Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

The latest news from the Joomla! Team

9.mednarodno tekmovanje v vojaških veščinah »Slovenska Istra 2012«

  

04_disciplina - streljanje z lokom

novo_1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo  »Slovenska Istra« vas vabi na 9. mednarodno tekmovanje v vojaških disciplinah »Slovenska Istra 2012«, za moštva veteranov, aktivnih ter rezervnih častnikov in vojakov in policije. Tekmovanje se bo odvijalo v terminu med 25. in 26. 05. 2012. Tekmovanje obsega osem disciplin: orientacijski tek, oskrbo ranjenca (prva pomoč),gašenje požara, premagovanje naravnih ovir, met bombe, streljanje z lokom  streljanje s pištolo, topografijo in taktiko na bojišču. Tekmovanje  bo med morjem in hribovitim zaledjem Kopra.

ico-pdf Razpis - 9. mednarodno tekmovanje v vojaških disciplinah "Slovenska Istra 2011"
ico-pdf Prijavnica - 9. mednarodno tekmovanje v vojaških disciplinah "Slovenska Istra 2011"

 

Prispeval Urednik 04 Marec 2011

Slovenski veterani vojne za Slovenijo in slovenski častniki in podčastniki tekmovali v smučanju in streljanju na Golteh

Podelitev_medalj_in_pokalov_najboljim_tekmovalcem_8._dravnega_prvenstva_ZVVS_v_smuanju_in_streljanju_golte_2011novo_1 V soboto, 12. februarja 2011, je bilo  v okviru organizatorjev tekmovanja Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze slovenskih častnikov pod pokroviteljstvom generalštaba Slovenske vojske v smučarskem središču na Golteh nad Mozirjem 8. državno prvenstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo in  17. državno prvenstvo Zveze  slovenskih častnikov in podčastnikov v smučanju in streljanju. Prvo državno prvenstvo slovenskih častnikov je bilo na Golteh leta 1992, prvo državno veteransko prvenstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo  pa leta 2004. Kot vedno, so bili tudi tokrat izvajalci tekmovanja Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje in Območno združenje slovenskih častnikov Velenje ob logistični podpori 20. motoriziranega bataljona SV iz Celja in sodelovanju s predstavniki podjetja Golte d.o.o.Slovenija.
pdf_akti  Rezultati ekipno ZVVS in SEVER      
pdf_akti  Rezultati ekipno OZSČ in SV   
pdf_akti Rezultati posamezno ZVVS, SEVER, ZSČ in SV 
kamkoder_video 8. DP ZVVS in 17. DP ZSČ v smučanju in streljanju Golte 2011
 (Savinjske novice) 
 

Prispeval Urednik 22 Februar 2011

Ekipa OZVVS Šoštanj bo lahko sodelovala na 8. državnem prvenstvu ZVVS v smučanju in streljanju - Golte 2011

logo_golte_2011_small10. februarja 2011 je območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj (OZVVS Šoštanj) prejelo dopis (dopis OZVVS Velenje) s strani predsednika  Organizacijskega komiteja državnega prvenstva v smučanju in streljanju Golte 2011 (OK-DP Golte 2011) in predsednika OZVVS Velenje Zdenka Hriberšaka, da ekipa  OZVVS Šoštanj, ki se je prijavila na 8. državno veteransko prvenstvo ZVVS  v smučanju in streljanju Golte 2011, ki bo v soboto 12. 02. 2011,  ne izpolnjuje pogojev razpisa »organizatorja tekmovanja« ZVVS, zato se ekipa OZVVS Šoštanj ne more uvrstiti na seznam za žrebanje štartnih številk za 8. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju na Golteh.
pdf_akti 
Dopis OZVVS Velenje (OK - DP "GOLTE 2011") z dne 9.2.2011
word_icon_small Prijavnica ekipe OZVVS Šoštan na 8. DP v smučanju in streljanju Golte 2011

 

Prispeval Urednik 11 Februar 2011

 

Program dela območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj za leto 2011

plan_dela_2011_splet_prva_smal_1novo_1 Predsedstvo območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  je pripravilo predlog programa dela za leto 2011. V predlogu programa so upoštevane dosedanje izkušnje, aktivnosti ob obletnicah osamosvojitve, obveznosti organizacije kot zaključene celote ter vrsta nalog, ki jih dopolnjujejo Pravila območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Glavni cilji OZVVS Šoštanj so krepitev ZVVS, ohranjanje spomina na dogodke 90/91, krepitev domoljubja in bojevniških tradicij slovenskega naroda, skrb za članstvo OZVVS Šoštanj , obveščanje javnosti o delu OZVVS Šoštanj.

word_icon_small Program dela OZVVS Šoštanj za leto 2011
word_icon_small Terminski koledar aktivnosti OZVVS Šoštanj za leto 2011
 

Prispeval Urednik 06 Februar 2011

V Šoštanju pred dnevom državnosti 25. junijem, slovesno odkritje spomenika osamosvojitveni vojni za Slovenijo

 spomnisko obelezje tetraeder sostanj 24 junij 2011_011novo_1 V petek, 24. junija, na predvečer dneva državnosti, bo v Šoštanju  v spominskem parku za Kajuhovo rojstno hišo oz. pred spomenikom Karla Destovnika Kajuha v okviru praznovanj 20. obletnice osamosvojitvene vojne za Slovenijo, otvoritev osrednjega spominskega obeležja osamosvojitveni vojni za Slovenijo.
image_jpegPogled na pomnik (tetraeder) v spominskem parku Karla Destovnika Kajuha
image_jpegPogled na pomnik (tetraeder), ki bo postavljen za nekdanjim Kajuhovim hotelom

 

Prispeval Urednik 04 Februar 2011

 

stran 69 od 72