Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

Razpis 9. državnega prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v smučanju in streljanju Golte 2012

novo_1  9. državno prvenstvo   veteranov vojne za Slovenijo v smučanju in streljanju bo potekalo9.državno prvenstvo v smučanju in streljanju Golte 2012  na smučiščih rekreacijsko-turističnega centra Golte nad Mozirjem v soboto, 11. februarja 2012 s pričetkom starta ob  10.uri. Organizator prvenstva je Zveza veteranov vojne za Slovenijo  pod pokroviteljstvom General štaba Slovenske vojske. Izvedbeni del tekmovanja bosta izpeljali območni združenji veteranov in častnkov Velenje v sodelovanju s Slovensko vojsko in Golte d.o.o., Slovenija. 
Več >>>
word_icon_small > Razpis za 9. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju Golte 2012
word_icon_small > Prijavnica za 9. državno prvenstvo v smučanju in streljanju Golte 2012
image jpeg > Proga Beli Zajec - višinska razlika
image jpeg > Proga Beli Zajec - karta
ico-pdf > Začasno strelišče za MK puško "Morava" na Golteh
image jpeg > Kako do RTC Golte Slovenija

 

Prispeval Urednik 04 Februar 2011

 

Rezultati 7. veteranskega prvenstva v veleslalomu - Partizanske smučine Cerkno '45

ekipa_ozvvs_sostanj_cerkno_2011novo_1 7. veteranskega prvenstva v veleslalomu - Partizanske smučine Cerkno '45, ki je potekalo 29. januarja 2011 v Smučarskem centru Cerkno,  se je udeležila tudi ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj (OZVVS Šoštanj) v sestavi Ivan JuvanCvetko Grabner in Vlado Ostervuh
exlogo >  Rezultati 7. veteranskega  prvenstva v veleslalomu - Cerkno 2011

icon_foto > Fotogalerija 7. veteranskega prvenstva v veleslalomu - Cerkno 2011
 

Prispeval Urednik 03 Februar 2011

 

Razpis 7. prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu – Cerkno 2011

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno organizira v soboto 29. januarja 2011 na smučiščih Smučarskega centra Cerkno že 7. prvenstvo veteranov vojne za  Slovenije....




 

Prispeval Urednik 10 Januar 2011

 

Novoletno voščilo

estitka-splet-vse
Novoletno voščilo
 

Prispeval Urednik 24 December 2010

 

Vodstvo OZVVS Šoštanj se je udeležilo 3. seje predsedstva PO VVS ZŠP

V sredo, 22. decembra 2010,  je v Celju potekala 3. seja Pokrajinskega odbora veteranov vojne za Slovenijo Zahodnoštajerske pokrajine (PO VVS ZŠP), v katerem so predsedniki predsedstev devetih Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo.

 

 

Prispeval Urednik 23 December 2010

 

Čestitka predsednika OZVVS Štore

predsednik_ozvvs_store_srecko_krizanec_140
Srečko Križanec, predsednik OZVVS Štore

 

Prispeval Urednik 10 December 2010

 

Nova številka glasila Veteran

veteran_43-44_naslovnica
Izšla je nova 43. - 44. številka glasila Veteran.
 
 

Prispeval Urednik 10 December 2010

 

1. srečanje veteranov osamosvojitvene vojne Občine Šoštanj

1_srecanje_veteranov_sostanj_720

V petek, 3. decembra 2010 so se v  jedilnici Termoelektrarne Šoštanj zbrali veteranke in veterani  novoustanovljenega Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj na 1. družabnem srečanju veteranov vojne za Slovenijo Občine Šoštanj. Srečanja šoštanjskih veteranov se je udeležilo preko 80 veterank in veteranov,  zaradi izredno slabega vremena pa se jih je mnogo opravičilo, saj jim vremenske razmere niso dopustile, da bi se srečanja udeležili.

 

Prispeval Urednik 07 December 2010

 

Srečanje območnih veteranskih združenj ZŠ-PO s poveljstvom 20. MOTB Celje

01_december_2010_srecanje_ozvvs_v_vojasnici_celje

1. decembra je poveljnik 20. Motoriziranega bataljona iz Celja, major Boštjan Baš organiziral  srečanje poveljstva 20. Motoriziranega bataljona iz Celja in predsednikov in  sekretarjev območnih veteranskih organizacij, ki delujejo na območju Zahodnoštajerske regije  (Celje, Mozirje, Laško, Slovenske Konjice Štore, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Velenje). Na srečanje je poveljnik povabil tudi vodstvo novoustanovljene veteranske organizacije Šoštanj, srečanja pa so se udeležili  predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik, podpredsednik Franc Ravnjak in sekretar Zdenko Zajc

 

Prispeval Urednik 02 December 2010

 

3. seja predsedstva OZVVS Šoštanj

01_december_2010_2.seja_ozvvs_ sostaanj1.decembra 2010 je v sejni sobi občine Šoštanj potekala 3. seja novoustanovljene območne veteranske organizacije Šoštanj (OZVVS Šoštanj). Člani predsedstva so pregledali realizacijo  sklepov 2. seje predsedstva OZVVS Šoštanj, imenovali nadomestnega člana Nadzornega odbora, sprejeli poročilo o  pridobivanju donatorskih in sponzorskih sredstev, obravnavali  in sprejeli  Poslovnik o delovanju OZVVS Šoštanj in  se dogovorili o izvedbi 1. družabnega srečanja veteranov vojne za Slovenijo občine Šoštanj, ki bo potekalo 3. decembra 2010 v jedilnici Termoelektrarne TEŠ Šoštanj.

 

Prispeval Urednik 02 December 2010

 

Ekipno strelsko tekmovanje za 8. »Memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA

Območno  združenje  veteranov vojne za Slovenijo  Velenje in Območno  združenje  slovenskih častnikov  Velenje,

                                                                    VABITA
na ekipno strelsko tekmovanje za 8. »Memorial JOŽETA  ERVINA PRISLANA« z MK  puško, istočasno bo potekalo posamezno tekmovanje  za prehodni pokal za vse člane ZSČ Velenje in OZVVS Velenje, ki bo v soboto, 9. oktobra 2010 v Doliču, s pričetkom ob 9. uri.

PROGRAM  MEMORIALA:
-  8.00 – 9.00 ure: Zbor udeležencev in prijava ekip, zajtrk za
   udeležence
- 9.00 uri: Pozdrav z osvetlitvijo spomina in namena tekmovanja za
   memorial Jožeta Ervina Prisla - Tepej Stane
- 9.15 uri:Pričetek tekmovanja -  Vodja tekmovanja: Oštir Franc;
   Pomočnik odje tekmovanja - Bauman Marko
- 13:00 uri:Razglasitev rezultatov; Tepej Stane, Hriberšek Zdenko 
-Tekmovanje bo ob vsakem vremenu

Po razglasitvi rezultatov vam želimo prijetno druženje. Za mirno roko pri tekmovanju v streljanju z MK puško je poskrbljeno z malico in pijačo. Prijave za tekmovanje v streljanju z MK puško – ekipno in posamezno naj člani ZSČ Velenje in OZVVS Velenje sporočijo do TORKA,  05.10.2010 do 15. ure, sekretarju Meža Janku na tel. št. 041 776 499 ali e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
V pričakovanju udeležbe Vas lepo pozdravljamo!     
                                                            
               ~ RAZPIS - 8. "Memorial Jožeta E. Prislana"    Razpis
               PRAVILA TEKMOVANJA

 

 

Prispeval Urednik 27 September 2010

 

Slovesnost ob 20. obletnici manevrske strukture narodne zaščite

Manevrska struktura narodne zaščite je leta 1990 sodila ed ključne oblike skrivne vojaške zagotovitve priprav na slovensko osamosvojitev leta 1991. Gibanje za vojaško obrambo osamosvojitve se je začelo ob odločitvi jugoslovanske vojske, da bo orožje Teritorialne obrambe in upravnih organov shranila v svojih skladiščih. Slovesnost ob 20. obletnici omenjenega projekta je potekala na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, slavnostni govornik pa je bil predsednik države dr. Danilo Türk. Prireditve se je udeležilo tudi nekaj slovenskih ministrov, poslancev ter drugih avtoritet s področja politike in od drugod. Potekal je tudi kulturni program, ob koncu prireditve pa so podelili dve priznanji oz. plaketi za sodelovanje pri projektu manevrske strukture narodne zaščite.

 

MMC RTV SLO: Praznik Maneverske strukture, prispevek Marjete Klemenc
MMC RTV SLO: 20. obletnica MSNZ - Manevrske strukture narodne zaščite 
                      (
TV SLO 2 Obletnica MSNZ, prenos s Pogačarjevega trga)

 

 

Prispeval Urednik 27 September 2010

 

Vabilo - Pohod na Goteniški Snežnik

V soboto, 18. septembra 2010, ZVVS, OZVVS Kočevje in Planinsko društvo Kočevje, organizirajo tradicionalni spominski pohod na Goteniški Snežnik, v počastitev spomina na prvi javni postroj pripadnikov kasnejše 1. specialne brigade MORiS, decembra 1990 in začetke vojske nove slovenske države. Pohodniki se bomo zbrali do 09.00 ure v parku MSNZ v Kočevski Reki. Na pot bomo krenili po pozdravnem nagovoru udeležencem in iskreno bomo veseli, če bomo med njimi lahko pozdravili tudi člane vašega združenja. Morebiti bo to ob številnih obveznostih, ki jih gotovo imate, dobrodošla možnost za malce sprostitve, srečanje znancev, pa tudi obujanje spominov na čas, ki nas druži. Za topel obrok in napitek bo poskrbljeno. Po oceni planincev je ne pretežke hoje za okoli 4 - 5 ur. Pohod bo ob vsakem vremenu in je na lastno odgovornost. Startnine ni. Prosimo vas, da nam v primeru udeležbe najkasneje do vključno ponedeljka, 13. septembra 2010, zaradi lažjega planiranja, sporočite število pohodnikov iz vašega združenja v pismeni obliki na naslov OZVVS Kočevje, Ljubljanska cesta 007, 1330 Kočevje. Za dodatna pojasnila vam posredujemo kontakte osebe z njihovimi GSM in sicer:
- Darko Čop 040 437-540, vodja organizacijskega odbora
- Anton Vovko 041 402-350, predsednik OZVVS KočevjeV pričakovanju skorajšnjega snidenja pod vznožjem Goteniškega Snežnika tudi letos, vas lepo pozdravljamo.

 

Prispeval Urednik 10 September 2010

 

stran 24 od 24