Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

The latest news from the Joomla! Team

2. policijsko veteransko situacijsko-taktično strelsko tekmovanje PVSTS 2012

 

Strelišče Črnotiče Črni kalnovo 1 Združenje SEVER za Primorsko in Notranjsko v sodelovanju s PU Koper vabita  člane Združenja Sever, delavce Policije in Ministrstva za notranje zadeve, športne strelce, vabljeni pa so tudi člani Zveze vojnih veteranov za Slovenijo na 2.  policijsko veteransko situacijsko-taktično strelsko tekmovanje PVSTS, ki bo potekalo v soboto, 21.4. 2012 na strelišču v kamnolomu Črnotiči (Črni Kal, smer Podgorje).  Tekmovanje se prične ob 09.uri, potekalo pa bo po  pravilih policijskega situacijskega taktičnega streljanja. Tekmovalci bodo streljali s polavtomatsko pištolo kalibra 9 x 19 mm, vsak bo potreboval največ 95 nabojev. Ekipe bodo sestavljene iz največ štirih (4) članov, za skupno uvrstitev ekipe pa štejejo trije (3) najboljši rezultati. Ekipe bodo ločene na žensko in moško kategorijo, mešane ekipe pa bodo tekmovale v moški konkurenci. Za nemoteno izvedbo tekmovanja bosta vsem udeležencem na strelišču omogočena izposoja orožja in nabava streliva po tržni ceni. Prve tri ekipe bodo prejele pokale, prvi trije posamezniki pa medalje. Zaželeno je, da se tekmovanja udeležite v uniformah ali športnih oblačilih. 

Anton Pozvek
Generalni sekretar Združenja Sever
M: 041 725 397
 

ico-pdf Vabilo - 2. policijsko veteransko taktično strelsko tekmovanje PSTS 2012

ico-pdf Prijavnica 

 

Prispeval Urednik 17 April 2012

Velikonočno voščilo

velika noc_2012_01 Velika noč naj s svojim sporočilom prežene sence iz vaših src, jih prepoji z vonjem pomladnega cvetja in vlije upanje v prijaznejše, svetlejše prihodnje dni. Želimo vam, obilo zdravja, veselje v pomladnih dneh in mir v krogu vaše družine.

 


Veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

 

Prispeval Urednik 07 April 2012

Zvezo veteranov vojne za Slovenijo bo odslej vodil Ladislav Lipič

Lipic Ladislav_govor_gz_zvvs_31_3_2012novo 1 Glavni volilni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo je v soboto 31.3.2012 v Ljubljani izvolil novo vodstvo zveze. Novi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo je postal Ladislav Lipič iz Murske Sobote, generalni sekretar pa Mitja Jankovič iz Brežic.

Generalmajorja Ladislava Lipiča za predsednika ZVVS, so predlagali veterani iz OZVVS Murska Sobota. Ladislav Lipič je bil za svoje delo večkrat pohvaljen in odlikovan. Je prejemnik zlate medalje generala Maistra z meči, zlate medalje generala Maistra, zlate medalje Slovenske vojske, Zlatega reda za zasluge na obrambnem in varnostnem področju Republike Slovenije, zlate plakete ZVVS ter drugih. Leta 2003 mu je bil podeljen s strani Madžarske Republike naslov "Vitez madžarske kulture". Leta 2004 so ZDA Ladislavu Lipiču podelili odlikovanje Legija za zasluge. Istega leta mu je Republika Francija podelila odlikovanje in naziv Viteza legije časti.

Od leta 2006 je opravljal funkcijo izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Madžarski in Republiki Bolgariji s sedežem v Budimpešti vse do 5. decembra 2008, ko je z strani predsednika Republike dr. Danila TÜrka imenovan za svetovalca za obrambna in vojaška vprašanja kar opravlja še danes. Ladislav Lipič ni član nobene politične stranke. 

Veterani OZVVS Šoštanj novemu vodstvu ZVVS iskreno čestitamo ob izvolitvi in jim  želimo obilo uspeha pri delovanju zveze.

icon foto Fotogalerija Glavnega zbora ZVVS 31.3.2012 v Pionirskem domu v Ljubljani

V priponki ico-pdf in v nadaljevanju je Predstavitev programa novo izvoljenega predsednika ZVVS Ladislava Lipiča.

 

Prispeval Urednik 06 April 2012

 

V SPOMIN

 

Trap A

 ALOJZ TRAP

1955 – 2012

   Pretresla nas je nenadna in nepričakovana vest, da je prenehalo biti veliko srce prijatelja, gasilca in veterana vojne za Slovenijo Trap Alojza iz Gaberk pri Šoštanju. Zaradi svojega značaja in  življenjskega mota pomagati sočloveku je bil Alojz izjemno priljubljen med krajani. V osamosvojitveni vojni je sodeloval kot pripadnik Teritorialne obrambe v 123. samostojni četi REK  in si tako pridobil status vojnega veterana. Leta 2010  se je včlanil tudi v naše območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Šoštanjski veterani so ga v petek,  29.3. 2012 pospremili na zadnji poti.

 Hvala mu za vsa dejanja, trajno ga bomo ohranili v lepem spominu.


  Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

 

 

Prispeval Urednik 29 Marec 2012

OZVVS Šoštanj kandidira za organizacijo 12. veteranskih ekipnih športnih iger ZVVS

Logotip 12. veteranskih ekipnih igerZveza veteranov vojne za Slovenijo je v decembru 2011 objavila  razpis za prireditelja 12. veteranskih ekipnih športnih iger. Na razpis se je v skladu z razpisnimi pogoji  ZVVS za prireditelja 12. veteranskih ekipnih športnih iger,  ki  bodo  9.junija 2012,  prijavilo  tudi Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj.  Za izvedbo 12. veteranskih ekipnih športnih iger v skladu  z razpisnimi pogoji, lahko OZVVS Šoštanj   zagotovi vso potrebno infrastrukturo, kakor tudi izvajalce za posamezne tekmovalne discipline (streljanje z zračno, puško serijske izvedbe, kegljanje, košarka (trojke), šah, vlečenje vrvi, orientacijski tek).

Veterani območnega  združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj pričakujejo, da jim bo  pri kandidaturi in organizaciji na  12.   športnih veteranskih ekipnih igrah uspelo in bilo izbrano za organizatorja športnih iger, saj veterani OZVVS Šoštanj želijo dokazati, da so kos tudi takšnim zahtevnim športnim projektom, kot je  izvedba največje športne letne prireditve, ki jo organizira Zveza veteranov vojne za Slovenijo v sodelovanju z veteranskim združenjem SEVER. 

pdf akti TEKMOVALNI BILTEN 12. veteranskih ekipnih iger ZVVS
word icon_small Vloga kandidature

 

Prispeval Urednik 17 Januar 2012

 

stran 63 od 72