48) za člane društev ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije NAMEN TEKMOVANJA Slovenska vojska si ob osnovnem poslanstvu in nalogah, ki vključujejo tudi pomoč drugim državnim organom in organizacijam ter civilnim združenjem pri zagotavljanju varnosti in blaginje državljanov, stalno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi, ki jih izvaja na območju Republike Slovenije podpira ohranjanje in krepitev obrambne kulture in domovinske zavesti državljank in državljanov ter podpira in ohranja javno mnenje o obrambnem sistemu in Slovenski vojski. CILJNA SKUPINA Športno tekmovanje v streljanju je namenjeno društvom kot npr.: Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), Zveze Slovenskih častnikov (ZSČ), Društvo upokojencev MORS,  Zveza društev in klubov MORiS oz. društvi s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, ter drugim društvom in organizacijam, kakor tudi z vsemi ZAINTERESIRANIMI DRŽAVLJANI preko prej navedenih organizacij, zvez  in društev. Tekmovanja se bodo izvajajala v ekipni konkurenci. Ekipa bo štela tri člane ne glede na spol. PREDSTAVITEV ORGANIZACIJE IZVEDBE TEKMOVANJ Organizator strelskih tekmovanj je Slovenska vojska. Organizira se letno na več območij tekmovanj, ki se zaključijo s finalno tekmo na državni ravni v jesenskem času. Slovenska vojska zagotoviti vso logistično podporo, varnost in uradno osebje za izvedbo tekmovanja. Imamo tri ravni tekmovanj. 

 

PRVA RAVEN: Na ravni domicilnih enot na širših območjih Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Celje, Kranj, Postojna in Nova Gorica. Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj se izvede na strelišču po izvedenem tekmovanju.

 

DRUGA RAVEN: Izvede se na območjih v pristojnosti 1.BR in 72.BR. Na drugo raven se uvrsti po pet najboljših ekip iz vsakega območja iz prve ravni tekmovanja. Razglasitev rezultatov se izvede na strelišču po izvedenem tekmovanju. Podelitev priznanj se izvede na slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske. (15. MAJ)

 

TRETJA RAVEN: Tretjo raven se izvede na območju celotne države. Na tretjo raven se uvrsti po pet najboljših ekip iz vzhodnega in zahodnega dela države iz druge ravni tekmovanja. Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj s tretje ravni ter objavo rezultatov zmagovalnih ekip s prvih dveh ravni tekmovanja se izvede na slovesnosti, ob odhodu zadnjega vojaka JA iz Republike Slovenije. (26. OKT)

 

Prispeval Leon Stropnik 07 Marec 2014

 

Letni posvet predsednikov in sekretarjev Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo

1. marca 2014 je ZVVS v Centru za obrambno usposabljanje v Poljčah na Gorenjskem za predsednike in sekretarje Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo, organizirala letni posvet, ki so ga poimenovali »Veteranstvo v Sloveniji danes in v prihodnosti«. Posveta sta se udeležila tudi predsednik in sekretarka OZVVS Šoštanj Leon Stropnik in Vanda Zajc.
O veteranstvu v preteklosti, organiziranju veteranov na slovenskem, veteranskih organizacijah danes v svetu in v Sloveniji ter možnostih delovanja veteranov v sodobnih demokratičnih časih so svoja razmišljanja predstavili dr.Vladimir Prebilič, dr.Damjan Guštin, Marjan Grabnar ter Bojan Erlih.
V nadaljevanju posveta so organizatorji namenili pripravi na Glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki bo letos potekal v občini Sevnica. Pozorno so pregledali opravljeno delo v letu 2013, realizacijo finančnega načrta za minulo leto ter predlog finančnega načrta za letošnje leto in predstavili predlog Načrta dela ZVVS za leto 2014. Izognili se niso tudi najbolj aktualnim nalogam v letu 2014.

OZVVS Šoštanj

 

 slike samsung 03.03.2014 032

 

Prispeval Leon Stropnik 03 Marec 2014

 

stran 11 od 24