Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

The latest news from the Joomla! Team

Šoštanjski veterani osvojili 3. mesto v lovu rib s plovcem v Renčah

tekmova trasa_reka_vipava_rence_2012novo 1 Na pobudo sekcije Renče–Vogrsko v OZVVS Veteran Nova Gorica je bilo leta 2009 v  program dela uvrščeno 1. tekmovanje  v ribolovu rib s plovcem. Veterani OZVVS Veteran Nova Gorica so bili do pobude, da se organizira ribiško tekmovanje precej skeptični, na koncu pa je bila sprejeta pobuda, da so veterani na tem delu Primorske zelo zainteresirani za to obliko druženja.  Vztrajnost predsednika veteranske sekcije Renče–Vogrsko Aleksandra Piščanca s svojim odborom se je obrestovala. Prijave na prvo ribiško tekmovanje leta 2009  so prišle z idrijskega, goriškega  do vipavskega konca. V konkurenci je tekmovalo devet ekip, ekipni zmagovalec prvega ribiškega tekmovanja pa je bilo društvo Sever severnoprimorske regije. Sledilo je drugo in tretje  tekmovanje, letos 2. junija 2012 pa že 4. tradicionalno tekmovanje v lovu rib s plovcem za veterane Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Na povabilo OZVVS Veteran Nova Gorica so se na 4. ribiško tekmovanje odzvali tudi veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v sestavi Franc Ravnjak, Silverij Koželjnik in Bojan Apatič. Pravila ribolova so bila določena po tekmovalnih pravilih Ribiške zveze Slovenije. Po štiriurnem ribolovu na trasi reke Vipave v Renčah se je med osmimi ekipami ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  odlično odrezala in osvojila 3. mesto, drugo mesto je zasedla ekipa OZVVS Ajdovščina – Vipava,  prvo mesto pa veterani Sever Severno Primorske. 

 

Prispeval Urednik 12 Junij 2012

Šoštanjski veterani na 13. tradicionalnem vseslovenskem pohodu » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012«

13 pohod maistra ozvvs sostanjŠoštanjski veterani vojne za Slovenijo so se prvo soboto v juniju udeležili že 13. tradicionalnega pohoda po poti generala Maistra – Sveta Ana 2012. V čast generalu Maistru lenarški veterani osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki se uspešno povezujejo z drugimi domoljubnimi in veteranskimi organizacijami, (v Lenartu deluje tudi Maistrovo društvo), vsako leto v začetku junija pripravijo spominski pohod veteranov po poteh generala Maistra.  Zberejo se vsako leto, tako da udeleženci dodobra spoznavajo vse slovensko goriške kraje, njihove naravne in kulturnozgodovinske znamenitosti in posebnosti. Pohod in srečanje sta vsako leto v drugi občini. Pokroviteljica tokratnega pohoda je bila Zveza veteranov vojne za Slovenijo, gostiteljica pa Občina  Sveta Ana v Slovenskih goricah. Občina Sveta Ana kot gostiteljica letošnjega pohoda,  je pripravila zanimiv program. Po jutranjem zboru pri osnovni šoli v občinskem središču,  so na kratko pohodnikom spregovorili o pomembnosti  pohodov po poti generala Maistra predsednik OZVVS Lenart g. Darko Škergeta, župan občine Sv. Ana  v Slovenskih goricah  g. Silvo Slaček in poslanec v DZ RS g. Franc Breznik. Po  krajšem kulturnem programu, ki so ga pripravile učenke OŠ Sv. Ana,  so  udeleženci  13. tradicionalnega pohoda » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012« krenili na 9 kilometerski pohod v smeri Sveta Ana – Zg. Ščavnica – Rožengrunt – Sveta Ana. Pohod je vodil veteran Stojan Bračič s sodelavci. Pot nas je vodila po slikoviti rahlo valoviti slovenjegoriški pokrajini med travniki, polji, sadovnjaki in vinogradi brez večjih ali težjih vzponov. Ob poti smo lahko občudovali tudi še nekaj ohranjene vaške arhitekture, naravne znamenitosti in idiličen razgled. Med potjo so organizatorji poskrbeli za predstavitev posameznih znamenitosti in za osvežilne napitke. Proti Sveti Ani smo se  vračali po slemenu naselja Zg. Ščavnica in okoli 14. ure  prispeli na cilj. Za varno streho in namestitev udeležencev pri OŠ Sv. Ana ter okrepčilo so poskrbeli pripadniki Slovenske vojske. Čeprav je pohodnike rahlo »namočil« dež, dobre volje in vedrega razpoloženja ni manjkalo. Sklenili so, da se prihodnje leto v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, ki bo gostiteljica 14. tradicionalnega  vseslovenskega pohoda » Po poti generala Maistra Sveta Trojica 2013«, srečajo še v večjem številu.

   Video - 13. pohod po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012

 

Prispeval Urednik 03 Junij 2012

Severnoprimorski veterani vojne za Slovenijo obiskali občino Šoštanj

spomenik braniteljem 1991novo 1 V znak dobrega sodelovanja med Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Veteran iz Nove Gorice in Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo  Šoštanj, so se severnoprimorski veterani odločili in  zadnjo majsko soboto 2012 izvedli enodnevni izlet v neznano in obiskali  občino Šoštanj ter  šoštanjske veterane vojne za Slovenijo. Pred spomenikom »Braniteljem slovenske samostojnosti 1991«, katerega so  ob 20. obletnici osamosvojitvene vojne za Slovenijo  lansko leto, na dan državnosti v Kajuhovem parku v Šoštanju odkrili šoštanjski veterani, veterani policijskega veteranskega združenja Sever Šaleške doline ter  občina Šoštanj, so člani predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj in župan občine Šoštanj Darko Menih prisrčno sprejeli prek trideset  severnoprimorskih veteranov iz območnega združenja Nova Gorica. Delegacija veteranov OZVVS VETERAN Nova Gorica je k spomeniku »Braniteljem slovenske samostojnosti 1991« položila venec, vsi udeleženci pa smo se z minuto molka poklonili vsem žrtvam osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991. Prvi in dolgoletni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, častni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo ter predsednik Območnega združenja  VETERAN Nova Gorica, polkovnik Srečko Lisjak,  je nato podelil še spominski plaketi Območnega združenja Veteran Nova Gorica občini Šoštanj, ki jo je prejel župan občine Šoštanj Darko Menih ter Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo  Šoštanj, ki jo je prejel predsednik šoštanjskega veteranskega združenja Leon Stropnik. Po krajšem postanku v ribiški koči Šoštanj, kjer so se gostujoči veteranke in veterani okrepčali ter od župana in predsednika  OZVVS Šoštanj prejeli skromna darila, so odšli po programu na ogled Termoelektrarne Šoštanj, kjer so si z zanimanjem ogledali delovanje bloka 4 in 5 ter z razgledne ploščadi bloka 5, še gradbišče izgradnje novega nadomestnega bloka Teš 6. Sledil je ogled Muzeja usnjarstva na Slovenskem Šoštanj ter v popoldanskih urah še ogled Muzeja premogovništva Slovenije.  Čeprav utrujeni, a polni vtisov ter novih poznanstev so se novogoriški veterani  zadovoljni poslovili od soustvarjalcev izleta in se v poznih večernih urah odpravili domov z mislijo, da se kmalu ponovno snidemo.
icon foto Fotoreportaža obiska veteranov OZVVS VETERAN Nova Gorica občine Šoštanj
ico-pdf  Spominska plaketa OZVVS Veteran Nova Gorica - prejela občina Šoštanj
ico-pdf  Spominska plaketa OZVVS Veteran Nova Gorica - prejelo OZVVS Šoštanj





Video - OZVVS Veteran Nova Gorica obiskal občino Šoštanj

 

 

Prispeval Urednik 29 Maj 2012

 

12. veteranske ekipne športne igre Celje 2012


100 7423

novo 1 V soboto, 9. junija 2012  bodo na tekmovališčih v Celju   potekale 12. veteranske ekipne športne igre, ki jih organizirata  
obe veteranski organizaciji, Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in  Zveza policijskih veteranskih društev Sever (ZPVDS), OZVVS Celje in PVDS za celjsko območje.. Za izvedbo iger je bil pri OZVVS Celje  imenovan organizacijski odbor, ki bo pripravil 12. veteranske ekipne športne igre v sodelovanju s Komisijo za šport pri ZVVS. Na veteranskih igrah lahko sodelujejo le člani Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo (v nadaljevanju OZVVS) in člani veteranskega društva SEVER. Tekmovalci morajo pri sebi imeti dokument, iz katerega je razvidno članstvo omenjenih društev. Pravilnost prijave preverjajo odgovorne osebe Zveze veteranov vojne za Slovenijo.  Rok prijave za sodelovanje na Veteranskih igrah je 01.06.2012, po tem datumu prijave ne bodo več možne. Vse prijave se na dostavljenih obrazcih pošiljajo na ZVVS, Rojčeva ulica 16, 1000 Ljubljana po pošti (velja datum na poštnem žigu), po faxu številka 01/ 524 26 88 ali elektronski pošti
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Na prijavni obrazec naj udeleženci vpišejo svoj elektronski naslov, na katerega bo organizator poslal dodatne informacije glede poteka tekmovanja. V kolikor posamezna ekipa nima elektronskega naslova, naj to obvezno označi in navede številko faxa.  Pred pričetkom iger bo ekipam s strani organizacijskega odbora dostavljen okvirni razpored tekmovanja po posameznih tekmovalnih panogah.
Več >>>>
ico-pdf  Razpis za 12. veteranske ekipne igre Celje 2012
msword  Prijavnica za 12. veteranske ekipne igre Celje 2012

 

Prispeval Urednik 25 Maj 2012

17. maj - Slovesnost ob dnevu Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Predsednik ZVVS generalmajor Lipic med nagovorom

Zveza veteranov vojne za Slovenijo vsako leto obeležuje svoj dan – 17. maj Dan Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Ob tej priložnosti je v vojašnici Franc Rozman Stane v Ljubljani pripravila slovesnost skupaj s pripadniki 1. Brigade Slovenske vojske. S skupnim nastopom smo želeli še posebej poudariti vez med preteklostjo in sedanjostjo, med veterani osamosvojitvene vojne in vojaki, ki opravljajo obrambne naloge danes. Zbrane je nagovoril predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič, ki je izpostavil skrb zaradi krčenja finančnih sredstev za Slovensko vojsko. Obrambnemu ministru Alešu Hojsu je izrazil  razumevanje za sedanje razmere glede varčevanja,  ter opozoril, da je bil v zadnjih treh letih največji delež finančnih sredstev odvzet ravno Slovenski vojski. Pozval je k prenehanju prepirov in razpihovanju negativnosti, kajti ljudje imajo počasi vsega dovolj. Naše proslave naj bodo namenjene spoštovanju doseženega in naše prihodnosti. Izpostavil je tudi potrebo po razumevanju in poslušanju drug drugega. Poudaril je, da nas lahko izključijo iz odbora za državne proslave, vendar naj vsaj povedo, zakaj so to storili. Poslanke in poslanci DZ, katerim je bilo poslano pismo v katerem smo opozorili na krčenje še teh malo pravic, ki jih zagotavlja Zakon o vojnih veteranih, se ni zdelo vredno niti odgovoriti, da o vsebini pisma ne bodo razpravljali. Na takšen način pa izražajo zanikanje prispevka veteranov, za našo samostojno državo in našo domovino. Slavnostni govornik je bil namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir dr. Andrej Osterman, ki je v svojem nagovoru izpostavil povezanost veteranov in Slovenske vojske in orisal sedanje delovanje pripadnikov tako doma, kot v tujini. V sodelovanju s Slovensko vojsko in orkestrom Slovenske policije je bil izveden krajši kulturni program.


Vir:ZVVS

 

Prispeval Urednik 25 Maj 2012

 

stran 60 od 72