Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

The latest news from the Joomla! Team

Razpis 8. prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu - Cerkno 2012

Udeleženci prvenstva v veleslalomu - Cerkno 2011Na  smučiščih Smučarskega  centra Cerkno na Črnem Vrhu nad Cerknim bo v soboto, 28.01.2012   v okviru 35. tradicionalne spominske smučarske prireditve »Partizanske smučine Cerkno '45«,  potekalo že 8. prvenstvo veteranov vojne za  Slovenije v veleslalomu.  35. tradicionalno spominsko smučarsko prireditev Partizanske smučine Cerkno '45, pripravljajo v spomin na prvo partizansko smučarsko tekmovanje v okupirani Evropi, ki se je v Cerknem in okolici zgodilo januarja leta 1945. Po smučarski tekmi »Partizanske smučine Cerkno '45« bo sledilo še 8. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu – Cerkno 2012, na katerem bodo lahko ekipno in posamično  nastopili člani  območnih združenj VVS, samo  posamično pa tudi člani policijskega veteranskega združenja Sever in člani zveze slovenskih častnikov.
Izvleček iz programa:

Smučarski center Cerkno:

9.00    Prihod tekmovalcev na smučišče, prevzem kart, dvig štartnih številk, ogled prog,
9.30    Otvoritev tekmovanj
11.00   Start tekmovalcev na 8. prvenstvu veteranov vojne za  Slovenijo v veleslalomu–tekmujejo: člani ZVVS, člani združenja Sever in člani ZSČ (smučarska proga Lom 4)
Hotel Cerkno:
13.00  Zbor udeležencev pred Hotelom Cerkno, nastop Pihalnega orkestra ETA Cerkno, kosilo
14.30  Zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov.

word icon_small   Razpis 8. prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu
 exlogo  Prijavnica 8. prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu

 

Prispeval Urednik 20 December 2011

VOŠČILO OB BOŽIČU IN NOVEM LETU

 

… čudovito je biti preprosto – človek.Pusti grad ponoci

Delati kar te veseli, pustiti domišljiji prosto pot.

Biti zadovoljen…

… tedaj postane življenje praznik.

                                                    (P. Bosmans)


Čestitka in spomin ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, naj nikdar ne zamre, da bi praznovali vse dni v letu, se imeli lepo in dovolili pričakovanjem in željam, da se vam uresničijo!

Vesele božične praznike, ponosno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti ter srečno novo leto 2012!

Predsedstvo OZVVS Šoštanj 

 

Prispeval Urednik 20 December 2011

Ob 20. obletnici vojne za Slovenijo izšla knjiga Kuzman Jožeta - Leto prej


Jože Kuzman
novo 1 Avtor knjige LETO PREJ Jože Kuzman:
»Prav mladi rod  je bil ena izmed spodbud za nastanek knjige. Na začetku mojega službovanja pri Zvezi veteranov vojne za  Slovenijo smo ob dnevu spomina na mrtve pri pomniku padlim žrtvam  vojne za Slovenijo na ljubljanskih Žalah pripravili skupno spominsko  slovesnost. Ob svojcih padlih žrtev ter predstavnikih vlade, ministrstev,  veteranskih organizacij in mesta Ljubljane, sta se je kot recitatorja udeležila tudi učenec in učenka bližnje osnovne šole. Ko sem se jima na  koncu zahvalil, me je učenec presenetil z vprašanjem: Kaj pa je sploh  bilo to?«

Na to osnovno vprašanje odgovarja  knjiga LETO PREJ ob praznovanju 20. obletnice vojne za Slovenijo. Lahko jo sprejmemo kot pravo resnico o dogajanju, v katero so bili vključeni naši ljudje: Konjičani, Zrečani in Vitanjčani. Sami pripovedujejo, kako je bilo. Kdo bi bolje vedel? Prav je, da so  zapisali svoje spomine, saj zna biti zob časa neusmiljen do spominov in  resnice. Ne le, da jo izbriše, v njej lahko povzroči tako velike spremembe, da belo postane črno in obratno. Potem pa se izgubljamo v iskanju prave resnice. Nam to ni potrebno. Imamo Leto prej.
sort desc
Preberite več...

weblink Knjiga LETO PREJ (virtualni katalog)
pdf akti Knjiga LETO PREJ (.pdf 10,2 Mb)

 

Prispeval Urednik 28 November 2011

 

Šoštanjski veterani na 4. šahovskem turnirju za prehodni pokal ZVVS


Udeleženci 4. šahovskega turnirja za prehodni pokal ZVVSnovo 1V odlični organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah  v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Občino Šmarje pri Jelšah, je bil v soboto, 26. novembra 2011 v Kulturnem domu Šmarje, odigran že 4. hitropotezni šahovski turnir za prehodni pokal Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Po uvodnem pozdravu predsednika združenja g. Vladislava Amiča in nagovoru župana občine Šmarje pri Jelšah g. Jožeta Čakša, je le ta potegnil protokolarno  prvo potezo in s tem pričel 4. šahovski turnirZVVS, ki je potekal po švicarskem sistemu sedmih kol in s tempom dvakrat 10 minut za partijo. 
Šahovski turnir, ki je potekal v prijetnem vzdušju Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah,  se je udeležilo 13 ekip s po dvema igralcema in rezervo, kar je več kot na prvih treh tekmovanjih. Povečanje števila ekip nedvomno kaže na to, da se zanimanje za turnir povečuje in da turnir pridobiva na veljavi, kar pa je tudi razlog za organiziranje tega turnirja tudi v prihodnje. Za korektno tekmovanje je skrbel šahovski sodnik, g. Adolf Marš, ki je uvodoma tekmovalce opozoril na pravila tekmovanja. Po izredno zanimivih in izenačenih štiriurnih borbah na črno – belih poljih  so zasluženo zmagali šahisti iz OZVVS Dolenjske iz Novega mesta z 11,5 točk in s tem prejeli tudi prehodni pokal Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Na drugem mestu je bila ekipa OZVVS Spodnje savinjske doline z 10 točkami, na tretjem mestu pa ekipa veteranov Območne organizacije Idrija – Cerkno, ki je zbrala 9 točk, sledijo: OZVVS Zgornja Gorenjska in OZVVS Ruše 8 točk, Specialna enota Sever in OZVVS Šoštanj 7,5 točk, OZVVS Šmarje pri Jelšah 7 točk, OZVVS Celje 6,5 točk, OZVVS Velenje in OZVVS Zasavje 6 točk, OZVVS Mislinska dolina 5 točk in OZVVS Ptuj 3 točke.
sort desc Preberite več...
pdf akti Rezultati 4. šahovskega turnirja za prehodni pokal ZVVS - ekipno
weblink Rezultati 4. šahovskega turnirja za prehodni pokal ZVVS - posamično
pdf akti Zahvala za sodelovanje OZVVS Šoštanj
icon foto Fotoreportaža 4. šahovskega turnirja ZVVS

 

Prispeval Urednik 27 November 2011

Šoštanjski veterani obeležili slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve


1 november_spomenik_2011_bignovo_1 1. novembra 2011 so se  člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj ob Dnevu spomina na mrtve s polaganjem cvetja in sveč pri spomeniku »Braniteljem slovenske samostojnosti« v Kajuhovem parku v Šoštanju spomnili vseh žrtev osamosvojitvene vojne iz leta 1991. 
V delegaciji so cvetje in sveče položili predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik, podpredsednik Franc Ravnjak in  sekretar Zdenko Zajc. Poklon je bil simbolni poklon vsem mrtvim  veteranov vojne za Slovenijo leta 1991.  Skupaj z njimi so se mrtvim poklonili še ostali člani predsedstva OZVVS Šoštanj. V nadaljevanju dneva  so obiskali tudi grobove vseh umrlih članov OZVVS Šoštanj  in se jih spomnili s prižiganjem sveč in častnim pozdravom.

 

icon_foto Polaganje cvetja in sveč k spomeniku "Braniteljem slovenske samostojnosti"

 

Prispeval Urednik 07 November 2011

 

stran 64 od 72