Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Ekipa veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj zmagala na II. tekmovanju v pripravi in kuhanju vojaškega obroka

Območno združenje slovenskih častnikov Laško je predzadnjo soboto v septembru 2012 pripravilo že II. tekmovanje v pripravi in kuhanju vojaškega obroka – »Štajerske kisle juhe« za prehodni pokal Območnega združenja slovenskih častnikov Laško in občine Laško. Tekmovanja se je udeležilo 15 ekip iz območnih združenj Zveze veteranov vojne za Slovenijo, območnih združenj  Zveze slovenskih častnikov in ekip  Policijskega veteranskega združenja Sever.  Tekmovanje je potekalo v Zgornji Rečici pri Laškem na domačiji Jeran, otvorili pa so ga načelnik general štaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič, pokrovitelj tekmovanja župan občine Laško Franc Zdolšek in predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov Laško stotnik Zvonko Zorec, ki so vsem udeležencem zaželeli dobre kuharske rezultate.   Tekmovanja se je udeležila tudi štiričlanska ekipa OZVVS Šoštanj v sestavi Vanda Zajc, Anica Juvan, Sonja Čanč in Leon Stropnik. Za  pripravo vojaškega obroka so imele ekipe na razpolago štiri ure,  njihovo delo,  kot je urejenost tekmovalcev in delovnega prostora, pravilna priprava kurišča , usklajenost sestavin z recepturo, kakovost pripravljene jedi, pa  je budno spremljala tričlanska  ocenjevalna komisija organizatorja tekmovanja. Ekipa OZVVS Šoštanj  je s svojo mojstrovino  dosegla izjemen uspeh in sicer I. mesto v pripravi in kuhanju Štajerske kisle juhe, ter tako prejela prehodni pokal, ki  ga je  na I. tekmovanju 2011 prejela ekipa Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje. Po končanem tekmovanju  so obiskovalci in ostali udeleženci  tople obroke »Štajerske kisle juhe » tudi poizkusili. Drugo mesto je osvojila ekipa Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje, tretje pa ekipa OZSČ Radeče - Marija Reka. Doseženi kuharski  rezultati so bili razglašeni po zaključnem tekmovanju, kjer sta  bivši načelnik generalštaba slovenske vojske general major  Albin Gutman, ki predseduje tudi  Zvezi slovenskih častnikov ter župan občine Laško Franc Zdolšek podelila pokale in medalje najboljšim ekipam in posameznikom.  Organizatorji OZSČ Laško so se izkazali kot dober organizator, prav tako kuharske  ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in kuharsko znanje. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci ob dobri kulinarični ponudbi zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu, stkali nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.

II. tekmovanje v pripravi in kuhanju vojaškega obroka za prehodni pokal občine Laško in OZSČ Laško

09 Oktober 2012Območni združenji slovenskih veteranov in častnikov Velenje organizirata strelsko tekmovanje za X. memorial Jožeta Ervina Prislana

novo 1 OZVVS Velenje in OZSČ Velenje, v sodelovanju s strelskim društvom Dolič V A B I T A v soboto, 6. oktobra 2012 v Dolič strelisce sd dolic(občina Mislinja) na ekipno strelsko tekmovanje za  X. memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA, dogoletnega poveljnika 89. Območnega štaba TO  Velenje in prvega  poveljnika OŠTO Velenje v samostojni Sloveniji. Sočasno bo potekalo tudi posamezno tekmovanje za prehodni pokal za vse člane OZSČ in OZVVS Velenje. Pravico do nastopa na tekmovanju imajo člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, člani Zveze policijskih veteranskih društev »SEVER« in člani občinskih in območnih združenj Zveze slovenskih častnikov. Na strelišču se bodo tekmovalci pomerili z  MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer pet poizkusnih strelov in deset strelov za rezultat,  čas streljanja je 20 minut. Strelivo priskrbi organizator. Pokale prejmejo prve tri uvrščene ekipe (vsak član zmagovalne ekipe pa prejme medaljo – zlato, srebrno, bronasto, glede na mesto uvrstitve). Zmagovalna ekipa prejme prehodni pokal. Za uvrstitve v streljanju z MK puško - posamezno prejmejo prvi trije najbolje uvrščeni tekmovalci medalje, prvo uvrščeni pa prehodni pokal. Štartnina znaša 45 EUR na ekipo in se plača ob prijavi ekipe, 6.10.2012 med 8. in 9. uro na tekmovališču (strelišču SD Dolič) sekretarki Tratnik Marijani. Prijave za tekmovanje v streljanju z MK puško – ekipno in posamezno sporočite do vključno torka, 02.10.2012, sekretarki Tratnik Marijani na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Po razglasitvi rezultatov bo prijetno druženje udeležencev. Za mirno roko pri tekmovanju bo poskrbljeno z malico in pijačo. Tekmovanje bo ob vsakem vremenu. 

Vljudno vabljeni!

pdf akti Razpis - X. memorial Jožeta Ervina Prislana 2012
pdf akti Pravila tekmovanja za izvedbo X. MJEP 2012
pdf akti Prijavnica - X. memorial Jožeta Ervina Prislana 2012
pdf akti Kako do strelišča SD Dolič


27 September 2012Izjava za javnost predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijio

novo 1 Člani predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo smo na svoji seji razpravljali tudi o posledicah, ki jih je s svojimi ukrepi povzročil Zakon o urejanju javnih financ. Velikemu številu veteranov vojne za Slovenijo odvzel večino pravic, določenih v Zakonu o vojnih veteranih. 
Številni poskusi, s katerimi so se veterani želeli vključiti v iskanje bolj ustreznih rešitev za blažitev krize, niso bili uspešni. Nasprotno, ves čas se poskušajo vzpodbujati spori in nesoglasja med veteranskimi organizacijami, kar pa odločno zavračamo in poudarjamo - v prihodnje nič o veteranih brez veteranov! S takšnim početjem in takšnimi ukrepi se zanika prispevek vseh veteranov za samostojno Slovenijo! Prispevka veteranov, ki so z orožjem v roki branili novo nastajajočo državo, nam ne more vzeti nihče, z nobeno pretvezo ali zastraševanjem, še najmanj pa z odvzemom finančnih sredstev! 
Predsedstvo ZVVS je ponovno izkazalo pripravljenost za sodelovanje pri iskanju najbolj ustreznih rešitev pri zaščiti pravic svojih članic in članov. V primeru, da do tega ne bo prišlo, bo o nadaljnjih ukrepih odločal izredni Glavni zbor, kot najvišji organ Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

generalmajor Ladislav Lipič
        predsednik
Vir: strokovna služba ZVVS
pdf akti Izjava za javnost ZVVS

26 September 2012Šoštanjski veterani so se udeležili 20. tradicionalnega spominskega pohoda na Goteniški Snežnik

novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kočevje in Planinsko društvo Kočevje sta v soboto, 15. septembra 2012 pripravila jubilejni  20. tradicionalni spominski pohod na Goteniški Snežnik (1289 m). Pohod je posvečen spominu na 17. december 1990, ko je s postrojem pripadnikov kasnejše 1. specialne brigade MORiS Republika Slovenija v Kočevski Reki, prvikrat po razorožitvi pretežnega dela TO v maju istega leta, domači in tuji javnosti demonstrirala pripravljenost, da bo svojo svobodo po potrebi obranila z orožjem. To je bil dan, ko je v Kočevski Reki »zadišalo po slovenski vojski« (Lojze Peterle) in dejansko predstavlja prvo javno predstavitev »vojske slovenske države« (Milan Kučan), porojene v tajnem projektu Manevrske strukture narodne zaščite.  Zbralo se je preko 180 pohodnikov, med njimi tudi 5 pohodnikov iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Na pot so pohodniki krenili ob 9.00 uri iz Parka Manevrske strukture narodne zaščite v Kočevski Reki, kjer je bila po pozdravnih nagovorih krajša slovesnost.  S tremi avtobusi so pohodnike odpeljali  do Gotenice,  od tam pa so  krenili po lahki gozdni poti proti vrhu.Malo pred vrhom so pohodniki imeli krajši postanek, kjer so se okrepčali ob malici. Do vrha Goteniškega Snežnika so potrebovali skupaj s postankom 2 uri in pol. Vračali smo se po drugi poti. Poleg spusta po gozdu, je bilo tudi kar nekaj  kilometrov makadamske poti, da so prišli do avtobusov, s katerimi so se odpeljali nazaj v Kočevsko Reko. Za spust z vrha do avtobusa pa so potrebovali približno  2 uri. Na prireditvenem prostoru v Kočevski Reki je pohodnike čakal topel obrok, osvežilne pijače in živa glasba.  Vsi pohodniki so bili povabljeni, da se prihodnje leto ponovno snidejo in udeležijo v osrčju kočevskoreško-goteniških gozdov tradicionalnega 21. spominskega pohoda na Goteniški Snežnik.

21 September 201221. tradicionalni spominski pohod po poteh vojne za Slovenijo 2012


novo 1Območno  združenje  veteranov  vojne  za  Slovenijo Domžale vabi na 21. tradicionalni spominski pohod
po  poteh  vojne  za  Slovenijo   2012
, ki bo  na predzadnjo soboto v mesecu septembru. Ob 9. uri se bodo pohodniki  zbrali pri pomniku vojne za Slovenijo v  parku pri občinski zgradbi v Domžalah. Pot  bo vodila preko Šumberka do gradu Krumperk in Jamarskega doma, kjer se se bodo  seznanili z dogodki leta 1991 na tem področju.      Pot se nadaljuje  v zavetje gozda in se preko Dobovelj približa Žejam, kjer bo pri gasilskem domu  krajši počitek, pohodniki pa si bodo lahko  privoščili prave trojanske krofe. Po počitku se pot nadaljuje po slikoviti poti proti Sveti Trojici. Vrnitev bo  mimo ostankov srednjeveškega gradu Koprivnik na Konfinu in mimo obeležja, ki označuje strmoglavljeno zavezniško letalo med drugo svetovno vojno. Ustavili se bodo  na Oklem, kjer se je 24. februarja 1944 zgodila velika tragedija, saj je pod streli okupatorja padlo 72 partizanov. Preko vasice Brdo, se bo prispelo na Tabor nad Ihanom in od tam do Športnega parka v Ihanu, kjer bodo pohodniki  ob malici strnili vtise in morda  še malce posedeli. Na cilj v Ihanu, se bo prispelo predvidoma  po 13. uri. Dolžina celotne poti je slabih 12 km. STARTNINE NI. V primeru slabega vremena, bo pohod prestavljen za en teden, na soboto 29.9.2012 ob isti uri. Z veseljem pričakujemo vas in vaše prijatelje, vendar nam vašo  morebitno udeležbo SPOROČITE na mob.tel. 031-646 819 (Gregorič) ali 041-402 630 (Ropotar). 
pdf akti Vabilo na 21. tradicionalni pohod po poteh vojne za Slovenijo

21 September 2012Vseslovensko zborovanje za mir ob mednarodnem dnevu miru

novo 1 Na robu slovenske zahodne meje, na Cerju nad Mirnom, stoji monumentalen spomenik, ki bdi nad vso Vipavsko dolino. Zgrajen je bil v neposredni soseščini kote 393, znane iz prve svetovne vojne. Do tja so se z zahodne strani prebili takratni vojaški osvajalci našega ozemlja, naprej pa jim, kljub številnim ofenzivam, ni uspelo priti. Zato v teh krajih poudarjajo, da so Cerje simbol obrambe slovenskega nacionalnega ozemlja, pomink viharnih časov in tudi glasnik mirnega sožitja.  V počastitev svetovnega dneva miru organizirata Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije in občina Miren-Kostanjevica ob mednarodnem dnevu miru vseslovensko zborovanje za mir, ki bo pri Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju v soboto, 22. septembra 2012, ob 14.uri z odprtjem dostopne poti in razgledne točke na Cerju. Slavnostni govornik bo predsednik RS dr. Danilo Türk.  
V okviru prireditve bo potekal tudi pohod miru, ki ga organizira Območno združenje  Veteran Nova Gorica. Pohod bo potekal po trasi Nova vas-Cerje-Nova vas. Odhod je izpred karavle v Novi vasi ob 12.00 uri.

Vljudno vabljeni.

Vir:ZVVS

pdf akti Vabilo - vseslovensko zborovanje za mir na Cerju
pdf akti Plakat - vseslovensko zborovanje za mir na Cerju

09 September 2012Veterani Šoštanja sodelovali na 4. ribiškem tekmovanju v lovu rib s plovcem za memorial Janeza Helbla 2012

novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornje Dravska dolina je pod pokroviteljstvom občine Radlje ob Dravi organiziralo 4. tekmovanje  v lovu rib s plovcem Radlje ob Dravi 2012 za memorial Janeza Helbla, prvega predsednika OZVVS Zgornje Dravske doline. Tekmovanje v lovu rib s plovcem za  prehodni pokal občine Radlje ob Dravi je potekalo drugo septembrsko soboto  ob ribniku Reš Ribiške družine Radlje ob Dravi. Na prvem tekmovanju leta 2009 je sodelovalo  9 ekip,  število sodelujočih ekip pa je iz  leta v leto raslo.  Letos se je tekmovanja udeležilo 13 ekip Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo, Veteranskih društev SEVER in Zveze slovenskih častnikov. Tekmovanje se je začelo ob 09.30. uri in je potekalo v prijetnem vzdušju in napetem pričakovanju, tako tekmovalcev kakor gledalcev, kdaj bo »zagrizla« prva riba. Ob 13. uri je bilo konec tekmovanja. Tekmovalci, kateri so ujeli ribe  so le-te prinesli na tehtanje. Sreča je bila enim bolj, drugim manj naklonjena. Tehtnice so pokazale, da je bila najuspešnejša I.ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornje Dravska dolina, ki je prejela tudi prehodni pokal, drugo mesto je osvojila II. ekipa OZVVS Zgornja Dravska dolina, tretje mesto pa je dosegla ekipa Območnega združenja zveze slovenskih častnikov Velenje. Ob otvoritvi tekmovanja so zbrane pozdravili predsednik OZVVS Zgornja Dravska dolina Bogdan Ladinik in vodja tekmovanja. Ob zaključku pa je tekmovalce nagovoril  župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik, ki je skupaj s predsednikom OZVVS Zgornja Dravska dolina nato podelil medalje in pokale najboljšim trem ekipam in najboljšim posameznikom. Tekmovanja se je udeležila tudi  ekipa iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  v sestavi Koželjnik Silvo, Bojan Apatič in Grazer Edo.  Šoštanjska  veteranska ekipa je med 13 ekipami  zasedla visoko 6. mesto.  Sodelujoči so pohvalili dobro organizacijo tekmovanja, ki so jo izvedli s pomočjo  Ribiške družine Radlje ob Dravi ter ekipe marljivih članov OZVVS Zgornja Dravska dolina, tekmovanje pa je v lepem sončnem vremenu potekalo brez zapletov.

pdf akti Rezultati-Ekipnopdf akti Rezultati-Posameznopdf akti Rezultati-Sektor A;  
pdf akti Rezultati-Sektor Bpdf akti Rezultati-Sektor C
icon foto Fotoreportaža 4. tekmovanja v lovu rib s plovcem Radlje ob Dravi 2012
kamkoder video Videoreportaža 4. tekmovanja v lovu rib s plovcem radlje ob dravi 2012

09 September 2012Šoštanjski veterani na vojaškem maratonu Celje–Logarska dolina

novo 1Minulo, prvo septembrsko soboto, sta v okviru 28. maratona Celje–Logarska dolina Poveljstvo za podporo in Enota vojašnice Celje v sodelovanju z Društvom maratoncev in pohodnikov Celje organizirala 18. vojaški maraton, na katerem je kljub močnemu dežju  nastopilo preko 250 pripadnikov GŠSV, poveljstev, zavodov in enot Slovenske vojske, zaposlenih v upravah, službah in drugih organih na Ministrstvu za obrambo, članov organizacij in društev Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze slovenskih častnikov,  Združenje Sever in drugi, družinski člani zaposlenih na Ministrstvu za obrambo ter v Slovenski vojski ter upokojenci MO. Tekmovalci so bili razdeljeni po spolu v kategoriji stalna sestava SV in drugi. Tekmovanje je potekalo v disciplinah super maraton na 75 kilometrov, vojaški maraton na 42 kilometrov ter tek - pohod na 17 kilometrov. Tekmovanje v super maratonu in vojaškem maratonu za memorial Štefana Šemrova je bilo posamično in ekipno, pri čemer so ekipo sestavljali trije tekmovalci,  tekmovanje na 17 kilometrov pa je bilo posamično. Start super maratona na 75 kilometrov je bil ob  ob 6. uri na Trgu celjskih knezov na ploščadi pred zgradbo Mestne občine Celje, start vojaškega maratona na 42 kilometrov  ob 9. uri  v Mozirju v Savinjskem gaju ter start teka-pohoda na 17 kilometrov  ob 11.30 uri v Lučah. V kategoriji drugi,  se  je vedno bolj priljubljenega  17 kilometrov dolgega teka-pohoda  za posameznike od Luč do Logarske doline udeležilo tudi 11 članov Območnega   združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Maratonci so se lahko odžejali in obnovili energijske zaloge na okrepčevalnicah, ki so bile postavljene vsakih nekaj kilometrov, v cilju pa sta jih pričakala tudi pasulj in zelenjavna juha, ki sta ju skuhale kuharske ekipe Slovenske vojske. Tekmovalcem sta bili na voljo tudi ekipa maserjev in zdravniška ekipa, za red v prometu so skrbeli redarji ZŠAM-a, številni sponzorji pa so priskrbeli bogate nagrade, ki jih je ponujal srečelov. Slovenska vojska kot soorganizator prireditve od leta 1991 poskrbi za tabor na cilju v Logarski dolini, hrano in prhanje za udeležence maratona in teka. Razglasitev rezultatov je bila ob 15. uri  na cilju pri Penzionu na Razpotju v Logarski dolini. V teku na 17 kilometrov, kjer je bila konkurenca najhujša, je bil najhitrejši Matevž Schaubach iz 11. bataljona za zveze, ki je progo pretekel v času 1 ure, 4 minut in 8 sekund. Med predstavnicami nežnejšega spola je bila letos najboljša Mateja Mlinar iz 10. motoriziranega bataljona s časom 1 ura, 14 minut in 41 sekund. Vse sodelujoče je na podelitvi pozdravil vodja Organizacijskega odbora Vojaškega maratona 2012 major Franc Benedičič, ki je tudi podelil priznanja najboljšim tekmovalcem. Vsi udeleženci so prejeli majice, priznanje in spominske medalje organizatorja: Maraton Celje – Logarska dolina 2012.

pdf akti Rezultati vojaškega maratona tek-pohod za ženske na 17 km
pdf akti Rezultati vojaškega maratona tek-pohod za moške na 17 km
weblink Skupni rezultati 28. ultra maratona Celje - Logarska dolina 2012
icon foto Fotoreportaža 18. vojaškega maratona Celje - Logarska dolina
kamkoder video Videoreportaža 18. vojaškega maratona Celje - Logarska dolina

07 September 2012Veterani Šoštanja organizirali že 5. veteransko tekmovanje v lovu rib s plovcem Šoštanj 2012

5 rib_tekma_sostanj_2012_6novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj je pod pokroviteljstvom občine Šoštanj v počastitev občinskega praznika občine Šoštanj  organiziralo jubilejno 5. tekmovanje Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev SEVER v lovu rib s plovcem »Šoštanj 2012«. Tekmovanje je potekalo prvo septembrsko soboto na  Družmirskem (Šoštanjskem) jezeru.  Na prvem tekmovanju leta 2008 je sodelovalo 19 ekip,  zaradi slabe vremenske napovedi, pa so  mnoge ekipe tekmovanje odpovedale in se ga niso udeležile, tako se je 5. tradicionalnega tekmovanja  letos  udeležilo osem ekip, s skupno 42 tekmovalci in spremljevalci. Tekmovanje je ob 9.00 uri odprl predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik,  šoštanjski župan Darko Menih pa jim je zaželel  dobro počutje in veliko ribiške sreče. Pred tekmovanjem je podrobna  pojasnila in propozicije tekmovanja podal še  predsednik organizacijskega odbora oz. predsednik RD Šoštanj Franc Ravnjak.  Ob prijetnem vzdušju in v  precej deževnem  vremenu,  je čas kar hitro  mineval, tekmovalci pa so pod budnim očesom sodnikov iz ribiške družine Šoštanj, ne najbolj uspešno  polnili svoje mreže s krapi, ploščiči, amurji in drugimi manjšimi ribami. Po treh urah  pričakovanj je ob 12. uri sledilo tehtanje in ocenjevanje ulova. Tehtnice so pokazale, da je bila najuspešnejša ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah,  drugo mesto je osvojila ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje,  tretje mesto pa je dosegla ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Med posamezniki  je prvo mesto osvojil Ervin Belak iz OZVVS Šmarje pri Jelšah, drugo mesto je  pripadlo Jožetu Detelbach iz OZVVS Velenje, tretje mesto pa je osvojil Janez Zidanšek iz OZVVS Šmarje pri Jelšah.  Prehodni pokal občine Šoštanj na 5. tekmovanju v lovu rib s plovcem za leto 2012 je od lanskoletnih zmagovalcev iz OZVVS Šoštanj tako prejela ekipa OZVVS Šmarje pri Jelšah.  Pokale in medalje najboljšim ekipam,  posameznikom in zmagovalni ekipi, ki je prejela  prehodni pokal, je podelil  župan občine Šoštanj g. Darko Menih.  Za izredno dobro organizacijo tekmovanja gre zahvala predsedniku RD Šoštanj in podpredsedniku predsedstva OZVVS Šoštanj  Ravnjak Francu. Sodelujoči so pohvalili dobro organizacijo tekmovanja, ki je ob deževnem vremenu potekalo brez zapletov. Tekmovanje so zaključili s prijetnim druženjem v prenovljeni ribiški koči RD Šoštanj ob dobri kulinariki in  z upanjem ter obljubami, da se naslednje leto ponovno srečajo na 6. tradicionalnem tekmovanju v lovu rib s plovcem Šoštanj 2013.


pdf akti 
Rezultati 5. ribiškega tekmovanja v lovu rib s plovcem Šoštanj 2012
icon foto Fotoreportaža 5. ribiškega tekmovanja v lovu rib s plovcem Šoštanj 2012

07 September 2012II. tekmovanje v pripravi in kuhanju vojaškega obroka za prehodni pokal Združenja slovenskih častnikov Laško

1 kuh_tekma_ozsc_lasko_2011novo 1 Območno združenje slovenskih častnikov Laško prireja v soboto, 22. septembra 2012tekmovanje v pripravi in kuhanju vojaškega obroka – »Štajerske kisle juhe« za II. pokal OZSČ Lašk. Na tekmovanje so  vabljena vsa združenja Zveze slovenskih častnikov (ZSČ), člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in člani Policijskega veteranskega združenja Sever.  Tekmovanje bo potekalo v Zgornji Rečici 44 pri Laškem na domačiji Jeran. Pokrovitelj tekmovanja je župan občine Laško gospod Franc Zdolšek. Ekipe svojo udeležbo prijavijo najkasneje do 12. septembra 2012 po pošti na naslov: OZSČ Laško, Trubarjeva 3, p.p. 103, 3270 Laško ali na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Startnina za ekipa znaša 15,00 €. Ekipa šteje tri člane in pripravi in skuha 20 obrokov jedi. Kurivo (drva), delovno površino in artikle za pripravo jedi priskrbi organizator, tekmovalci zagotovijo delovno orodje (kotliček z obeso in s podstavkom za kurišče, deska, nož, kuhalnica…), zaščitno obleko (kapa, predpasnik…) in dekoracijo delovnega prostora. Ocenjuje se urejenost tekmovalcev in delovnega prostora, kakovost pripravljene jedi in kratka predstavitev jedi pred komisijo.  Zmagovalna ekipa prejme prehodni pokal, prve tri ekipe prejmejo pokale, tekmovalci medalje, ostali udeleženci pa priznanje za sodelovanje. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.Dodatne informacije so dostopne po tel.: 041-405-113 ali 041-885-237.

Vljudno vabljeni!                                                      OZSČ Laško
pdf akti Vabilo – II. tekmovanje v pripravi in kuhanju vojaškega obroka
word icon_small Ocenjevalni list

31 Avgust 20122. strelsko tekmovanje za prehodni pokal Združenja slovenskih častnikov Laško v streljanju z vojaško puško

1 tek_vojasko_pusko_ozsc_lasko_2011novo 1 Območno združenje slovenskih častnikov Laško bo v soboto, 22. septembra 2012 izvedlo 2. strelsko tekmovanje  v streljanju s polavtomatsko puško (PAP) CZ kalibra 7,62 mm na razdaljo 200 metrov. Na tekmovanje so  vabljena vsa združenja Zveze slovenskih častnikov (ZSČ), člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in člani Policijskega veteranskega združenja Sever. Tekmovanje bo potekalo v Zgornji Rečici pri Laškem na domačiji Jeran. Pokrovitelj tekmovanja je  Zveza slovenskih častnikov, pokale in medalje za tekmovalce pa bo prispevala občina Laško. Tekmovanje se prične ob 09. uri in bo  potekalo ekipno (trije  člani)  in posamično s polavtomatsko puško (PAP),  kalibra 7,62 mm na razdaljo 200 metrov. Tekmovalci bodo streljali leže z roke brez naslona na v tarčo velikosti 50 x 50 cm. Na voljo bo  pet poskusnih strelov v roku petih minut in deset strelov za oceno v roku desetih minut. Po zaključenem tekmovanju bo ob dobri kulinarični ponudbi druženje udeležencev.

Vljudno vabljeni!                                                               OZSČ Laško
pdf akti Vabilo - 2. tekmovanje z vojaško puško za prehodni pokal OZSČ Laško

29 Avgust 2012Pohod na Goteniški Snežnik 2012

pohod sneznik 2012V soboto, 15. septembra 2012 bo Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kočevje in Planinsko društvo Kočevje, organiziralo tradicionalni spominski pohod na Goteniški Snežnik. Pohod organizirajo v počastitev spomina na prvi javni postroj pripadnikov kasnejše 1. specialne brigade MORiS, decembra 1990 in začetke vojske nove Slovenske  države. Pohodniki se bodo zbrali v soboto 15. septembra 2012 do 09.00 uri v parku MSNZ v Kočevski Reki. Na pot bodo krenili po pozdravnem nagovoru udeležencem. Organizatorji pohoda bodo iskreno  veseli, če bodo med njimi lahko pozdravili tudi člane Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ob številnih obveznostih, ki jih imajo veterani vojne za Slovenijo,  bo to zagotovo dobrodošla možnost za sprostitev, srečanje znancev, pa tudi obujanje spominov na čas, ki druži veterane vojne za Slovenijo. Za topel obrok in napitek bo poskrbljeno. Po oceni planincev je ne pretežke hoje za okoli 4 - 5 ur, pohod pa bo ob vsakem vremenu in je na lastno odgovornost. ŠTARTNINE NI. Zaradi lažjega planiranja dogodka prosi OZVVS Kočevje za  prijavo udeležencev pohoda najkasneje do vključno ponedeljka, 10. septembra 2012, zaradi lažjega planiranja. Število pohodnikov iz posameznega Območnega združenja sporočite v pismeni obliki na naslov OZVVS Kočevje, Reška cesta 005, 1330 Kočevje ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .  Za dodatna pojasnila lahko kontaktirate kontaktno  osebo na GSM: Anton Vovko 041-402-350, predsednik OZVVS Kočevje, ali elektronski naslkov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . V pričakovanju skorajšnjega snidenja pod vznožjem Goteniškega Snežnika OZVVS Kočejve pošilja lep veteranski pozdrav.

     Vljudno vabljeni!                                             OZVVS Kočevje
pdf akti Vabilo - Pohod na Goteniški Snežnik 2012

29 Avgust 2012Tekmovanje v lovu rib s plovcem za »Memorial Janeza Helbla« Radlje ob Dravi 2012

ribnik res_radlje_ob_dravinovo 1Območno združenje  VVS  Zgornja Dravska dolina  tudi letos pod častnim pokroviteljstvom župana Občine Radlje ob Dravi in  poslanca v DZ g. Alana Bukovnika organizira  v spomin na  preminulega prvega predsednika našega OZ VVS  v soboto, 08. septembra 2012 v okviru Radeljskih srečanj ribiško tekmovanje v lovu rib s plovcem za »Memorial Janeza Helbla«. Tekmovanje organizirajo v soglasju s svojci preminulega, ki se bodo tudi udeležili razglasitve rezultatov in podelitev priznanj. Za vse tekmovalce in spremljevalce je zagotovljena prehrana (pred in po tekmovanju), saj je startnina namenjena predvsem zagotovitvi potreb tekmovalcev. Vabljena Območna združenja veteranov vojne za Slovenijo, Policijska veteranska društva SEVER in organizacija Zveze slovenskih častnikov, da na tekmovanje prijavijo in pošljejo svoje tekmovalce.

Vljudno vabljeni!                                      
OZVVS Zgornja Dravska dolina 

pdf akti  Razpis – Tekmovanje v lovu rib s plovcem za »Memorial Janeza Helbla«
word icon_small  Prijavnica – Tekmovanje v lovu rib s plovcem za »Memorial Janeza Helbla«
pdf akti  Karta – Kako do ribnika Reš v Radljah ob Dravi

28 Avgust 2012stran 21 od 27