Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

The latest news from the Joomla! Team

Jubilejna posebna 46. številka glasila Veteran

46_veteran_prvanovo_1 Ob 20. obletnci obrambe suverenosti Republike Slovenije in  spominjanja na velike dogodke iz narodne zgodovine, sta Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in njen uredniški odbor glasila Veteran želela zaznamovati tudi s posebno številko glasila Veteran, kot pregled takratnega vojaškega dogajanja v posameznih delih Slovenije.  Besedila v tej jubilejni posebni 46. številki glasila Veteran,  so nastala izpod peresa strokovnjakov Vojaškega muzeja Slovenske vojske, ter takratnih protagonistov s področja Civilne zaščite,  Upravnih zvez in Službe za opazovanje, obveščanje in alarmiranje. Uredniško pa je nad njimi bdel doc. dr. Tomaž Kladnik, polkovnik Slovenske vojske. Glasilo, ki je pred vami, nosi dodano vrednost, saj so se avtorji izognili avtobiografskemu slikanju časa in dogodkov. Enostavno so želeli napisati zgodovino, iz katere se bodo lahko (kaj) naučile generacije za nami.

Posebna 46. številka glasila Veteran tako govori o slovenskih vojakih, o slovenski vojski, ki je bila v tistih usodnih dneh, ko so branili našo neodvisnost, dobro usposobljena, dobro oborožena ter odlično motivirana in odločena, da obrani lastno državo, za katero smo se Slovenci odločili na plebiscitu decembra 1990. Govori o nas, vas, veteranih vojne za obranitev suverenosti komaj nastale države.

ico-pdf Jubilejna posebna 46. številka glasila Veteran 
logo-flipsnack_small Jubilejna posebna 46. številka glasila Veteran

 

Prispeval Urednik 20 Oktober 2011

2. mesto za ekipo veteranov OZVVS Šoštanj na 1. strelskem tekmovanju z vojaško puško za prehodni pokal OZSČ Laško

1_strel_tek_ozsc_lasko_2011novo_1 Območno združenje slovenskih častnikov Laško je v soboto, 24. septembra 2011 izvedlo 1. strelsko tekmovanje  v streljanju s polavtomatsko puško (PAP) CZ kalibra 7,62 mm na 200 metrov. Na tekmovanje so bila vabljena vsa združenja Zveze slovenskih častnikov (ZSČ), člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in člani Policijskega veteranskega združenja Sever.  Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu v Zgornji Rečici pri Laškem na domačiji Jeran. Pokrovitelj tekmovanja je bila  Zveza slovenskih častnikov, ki je prispevala pokale in medalje za tekmovalce in občina Laško. Tekmovanja se je udeležil predsednik Zveze slovenskih častnikov polkovnik dr. Bojan Potočnik in župan občine Laško Franc ZdolšekTekmovanje so ob 09. uri otvorili predsednik ZSČ polkovnik dr. Bojan Potočnik, župan občine Laško Franc Zdolšek in predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov Laško stotnik Zvonko Zorec, ki so vsem udeležencem zaželeli dobre strelske rezultate.  Tekmovanje je potekalo ekipno (trije  člani)  in posamično s polavtomatsko puško (PAP),  kalibra 7,62 mm na razdaljo 200 metrov. Tekmovalci so streljali leže z roke brez naslovna v tarčo velikosti 50 x 50 cm. Na voljo so imeli pet poskusnih strelov v roku petih minut in deset strelov za oceno v roku desetih minut.

1. strelskega tekmovanja se je udeležilo  15 ekip s skupno  53 tekmovalci  iz OZSČ Laško, OZSČ Štore, OZSČ Brežice, predsedstva ZSČ Ljubljana, veteranskega društva Sever za celjsko območje,  Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Štore in ekipa 20. MOTB iz Celja, ki je za udeležence tekmovanja  priredila  tehnični zbor. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa  Območnega združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v sestavi:  Franc Oštir, Vojko Ovčjak ter Zdenko Zajc
Tekmovanje v streljanju s polavtomatsko puško
word_icon_small  
Rezultati 1. tekmovanja v streljanju z vojaško puško - EKIPNO 
word_icon_small  
Rezultati 1. tekmovanja v streljanju z vojaško puško - POSAMEZNO
image_jpeg  Pokal, medalja in prizanje ekipi OZVVS Šoštanj za osvojeno 2. mesto
icon_foto  Fotoreportaža - 1. tekmovanje v streljanu z vojaško puško - Laško 2011 

 

Prispeval Urednik 20 Oktober 2011

4. veteransko tekmovanje v lovu rib s plovcem Šoštanj 2011

4_rib_tek_sostanj_2011

novo_1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj je pod pokroviteljstvom občine Šoštanj v počastitev občinskega praznika občine Šoštanj, ki ga praznuje  20. septembra,  organiziralo že 4. tekmovanje Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev SEVER v lovu rib s plovcem »Šoštanj 2011«. Tekmovanje je potekalo drugo oktobrsko soboto na  Družmirskem (Šoštanjskem) jezeru.  Na prvem tekmovanju leta 2008 je sodelovalo 19 ekip,  letos pa se je tekmovanja udeležilo osem ekip, s skupno 35 tekmovalci in spremljevalci. Zaradi slabe vremenske napovedi, so  mnoge ekipe tekmovanje odpovedale in se ga niso udeležile.  Poleg ekip veteranov vojne za Slovenijo so se tekmovanja udeležili  tudi veterani  Policijskega veteranskega društva  Sever za Koroško. Tekmovanje je ob 9.00 uri odprl predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik, podrobna  pojasnila in propozicije tekmovanja pa je podal predsednik organizacijskega odbora ribiškega tekmovanja oz. predsednik RD Šoštanj Franc Ravnjak.  Ob prijetnem vzdušju v  precej hladnem vremenu, saj je bližnje vrhove pobelil sneg,  je čas kar hitro  mineval, tekmovalci pa so pod budnim očesom sodnikov iz ribiške družine Šoštanj, ne najbolj uspešno  polnili svoje mreže s krapi, ploščiči, amurji in drugimi manjšimi ribami.
exlogo Rezultati 4. tekmovanja v lovu rib s plovcem "Šoštanj 2011"

icon_foto Fotoreportaža s 4. tekmovanja v lovu rib s plovcem "Šoštanj 2011" 

 

Prispeval Urednik 12 Oktober 2011

 

Šoštanjski veterani na 11. teniškem prvenstvu dvojic ZVVS »ZASAVJE 2011«

tenis_zasavje_2011_tekmovalcinovo_1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zasavje in Teniški klub Hrastnik sta  v soboto 10.09. 2011 na igriščih Tenis kluba Hrastnik na Nasipih v Hrastniku  organizirala 11. tradicionalno prvenstvo dvojic Zveze veteranov vojne za Slovenijo - "ZASAVJE 2011". Na prvenstvo, ki je tokrat potekalo že enajstič, se je prijavilo preko 26 veteranov iz  petih območnih združenj ZVVS. Po napetih in  razburljivih tekmah preko celega dne, sta zmagovalca postala veterana  OZVVS Vrhnika-Borovnica Anton Štih in  Drago Kovač iz OZVVS Zgornja Gorenjska in tako osvojila prehodni pokal ZVVS za leto 2011. V  finalu sta  premagala dvojico Vinka Kuclerja iz OZVVS Vrhnika-Borovnica in Milana Šebjaniča iz OZVVS Zgornja Gorenjska, ki sta  osvojila drugo mesto,  tretje mesto  pa sta zasedla Perpar Milan iz OZVVS Zasavje in Jožef Molk iz OZVVS Vrhnika-Borovnica. 11. teniškega prvenstva sta se udeležila tudi člana Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj Branko Drev  in Roman Drev, ki se nista uspela uvrstiti v polfinale.  Zmagovalni par je prejel prehodni pokal Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), zmagovalci medalje in praktične nagrade, vsi nastopajoči pa  priložnostna darila. Tenis klub Hrastnik je tekmovalcem nudil  odlično logistično podporo, občinia Hrastnik in Termoelektrarna Trbovlje pa sta donirala  sredstva.Nastopajoči so bili enotni, da so ob zanimivih teniških igrah prijetno preživeli dan. Po končanem tekmovanju so ob hrani in pijači izmenjali izkušnje, pokomentirali rezultate in sklenili, da se ponovno snidejo in pomerijo na 12. teniškem prvenstvu dvojic ZVVS.

image_jpeg Rezultati 11. teniškega prvenstva dvojic ZVVS - "Zasavje 2011"

 

Prispeval Urednik 12 September 2011

Šoštanjski veterani na 27. vojaškem maratonu Celje – Logarska dolina

 

26_pohod_logarska_ozvvs_sostanj_2011novo_1 V soboto, 3. septembra 2011, je v soorganizaciji Društva maratoncev in pohodnikov Celje, Poveljstva za podporo iz Kranja in enote  EVOJ iz Celja v okviru tradicionalnega tekmovanja v maratonu Celje – Logarska dolina uspešno pripravilo  27. vojaški  maraton iz Celja do Logarske doline. Pred 27 leti so štirje prizadevni pohodniki prvič prehodili 75 kilometrov dolgo pot od Celja do Logarske doline. Nastala je pobuda za najdaljši slovenski maraton, ki tradicionalno poteka prvo soboto septembra. Športnorekreativna prireditev, ki šteje tudi za evropski pokal ultramaratoncev, je privabila več kot tisoč udeležencev iz Slovenije in sosednjih držav. Tekmovanje je potekalo v disciplinah super maraton na 75 kilometrov, »Vojaški maraton za memorial Štefana Šemrova - 42 km«,  ter tek - rekreativni pohod na 17 kilometrov. Tekmovanje v super maratonu in vojaškem maratonu za memorial Štefana Šemrova je bilo posamično in ekipno, pri čemer so ekipo sestavljali trije tekmovalci,  tekmovanje na 17 kilometrov pa je bilo posamično. Udeleženci maratona so bili razvrščeni v 13 starosnih kategorij.  Start super maratona na 75 kilometrov je bil ob  ob 6. uri na Trgu celjskih knezov na ploščadi pred zgradbo Mestne občine Celje, start vojaškega maratona na 42 kilometrov ob 9. uri  v Mozirju v Savinjskem gaju ter start teka na 17 kilometrov ob 11. uri v Lučah. Cilj celotnega maratona je bil  pri Penzionu na Razpotju v Logarski dolini.  
kamerca Videoreportaža 27. vojaškega maratona Celje - Logarska dolina
icon_foto Fotoreportaža 27. vojaškega maratona Celje - Logarska dolina
 

Prispeval Urednik 04 September 2011

 

stran 62 od 69