Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Uspešno izveden posvet predsednikov in sekretarjev OZVVS 12. marca 2016 v IC ZR na Igu

V soboto, 12. marca 2016 je bil v izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig pri Ljubljani organiziran vsakoletni posvet predsednikov in sekretarjev Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in članov predsedstva ZVVS. Posveta se je udeležilo 94 udeležencev iz 46 Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in članov predsedstva ZVVS.

Ko je običajno je bil tudi letošnji posvet razdeljen na dva dela, vendar nekoliko drugačen kot v preteklih letih. V uvodnem delu je predsednik ZVVS Ladislav Lipič opisal potek načrtovanih sprememb Zakona o obrambi ter vlogo veteranov kot strukture, ki je imela aktivno vlogo pri oblikovanju in nastajanju takratne TO, ki se je leta 1995 preimenovala v SV. V prvem delu se je vabilu za izvedbo predstavitve novega Zakona o obrambi odzval državni sekretar mag. Miloš Bizjak, ki je podrobneje predstavil predvidene spremembe in dopolnitve Zakona o obrambi.

V drugem delu posveta je predsednik ZVVS Ladislav Lipič izpostavil številne opravljene naloge iz našega temeljnega poslanstva, ki so bile izvedene v štiriletnem mandatu in so značilnosti tega obdobja: razgibano in nemirno politično in družbeno okolje, gospodarska kriza in kot posledica sprejem ZUJF-a, ki je odvzel vse z zakonom pridobljene pravice vojnim veteranom, začetek razprav o veteranskem izrazoslovju – vojni veteran in veteranstvo nasploh, zagotavljanje ustreznih finančnih pogojev za delovanje celotne zveze, sprememba Zakona o vojnih veteranih z zbiranjem podpisov, njihovim vročanjem DZ ter pomoč posameznih poslancev DZ pri uveljavljanju naših zahtev, nove aktivnosti (humanitarne akcije, organiziranje posvetov, okroglih miz, izdaja zbornikov, intenzivnejše sodelovanje v izobraževalnem procesu), izvajanje načrtovalnih aktivnosti (slovesnosti, odkritja spominskih obeležij, športnih srečanj, pohodov) kot tudi nenačrtovanih aktivnosti (sodelovanje pri reševanju begunske krize) poudaril odlično sodelovanje z ostalimi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami (posebno ZPVD Sever in ZSČ) in dobro sodelovanje z MORS in SV. V nadaljevanju je predsednik ZVVS Ladislav Lipič prisotne seznanil tudi s predlogom o spremembah in dopolnitvah Statuta ZVVS. Na posvetu je generalni sekretar Mitja Jankovič predstavil tudi predlog Finančnega poročila za leto 2015, predlog Finančnega načrta za leto 2016 in Načrta dela za leto 2016, ki so bili podlaga za razpravo v nadaljevanju in razjasnitev morebitnih vprašanj pred bližajočim volilnim Glavnim zborom ZVVS 2016.

Udeleženci so izrazili zadovoljstvo in pohvale nad zanimivo predstavitvijo Zakona o obrambi in samo organizacijo posveta.

Vir: ZVVS

P1030487 P1030489 P1030493

20160312 100523 20160312 100541 20160312 100647

20160312 104815 20160312 105111 P1030491

15 Marec 2016Šoštanjski veterani izvedli 6. letno konferenco OZVVS Šoštanj ter podelili priznanja

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v letošnjem letu praznuje 6 let samostojnega delovanja. V tem času je društvo izvajalo zlasti aktivnosti, povezane z ohranjanjem spomina na osamosvojitveno vojno. Najvidnejši znak teh aktivnosti je spominsko obeležje vojni za Slovenijo v Kajuhovem parku v Šoštanju. Na pobudo članov vsako leto organizira tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško ter ribiško tekmovanje. Člani se aktivno udeležujejo prireditev in družabnih dogodkov, ki jih organizirajo ZVVS Slovenije ter druga območna združenja. Društvo šteje 193 članov, od katerih je skoraj polovica aktivno udeleženih pri dejavnostih in delovanju društva.

V soboto, 5. marca 2016, je potekal redni letni občni zbor društva, na katerem so člani potrdili poročila o delovanju društva v preteklem letu in sprejeli program dela za letošnje leto. Program dela obsega organiziranje tradicionalnih tekmovanj, sodelovanje na športnih, strelskih in drugih tekmovanjih v organizaciji območnih združenj, sodelovanje na dogodkih, neposredno povezanih s spominom na vojno za Slovenijo in mnogo drugih aktivnosti.

Najpomembnejši del občnega zbora je bila podelitev bronastih plaket OZVVS Šoštanj članom, ki aktivno sodelujejo v delovanju društva od njegove ustanovitve dalje ter članom, ki prispevajo k prepoznavnosti društva z dobrimi rezultati, doseženimi na strelskih tekmovanjih. Priznanje OZVVS Šoštanj so prejeli: Leon Stropnik, Franc Ravnjak, Črtomir Urbašek, Stanislav Rajšter, Zdenko Slatnar, Roman Dreu, Alojz Konovšek, Vanda Zajc, Zdenko Zajc, Klemen Miklavžina, Ivan Juvan, Darko Menih, Franc Oštir, Robert Borovnik in Jože Čanč.

Občni zbor so zaznamovali tudi gosti, župan občine Šoštanj ter predstavniki sosednjih območnih združenj. Vsi so poudarili dosedanje dobro medsebojno sodelovanje ter izrazili željo po dobrem delovanju društva tudi v prihodnje.

 

Alenka Slatnar

 

DSC00737 IMG 5397 DSC00757

IMG 5421 IMG 5424 DSC00769

IMG 5429 DSC00797 IMG 5471

Leon Stropnik

 

icon google_plus_sv Galerija slik

07 Marec 2016Kiparska razstava veterana vojne za Slovenijo Franca Ravnjaka

8. februarja, ob slovenskem kulturnem prazniku smo bili člani OZVVS Šoštanj na odprtju kiparske razstave našega člana Franca Ravnjaka.

Fran Ravnjak je poznani in priznani kulturno umetniški ustvarjalec iz Šoštanja. S kiparstvom se ukvarja že več kot štirideset let. V obdobju svojega ustvarjanja je imel že več kot trideset samostojnih razstav širom po Sloveniji in tujini. Svoje znanje je skozi vsa leta ustvarjanja delil tudi na kiparskih delavnicah za mlade in vse, ki se želijo naučiti kiparjenja. Tako se že dalj časa oblikuje ideja, da bi Franc Ravnjak v organizaciji OZVVS Šoštanj organiziral tudi kiparsko delavnico za veterane vojne za Slovenijo, ki si želijo izraziti svoj umetniški čut preko kiparjenja z lesom.

Kot je bilo povedano na odprtju razstave v šoštanjskem muzeju usnjarstva, je Franc Ravnjak ustvarjalec realističnega in ekspresionističnega stila kiparstva, ki ustvarja pretežno z vsemi vrstami lesa in tudi z glino. Odprtja razstave se je udeležilo veliko Šoštanjčanov, med njimi tudi župan občine Šoštanj prof. Darko Menih. Razstavljeno je 38 del po avtorjevem izboru, ki lepo zaokrožajo njegov opus dela.

Kiparska razstava Franca Ravnjaka, bo v prostorih Muzeja usnjarstva Šoštanj, na ogled do 8. marca.

OZVVS Šoštanj

IMG 5298 IMG 5306 IMG 5307

IMG 5310 IMG 5311 IMG 5314

IMG 5319 IMG 5325 IMG 5326

IMG 5300 

11 Februar 2016Spoštovani člani in članice, vojni veterani in veteranke OZVVS Šoštanj!

leto-2016


Leto, ki se končuje, je bilo za veteranke in veterane OZVVS Šoštanj zelo uspešno, zato bi se vsem članicam in članom, vojnim veterankam in veteranom šoštanjskega veteranskega združenja radi zahvalili za opravljeno delo in za dosedanje dobro sodelovanje. Želimo si, da bi se s skupnim prizadevanjem za razvoj stanovske veteranske organizacije tudi v novem letu 2016 veselili novih uspehov. Vsako prihajajoče leto je leto, ki nam lahko izpolni vsa pričakovanja. Naj bo leto 2016 polno izpolnjenih želja! Predsedstvo OZVVS Šoštanj vsem veterankam in veteranom ter občankam in občanom Šaleške doline želi za, dan samostojnosti in enotnosti, božič ter za novo leto 2016 veliko osebnega zadovoljstva, delovnih uspehov, veliko skupnih doživetij, ter sreče in notranjega miru.

Predsedstvo OZVVS Šoštanj

21 December 2015ZAHVALA

Ob boleči izgubi našega dragega

JUVAN IVANA st. (Žohar)

se iskreno zahvaljujemo vsem sorodnikom, prijateljem, sosedom, znancem in vsem, ki ste nam izrekli ustno ali pisno sožalje, darovali cvetje in sveče.
Hvala vsem, ki ste ga pospremili na njegovi zadnji poti.
Posebna zahvala g. župniku za lepo opravljen obred, pogrebnemu podjetju USAR za opravljene storitve, še posebej hvala veteranom in veterankam OZVVS Šoštanj in Velenje ter predstavniku 151. helikopterske eskadrilje bataljona Slovenske vojske.

Vsem in vsakomur še enkrat iskrena hvala.

V globoki žalosti: njegovi najdražji

18 December 2015Umrl je član OZVVS Šoštanj

Juvan Ivan 2

IVAN JUVAN st.

1931 - 2015

Obveščamo vas, da nas je v 85 letu starosti zapostil naš član OZVVS Šoštanj Ivan Juvan st. (Žohar) iz Zavodenj pri Šoštanju, rojen 18.11.1931. Pogreb pokojnega veterana bo v torek, 15.12.2015  ob 14.30 uri izpred domače hiše v Zavodnjah 56 na pokopališče v Zavodnje. Žara pokojnega bo v ponedeljek 14.12.2015 od 18.00 ure dalje v domači hiši.

OZVVS Šoštanj

13 December 2015Zaključna seja predsedstva POZŠP v Šoštanju

V sredo 09.12.2015 smo se predsedniki OZVVS, člani predsedstva veteranov zahodno-štajerske pokrajine zbrali na zaključni seji na sedežu veteranov OZVVS Šoštanj, katera je pred kratkim dobila od občine Šoštanj v najem prostore za delovanje društva. V uvodnih besedah nas je pozdravil župan občine Šoštanj Darko Menih, kateri je izrazil zadovoljstvo, da so domači veterani ob peti obletnici dobili primerne prostore za uspešno delovanje društva. Vsem gostom je zaželel prijetno bivanje v Šoštanju in pa veliko zdravja in razumevanja v iztekajočem se letu. Na kar nas je pozdravil predsednik POZŠP major Zdenko Trpin in nas seznanil z dogodki na nivoju ZVVS ter nam povedal, kaj moramo še postoriti do konca leta. Na koncu uradnega dela pa smo strnili misli in zadovoljni ugotovili, da smo bili v letu 2015 zelo delovni in uspešni na vseh področjih veteranstva. Po končanem uradnem delu smo odšli na turistično kmetijo Pirnat v Topolšici, kjer se je ob dobri hrani in kapljici razvila prijetna debata. Zaželeli smo si veliko zdravja in sreče v letu 2016.

Leon Stropnik predsednik OZVVS Šoštanj

DSC 0063 DSC 0066 20151209 200009

Seja PO ZŠP-10-12-2015 001 Seja PO ZŠP-10-12-2015 003


11 December 20153. prednovoletno srečanje družin MSNZ ter predsedstva OZVVS Šoštanj z županom občine Šoštanj

V Gostišču Janez v Lajšah pri Šoštanju, so zadnji ponedeljek v novembru  oživeli spomini na čas slovenskega osamosvajanja. To je spomin na čas, ko so iz skladišč teritorialne obrambe, policije in manevrskih struktur odpeljali orožje na tajne lokacije, na domove 6 družin na območju občine Šoštanj,  ki so sodelovale v projektu »Tajna skladišča 1990 – 1991«, in so varovale in skrivale poleg orožja in  streliva takratne Teritorialne obrambe tudi prebegli helikopter JLA Gazela.

Letos je minilo 25 let od odločitve takratnega Občinskega Štaba TO Velenje, da se oborožitev in strelivo, ki je bilo skladiščeno v skladišču takratnega Občinskega štaba TO,  zaradi varnosti dispenzira tudi v tajna skladišča na območju Šoštanja. Posamezniki in posamezne družine  so tako na neuradnih tajnih lokacijah v času od 05.10.1990 do 18.7.1991 hranili in varovali večje količine orožja in streliva. Pomembno in častno vlogo je  pri tem imelo šest družin  iz območja sedanje občine Šoštanj  in sicer družina  Mazej (po domače Srnovršnik) iz Belih Vod, družina Sovič (po domače Krištan) iz Raven pri Šoštanju,  družini Juvan (po domače Žohar) iz Zavodenj in Rezoničnik (po domače Leskovšek) iz Belih Vod, ki so poleg orožja in streliva čuvali tudi prebegli helikopter JLA Gazela na stran TO, ki je bil preimenovan v TO-001 Velenje.  Pri družini Vidic iz Šoštanja in družini Toplišek iz Raven pa je bilo v letih 1990 in 1991 tajno skladišče  orožja Postaje  milice Velenje. V spomin na te dogodke je občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  skupaj z družinami, ki so prejele častni naziv »Slovenska družina« organizirala

3. srečanje družin MSNZ, ki so sodelovali v projektu »Tajna skladišča 1990-1991«.

Družine, ki so prostovoljno  sprejele in varovale to orožje, so bile  vredne zaupanja, kot so  danes  vredne priznanja, izraza hvaležnosti in zahvale, za takratni pogum.  Vsi, ki so pripravljali projekt zbiranja in tajnega skladiščenja orožja so vedeli kakšne so lahko posledice tega dejanja. Ta dogodek je bil sestavni del dejavnosti priprav na prihajajočo vojno, ki se je začela po devetih mesecih 26. 06. 1991. Ni treba posebej poudarjati, da je bila sprejeta obveznost in skrb za čuvanje tako velikih količin streliva, orožja ter prebeglega helikopterja za družine izredno nevarno in tvegano dejanje,  kjer  so pokazali veliko hrabrost in pripadnost osamosvojitvenim težnjam slovenskega naroda,  pri tem dejanju pa izpostavili  svoja življenja za samostojno Slovenijo. 

Na ponedeljkovem srečanju družin MSNZ je župan Darko Menih  prisotnim udeležencem MSNZ poklonil tudi najnovejšo publikacijo o Šoštanju »Stopetkrat o Šoštanju v enem odstavku«, ki predstavlja občino Šoštanj z izborom 105-tih ključnih identifikacijskih elementov zahodnega dela Šaleške doline, ki so prostor sooblikovali v preteklosti in so nekateri del sedanjosti in se jim v svojem nagovoru zahvalil za opravljeno zahtevno in herojsko nalogo. Z predsednikom organizacije Leonom Stropnikom pa sta obljubila, da bodo ta srečanja tradicionalna vsako leto.

Po uradnem delu je sledilo prijetno družabno srečanje in obujanje spominov na čas osamosvajanja.

Leon Stropnik

IMG 5276 IMG 5269 IMG 5278

IMG 5284 IMG 5287 IMG 5292

IMG 5286 IMG 5288 IMG 5290

01 December 2015Šoštanjski veterani v novih društvenih prostorih.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj je v letošnjem letu od Občine Šoštanj najela prostore za potrebe delovanja društva v občinski stavbi v Šoštanju. Po petih letih samostojnega delovanja je društvo dobilo prostore, v katerih se bodo odvijala druženja med člani, uradna srečanja organov društva ter povezovanje z veteranskimi organizacijami na pokrajinskem nivoju in širše.

V sredo, 28.10.2015 se je otvoritve prostorov udeležil župan Občine Šoštanj Darko Menih, predsednik Pokrajinskega odbora Zahodno Štajerske pokrajine Zdenko Terpin ter predstavnika OZVVS Zgornjesavinjsko - Zadrečke doline Maks Slatinšek ter Rudi Ravljen.

Prisotnih je bilo kar nekaj članov društva, poleg tega pa tudi predstavniki organizacij, ki imajo svoje prostore v istem nadstropju – Zavod za kulturo Šoštanj in Čebelarsko društvo Ravne.

Pozdravnemu nagovoru predsednika OZVVS Šoštanj Stropnik Leona so sledili ostali govori. Župan Darko Menih je poudaril pomen lastnih prostorov za društvo, Zdenko Terpin je izrazil zadovoljstvo ob odprtju prostorov, saj je to dejanje odraz aktivnega delovanja društva. Vsi so društvu zaželeli še naprej obilo energije za izvajanje aktivnosti.

Uradnem delu otvoritve je seveda sledil družabni del ob okusni hrani in izbrani pijači.

Želimo, da prostori društva postanejo center druženja ter snovanja in uresničevanja idej, ki bodo še naprej ohranjale dobro ime društva, še zlasti pa ohranjale spomin na slovenski osamosvojitveni proces.

Alenka Slatnar

IMG 5186 IMG 5190 IMG 5192

IMG 5198 IMG 5199 IMG 5204

IMG 5208 IMG 5215 IMG 5216


03 November 2015Šoštanjski veterani obeležili slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve

31. oktobra 2015 so se  člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj ob Dnevu spomina na mrtve s polaganjem cvetja in sveč pri spomeniku »Braniteljem slovenske samostojnosti« v Kajuhovem parku v Šoštanju spomnili vseh žrtev osamosvojitvene vojne iz leta 1991. V delegaciji so cvetje in sveče položili predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik, prapoščak Klemen Miklavžina in  člana Oto Praznik in Ludvik Brišnik. Poklon je bil simbolni poklon vsem mrtvim  veteranov vojne za Slovenijo iz leta 1991. V nadaljevanju dneva  so obiskali tudi grobove vseh umrlih članov OZVVS Šoštanj  in se jih spomnili s prižiganjem sveč in častnim pozdravom.

Leon Stropnik

IMG 5230 IMG 5233 IMG 5248

IMG 5243 20141101 153738 20141031 135803

02 November 20153. domuljubni izlet veteranov OZVVS Šoštanj

Letošnje potepanje po prelepi Sloveniji nas je peljalo v Trebnje in Temeniško dolino. Na Dolenjsko smo se odpravili v soboto, 24. oktobra 2015. V lepem jesenskem, rahlo meglenem jutru nas je 35 vstopilo na avtobus, ki nas je skozi Celje, Laško in Zidani most popeljal proti našemu prvemu cilju – Šentrupertu v bližini Mokronoga na Dolenjskem. V Deželi kozolcev smo si ogledali postavitev 19 arhitekturno različno zahtevnih kozolcev iz Mirnske doline, med njimi najstarejšega, ki je letos dopolnil 220 let. Z odličnimi vodniškimi sposobnostmi nas je skozi Deželo kozolcev popeljal župan občine Šentrupert Rupert Gole. Na lokaciji Dežele kozolcev se nam je pridružil predsednik OZVVS Trebnje Matjaž Malenšek , ki nas je vodil in spremljal vse do našega večernega odhoda proti domu.

Iz Šentruperta smo se odpravili v Trebnje, srce Temeniške doline. Ogledali smo si Galerijo likovnih samorastnikov, kjer se na stalni razstavi s slikarskimi in kiparskimi stvaritvami predstavlja veliko število domačih in tujih priznanih umetnikov. Vsa razstavljena dela so avtorji podarili galeriji ob zaključkih mednarodnih taborov likovnih samorastnikov, ki se v Trebnjem odvija že 48 let. V galeriji smo imeli priložnost videti med drugim tudi zgodnja dela Jožeta Horvata – Jakija. V nadaljevanju poti nas je na lokaciji spominskega parka Medvedjek sprejelo nekaj članov OZVVS Trebnje in predstavnik Občine Trebnje. Orisali so nam dogodke med osamosvojitveno vojno in opisali znano bitko s kolono oklepnikov, ki se odvijala na tem mestu. Ob tem smo položili venec na spominsko obeležje.

Popoldan smo nadaljevali z družabnim delom izleta, saj nas je gostitelj vodil v Vinsko klet Kozlevčar, kjer vinar in enolog Franc Kozlevčar že vrsto let prideluje odlična vina. Nekaj vin smo imeli priložnost poizkusiti. Ob tem nam je gospodar kleti pripravil dodatno presenečenje – družinski ansambel iz sosednjega kraja nam je zaigral in zapel nekaj poskočnih pesmi. Da se ne bi lačni vrnili proti domu, smo večer zaključili na odlični domači večerji na Izletniški kmetiji Kazina v Dolnjih Praprečah.

Polni vtisov in zadovoljni smo v poznih večernih urah odhajali proti domu. Seveda z željo, da nas bo v naslednjem letu, ko nas bo pot vodila v naslednje (zaenkrat še neznane) kraje v Sloveniji, na avtobusu sedelo še več.

Alenka Slatnar

IMG 5012 IMG 5044 IMG 5060

IMG 5113 IMG 5116 IMG 5147

IMG 5154 IMG 5157 IMG 5159


icon google_plus_sv Galerija slik

29 Oktober 2015XIII. memorial Jožeta Evina Prislana v streljanju z MK puško

V soboto 10. oktobra 2015 je na strelišču strelskega društva Dolič potekal že 13. memorial Jožeta Ervina Prislana. Veterani vojne za Slovenijo so se pomerili v streljanju z malokalibrsko puško na 50 metrov. Strelsko tekmovanje je posvečeno v spomin na legendarnega poveljnika Teritorialne obrambe, ki je dolgo vodil takratno vojaško organizacijo v letih našega osamosvajanja in vzpostavljanja naše države Slovenije.

Strelska tekma v Doliču ima tekmovalen in družaben značaj. V tekmovalnem duhu se preizkusijo najboljši strelci veterani, časniki obenem pa je tekma tudi priložnost, da se srečajo prijatelji iz vse Slovenije.

Tekmovanje organizira že trinajsto leto OZVVS Velenje ter OZSČ Velenje za tekmovalni strelski del pa brezhibno poskrbi Strelsko društvo Dolič in njihov neumorni predsednik Franc Oštir. Vsi udeleženci tekmovanja so se z minuto molka spomnili Jožeta Ervina Prislana ter vse veterane vojne za Slovenijo, ki jih ni več z nami.

Tekmovalo je štiriintrideset posameznikov ter devet ekip iz vse Slovenije. Med to dobro konkurenco smo se veterani iz OZZVS Šoštanj udeležili tekme z eno ekipo. Ekipo so sestavljali Borovnik Robert, Franc Oštir in Robert Rutnik. Ekipno so osvojili peto mesto. V posamezni konkurenci pa je naš član Robert Rutnik osvojil 3. mesto.

Rezultati ekipno: 1. OZVVS Celje s 518 krogi 2. OZVVS Velenje s 516 krogi 3. OZVVS Grosuplje s 499 krogi 5. OZVVS Šoštanj s 480 krogi. Rezultati posamezno: 1. Viktor Slatinek OZVVS Velenje s 181 krogi 2. Mladen Melanšek OZVVS Sp. Savinjska dolina s 179 krogi 3. Robert Rutnik OZVVS Šoštanj s 175 krogi.

Leon Stropnik

20151010 105545 20151010 111400 20151010 111614

20151010 112920 20151010 113044 20151010 122725

20151010 122936 20151010 123127 20151010 123133

exlogo Memorial Prislan2015.ods

12 Oktober 2015Šoštanjski veterani sodelovali na golažijadi v Šoštanju

Šmihelov sejem in golažijada v Šoštanju

 

 

Zadnjo septembrsko soboto je bilo v Šoštanju res pestro. Občina Šoštanj v sodelovanju s turističnimi in drugimi društvi ter Turistično zvezo pripravila že tradicionalni Šmihelov sejem. Na njem so se predstavila domača društva – TD Skorno, ŠKD Mačji kamen Florjan, Turistično razvojno društvo Raztok Šentvid, KTD Kulturnica Gaberke in TD Pristava. Ponujali so dobrote z domačega vrta, otroci so bili navdušeni nad palačinkami, vsi skupaj pa so bili odlično razpoloženi.

Niso pa se predstavila samo društva, na stojnicah so bili na voljo med in medeni izdelki, unikatni leseni izdelki, nakit, darilni program, izdelki, ki polepšajo dom, in tudi nekaj oblačil.
Ob sejmu je potekala prva šoštanjska golažijada. Turistična zveza Šoštanj je privabila kar 19 ekip, ena izmed njih je bila tudi ekipa OZVVS Šoštanj, ki so skuhale vsaka svoj golaž. Cel Šoštanj je dišal po slastnih dobrotah. Poleg golaža je tričlanska strokovna komisija ocenjevala tudi izgled stojnice in drugo ponudbo. OZVVS Šoštanj, je po oceni strokovne komisije skuhal najbolj okusen golaž. Prehodnega pokala za najboljši golaž so se razveselile članice KS Šoštanj – Blond šus.
Tekmovanje pa ni bilo v ospredju, saj so vse ekipe dale poudarek druženju in dobremu razpoloženju, ki ga ni manjkalo.
Vsi so se strinjali, da sta sejem in prva golažijada v Šoštanju odlično uspela, da bodo drugo leto spet prišli.
Za kulturni program so poskrbeli člani Folklornega društva Oglarji Šoštanj, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Šoštanj in Pihalni orkester Zarja Šoštanj.

OZVVS Šoštanj

20150926 104415 DSC 0412 DSC 0458

20150926 113508 20150926 113514 20150926 11354405 Oktober 2015stran 8 od 28