Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

The latest news from the Joomla! Team

15. maja Dan Slovenske vojske - prireditve ob dnevu Slovenske vojske

thumb vabilo_dan_sv_15_maj_2012

novo 1 Slovenska vojska praznuje 15. maja Dan Slovenske vojske. S praznovanjem ohranjajo pozitivne vrednote iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej vrednote osamosvojitvenih prizadevanj ter spomin na prvo služenje vojaškega roka, ki se je za Slovence odvijalo izključno v Republiki Sloveniji. 15. maja 1991 so v takratni Teritorialni obrambi začeli z obveznim služenjem vojaškega roka slovenski naborniki v dveh učnih centrih – v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru je bilo 120 nabornikov, v 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani pa 180. Ob tej priložnosti bodo ob praznovanju 21. obletnice v enotah Slovenske vojske organizirane različne dejavnosti. V torek, 15. maja, ob Dnevu Slovenske vojske, bodo po vojašnicah potekale interne slovesnosti v počastitev dneva, ob tej priložnosti bodo posameznim pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske podeljeni čini in priznanja. Zvečer bo v Kadetnici v Mariboru osrednji dogodek ob Dnevu Slovenske vojske, z nagovorom ministra za obrambo Aleša Hojsa. Slovenska vojska ponovno odpira vrata svojih vojašnic, kamor vabi vse, ki želijo preživeti dan med slovenskimi vojaki in vojakinjami. Vojašnice bodo za obiskovalce odprte ob sobotah med 10. in 18. uro.
ico-pdf Dan odprtih vrat  Vojašnice Celje, sobota, 19. maj 2012, od 10. – 18. ure

Vir: http://www.slovenskavojska.si  

 

Prispeval Urednik 07 Maj 2012

Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

novo 1 OZVVS Celje je v soboto 21.4. 2012 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 9 memorial Skrta 2012 strelisce9. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika OZVVS Celje. Tekmovanja se je udeležilo skupaj 18 ekip. 13 ekip iz OZVVS Celje, Žalec, Laško, Velenje,  Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zgornje savinjsko – Zadrečka dolina, Štore, Grosuplje, Mislinjska dolina, Kamnik, Vrhnika-Borovnica in Ptuj. 2 ekipi so bili iz PVZ Sever za celjsko območje – odbor Celje in Laško ter ekipa  iz OZ ZZB NOB Hudinja. Na strelišču se je pomerilo 60 strelcev, tekmovalci pa so dosegli  dobre rezultate, kljub temu, da gre za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovalo se je z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegle: 1. mesto ekipa OZVVS Celje  s 264  zadetimi krogi, 2. mesto ekipa OZVVS Celje s 252 krogi in 3. mesto prav tako ekipa iz OZVVS Celje s 243 krogi. Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je pripravil organizator OZVVS Celje. Prehodni pokal je prejela veteranska I. ekipa OZVVS Celje. Med posamezniki so bili najuspešnejši: 1. mesto Drago Guček  (OZVVS Celje) s 89 krogi, 2. mesto Slavko Frece (OZVVS Celje) s 88 zadetimi krogi in 3. mesto  Jože Jeram (OZVVS Celje)  87 zadetimi krogi. Tekma  je bila organizirana na  visoki ravni. Organizatorji iz OZVVS Celje so potrdili, da so dobri organizatorji,  prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje. Turnir na Gričku je bil tudi odlična priložnost za prijateljsko srečanje sosednjih veteranskih organizacij zahodnoštajerske regije in  širše  ter drugih organizacij in društev, ki so se udeležili že 9. memoriala. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu s strelci in veterani. Stkali so nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.  
exlogo Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

P.S.
Tudi šoštanjski veterani smo se želeli udeležiti omenjenega strelskega tekmovanja, na katerega smo že drugič prijavili strelsko ekipo OZVVS Šoštanj (8. memorial-2011, 9. memorial-2012), vendar so nas celjski veteranski kolegi zavrnili, da bi se lahko udeležili tekmovanja s pojasnilom,  češ, da še nismo polnopravni član Zveze veteranov vojne za Slovenijo. OZVVS Celje je edino združenje, ki nam je (že drugič) zavrnilo sodelovanje na športno-družabnem dogodku, čeprav smo se veterani OZVVS Šoštanj udeleževali v zadnjih dveh letih našega delovanja že številnih športnih in drugih aktivnosti, ki jih organizirajo Območna združenja veteranov vojne za Slovenijo širom Slovenije, na katera smo se prijavili k sodelovanju in vedno  smo bili povsod dobrodošli  in prisrčno sprejeti. Šoštanjski veterani se sprašujemo, čemu le takšna zamera celjskih veteranov do nas, da nas ne sprejmejo  med svoje vrste, saj smo šoštanjski veterani (175 članov) še vedno člani  ZVVS in iz zveze ni izstopil prav nihče !!! Ko smo se leta 1991 borili za našo samostojnost, smo si bili soborci, tovariši in prijatelji s puško ob rami, sedaj pa takšen odnos do soborcev…. Čemu le ??

Veterani OZVVS Šoštanj
ico-pdf
 Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 8. memorialu V. Skrta - 2011
ico-pdf Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 9. memorialu V. Skrta - 2012

 

Prispeval Urednik 03 Maj 2012

Protestno pismo poslancem DZ RS zaradi predvidenih varčevalnih ukrepov in zmanjševanja pravic vojnim veteranom

 

logo zvvsnovo 1 Veterani  vojne za Slovenijo,  združeni v Zvezi veteranov vojne  za Slovenijo in  Policijski vojni veterani,  združeni  v Policijskih veteranskih društvih in Združenju Sever odločno nasprotujejo  predlaganim ukrepom  za uravnoteženje  javnih financ,  ki jih je Vlada Republike  Slovenije sprejela in poslala  kot Predlog  zakona  za uravnoteženje  javnih financ (EVA2012-1611-0078) v  obravnavo po nujnem  postopku v Državni   zbor. Za ukrepe so izvedeli iz  javnih  informacijskih  sredstev,  saj jih vlada  o načrtovanem  zmanjšanju upravičenj  po Zakonu  o vojnih  veteranih  pred tem ni seznanila ali jim  ni dala možnost sodelovanja pri oblikovanju  le-teh. Zveza veteranov vojne  za Slovenijo in  Policijski vojni veterani,  združeni  v Policijskih veteranskih društvih  in Združenju Sever so se s protesnim pismom obrnili na poslanke in poslance Državnega zbora za pomoč pri uveljavljanju njihovih pripomb in predlogov. Veteranski organizaciji ugotavljata, da se s  predlaganim Zakonom za uravnoteženje  javnih financ   bistveno  posega v osnovni  koncept Zakona  o vojnih  veteranih - UP82 (Uradni list RS,5t.59/06, 6t/06-ZDru-1. in 101/06 - Odl.US) oziroma  v pravice, ki so določene za vojne veterane.

Vir:Strokovna služba ZVVS

ico-pdf Protesno pismo ZVVS in veteranov Sever za poslance DZ RS (2,8 MB)
word icon_small Predlog Zakona za uravnoteženje javnih financ (2,6 MB)
ico-pdf Priloga 1 (84 KB)
ico-pdf Priloga 2 (21 KB)

 

Prispeval Urednik 03 Maj 2012

 

Vodstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Radencih

Vodstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Radencih

novo 1 V Radencih je potekala prva seja predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), ki jo po novem vodi upokojeni generalmajor Ladislav Lipič. Spomnimo, da je na Glavnem zboru veteranov ZVVS, konec marca, za predsednika ZVVS bil izvoljen Ladislav Lipič. Podporo je prejel 100 % od vseh 140 delegatov OZVVS iz vseh 13 Pokrajinskih odborov. Za predsednika je izvoljen za naslednja štiri leta, med 2012 in 2016. Hkrati je bil za generalnega sekretarja ZVVS izvoljen dosedanji sekretar Mitja JankovičNa tokratni seji v Radencih je gostitelj, predsednik pomurskega odbora ZVVS, ki je Lipiča tudi predlagal za predsednika, Nikolaj Brus orisal delo in sestavo pokrajinskega odbora, ki ga sestavljajo delegati iz upravnih enot Lendava, Ljutomer, Murska Sobota in Gornja Radgona ter šteje skupno 1819 veteranov. Med drugim je omenil, da bo v maju v vojašnici v Murski Soboti usposabljanje praporščakov, ki ga bo izvajal Dominik Grmek. Na seji so sicer razrešili glavnega urednika glasila Veteran Marjana Toša, ki ga je nasledil brigadir Marjan Grabnar. Predsednika ZVVS generalmajorja Ladislava Lipiča je ob priložnosti pozdravil tudi radenski podžupan Janez Konrad, ki mu je podaril knjigi nekdanjih učiteljic kapelske osnovne šole, poezijo Ljudmile Nataše Poljanec in kuharsko knjigo Marije Fras.

Vir: http://www.mojkraj.info 

 

Prispeval Urednik 03 Maj 2012

OZVVS Celje organizira strelsko tekmovanje za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

Strelišče Petriček pri Celjunovo 1 OZVVS Celje bo  v soboto 21.4. 2012 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Celje. Tekmovanja se lahko udeležijo ekipe območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo  kakor tudi ekipe veteranskega združenja Sever. Na strelišču se bodo tekmovalci pomerili z MK orožjem. Tekmovalo se bo z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Tekmovalci bodo  imeli na voljo 3 naboje za poskus in pet nabojev za tekmo.  Najboljše tri ekipe bodo prejele pokal in praktične nagrade, ki jih bo  v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravil organizator OZVVS Celje, najboljša ekipa pa bo prejela tudi prehodni pokal.  Prijave pošljete do 18. aprila 2012 na naslov Kidričeva ulica 3, 3000 Celje ali na faks (03) 490-34-06 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Podatki naj vsebujejo tudi številko članske izkaznice, katero naj tekmovalci  imajo s seboj.

OZVVS Celje

ico-pdf   Vabilo - 9. strelsko tekmovanje za memorial Vilibalda Vilija Skrta

ico-pdf  Prijavnica 

 

Prispeval Urednik 17 April 2012

 

stran 62 od 72