Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

12. veteranske ekipne športne igre Celje 2012


100 7423

novo 1 V soboto, 9. junija 2012  bodo na tekmovališčih v Celju   potekale 12. veteranske ekipne športne igre, ki jih organizirata  
obe veteranski organizaciji, Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in  Zveza policijskih veteranskih društev Sever (ZPVDS), OZVVS Celje in PVDS za celjsko območje.. Za izvedbo iger je bil pri OZVVS Celje  imenovan organizacijski odbor, ki bo pripravil 12. veteranske ekipne športne igre v sodelovanju s Komisijo za šport pri ZVVS. Na veteranskih igrah lahko sodelujejo le člani Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo (v nadaljevanju OZVVS) in člani veteranskega društva SEVER. Tekmovalci morajo pri sebi imeti dokument, iz katerega je razvidno članstvo omenjenih društev. Pravilnost prijave preverjajo odgovorne osebe Zveze veteranov vojne za Slovenijo.  Rok prijave za sodelovanje na Veteranskih igrah je 01.06.2012, po tem datumu prijave ne bodo več možne. Vse prijave se na dostavljenih obrazcih pošiljajo na ZVVS, Rojčeva ulica 16, 1000 Ljubljana po pošti (velja datum na poštnem žigu), po faxu številka 01/ 524 26 88 ali elektronski pošti
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Na prijavni obrazec naj udeleženci vpišejo svoj elektronski naslov, na katerega bo organizator poslal dodatne informacije glede poteka tekmovanja. V kolikor posamezna ekipa nima elektronskega naslova, naj to obvezno označi in navede številko faxa.  Pred pričetkom iger bo ekipam s strani organizacijskega odbora dostavljen okvirni razpored tekmovanja po posameznih tekmovalnih panogah.
Več >>>>
ico-pdf  Razpis za 12. veteranske ekipne igre Celje 2012
msword  Prijavnica za 12. veteranske ekipne igre Celje 2012

25 Maj 201227. spominski pohod veteranov vojne za Slovenijo na Triglav - Razpis

triglav 2011_ozvvs_sostanj

27. spominski pohod veteranov vojne za  Slovenijo (ZVVS in SEVER), članov Združenja borcev za vrednote NOB  in Zveze slovenskih častnikov na Triglav je posvečen Triglavu - simbolu Slovenstva, partizanskim patruljam, ki so se v letu 1944 povzpele na vrh Triglava. Pohod in zaključna prireditev predstavlja eno osrednjih  domovinskih prireditev veteranskih združenj v Sloveniji.  Letošnji 27. tradicionalni pohod  bo potekal 6. in 7. julija 2012.Na pot se krene v petek, 06. julija, ob 6. uri, z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih smeri Primorske ali od drugod na pot krenejo  po svojih programih in s svojim varovanjem. Iz Rudnega polja pot vodi nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13.30 uri krajša kulturna slovesnost. Vzpon na vrh od doma Planika in Triglavskega doma bo dovoljen samo v zanesljivem vremenu. Nekaj pomembnih dejstev: na Kredarici ima Zveza veteranov vojne za Slovenijo za prenočevanje 151 mest. Pri razvrščanju po kočah bo upoštevan lanski razpored nočitev. Stroške organizacije pohoda v višini 17 € po udeležencu bo poravnalo Območno združenje veteranov Šoštanj, stroške bivanja (16 € Planika in Staničeva koča in Kredarica 17 €) pa plačajo  pohodniki kasneje na račun društva. Pohoda se lahko udeležijo člani ZVVS, Združenja SEVER, ZSČ in ZB za vrednote NOB, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni premagati to obremenitev. Pohoda se udeleži vsak na lastno odgovornost. Organizator nudi vsem udeležencem spominsko majico, kapo, značko in topli obrok ob povratku  na Rudnem polju. Prijave pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na GSM 041-793 724  najkasneje do 10.6.2012. Kasneje prijave ne bodo več možne. Prijavijo naj se le tisti, ki se bodo pohoda zanesljivo udeležili. Vse podrobnosti udeležbe na pohodu so razvidne iz priloženega razpisa.

ico-pdf Razpis 27. spominskega pohoda na Triglav - 2012 

20 Maj 201213. tradicionalni vseslovenski pohod » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012

 novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Lenart V A B I bojne tovariše, veteranke in veterane, članepot v_ Cerkvenjak_2010
Maistrovih in drugih domoljubnih društev,  na 13. tradicionalni,  vseslovenski pohod » Po poti generala Maistra -  Sveta Ana 2012, ki bo v soboto, 2. junija  2012, ob 9. 00 uri pri Sveti Ani v Slovenskih goricah. Zbor udeležencev bo  med  8.30 in 9.00 uro  v centru Svete Ane. Za avtobuse in osebna vozila so urejena n označena parkirišča in dovozi iz vseh smeri. Po jutranjem okrepčilu, krajšem kulturnem programu ter nagovoru župana občine Sv. Ana  v Slovenskih goricah  g. Silva Slačeka, predstavnika ZVVS, predsednika OZVVS g. Darka Škergeta, se bo okoli 9.30 ure krenilo na 9 kilometerski pohod v smeri Sveta Ana – Zg. Ščavnica – Rožengrunt – Sveta Ana. Pot vodi po slikoviti rahlo valoviti slovenjegoriški pokrajini med travniki, polji, sadovnjaki in vinogradi brez večjih ali težjih vzponov. Med potjo bodo poskrbeli za predstavitev posameznih znamenitosti in za osvežilne napitke. Pot nazaj proti Sveti Ani bo potekala  po slemenu naselja Zg. Ščavnica, zaključek pa bo predvidoma ob 13.30 uri, kjer bo za udeležence pogostitev. Rok za prijavo je 27. maj 2012 sekretarju g. Iztoku Rozinu na telefonsko številko 041-318 901 ali na e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Pokroviteljica pohoda je Zveza veteranov vojne za Slovenijo, gostiteljica pa Občina  Sveta Ana v Slovenskih goricah. Na pohod vabljene tudi veteranke in veterani OZVVS Šoštanj. Prijavite se do 26.5.2012 na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali na GSM 041-793 724. V kolikor se bo na pohod javilo večje število udeležencev, bomo organizirali skupni prevoz.
image jpeg 
Karta - pot v Sveto Ano 2012

20 Maj 201217. maj - Slovesnost ob dnevu Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Predsednik ZVVS generalmajor Lipic med nagovorom

Zveza veteranov vojne za Slovenijo vsako leto obeležuje svoj dan – 17. maj Dan Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Ob tej priložnosti je v vojašnici Franc Rozman Stane v Ljubljani pripravila slovesnost skupaj s pripadniki 1. Brigade Slovenske vojske. S skupnim nastopom smo želeli še posebej poudariti vez med preteklostjo in sedanjostjo, med veterani osamosvojitvene vojne in vojaki, ki opravljajo obrambne naloge danes. Zbrane je nagovoril predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič, ki je izpostavil skrb zaradi krčenja finančnih sredstev za Slovensko vojsko. Obrambnemu ministru Alešu Hojsu je izrazil  razumevanje za sedanje razmere glede varčevanja,  ter opozoril, da je bil v zadnjih treh letih največji delež finančnih sredstev odvzet ravno Slovenski vojski. Pozval je k prenehanju prepirov in razpihovanju negativnosti, kajti ljudje imajo počasi vsega dovolj. Naše proslave naj bodo namenjene spoštovanju doseženega in naše prihodnosti. Izpostavil je tudi potrebo po razumevanju in poslušanju drug drugega. Poudaril je, da nas lahko izključijo iz odbora za državne proslave, vendar naj vsaj povedo, zakaj so to storili. Poslanke in poslanci DZ, katerim je bilo poslano pismo v katerem smo opozorili na krčenje še teh malo pravic, ki jih zagotavlja Zakon o vojnih veteranih, se ni zdelo vredno niti odgovoriti, da o vsebini pisma ne bodo razpravljali. Na takšen način pa izražajo zanikanje prispevka veteranov, za našo samostojno državo in našo domovino. Slavnostni govornik je bil namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir dr. Andrej Osterman, ki je v svojem nagovoru izpostavil povezanost veteranov in Slovenske vojske in orisal sedanje delovanje pripadnikov tako doma, kot v tujini. V sodelovanju s Slovensko vojsko in orkestrom Slovenske policije je bil izveden krajši kulturni program.


Vir:ZVVS

25 Maj 2012Polaganje vencev pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 1991

polaganje venca_spomenik_zale_2012_zvvs novo 1 Vodstvi Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever sta v počastitev Dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo, 22. obletnice Manevrske strukture narodne zaščite in 21. obletnice nastanka Slovenske vojske v četrtek, 17. maja ob 11. uri na pokopališču Žale v Ljubljani, položili venca k spomeniku padlim policistom, pripadnikom TO in civilnim žrtvam vojne za Slovenijo 1991. Na slovesnosti pri polaganju vencev so sodelovali tudi pripadniki Gardijske enote Slovenske vojske, člani OZVVS Ljubljana in PVD Sever Ljubljana,  praporščaka ZVVS in Združenja Sever ter pihalni kvartet Policijskega orkestra.

20 Maj 2012Veterani vojne za Slovenijo Šoštanj na slovesnosti ob 67. obletnici konca druge svetovne vojne v Topolšici

 veterani ozvvs_sostanj_12_maj_topolsicanovo 1 9. maja 1945 je začela veljati splošna kapitulacija, ki jo je Nemčija podpisala 7. maja v francoskem Reimsu, dan zatem pa še v sovjetskem vrhovnem poveljstvu v Karlshorstu pri Berlinu. V Evropi se je tako uradno končala vojna, ki je prvič v zgodovini prinesla več žrtev med civilisti kot vojaki, holokavst in nepredstavljivo trpljenje milijonov ljudi po svetu. V vojni, ki je trajala šest let in en dan, je sodelovalo 72 držav, zahtevala pa je okoli 60 milijonov smrtnih žrtev. 9. maja 1945 so se pomembni dogodki zgodili tudi na slovenskih tleh. V toku zgodovine je bilo Topolšici določeno posebno mesto. Iz tega kraja je 9. maja 1945 odšla v svet novica o kapitulaciji nemških oboroženih sil. V Topolšici, kjer na dogodek spominja spominska soba, poimenovana Kapitulacija 1945, je nemški general Alexander Löhr podpisal brezpogojno kapitulacijo nemških oboroženih sil za jugovzhodno Evropo. V spomin na ta dogodek je šaleško združenje borcev za vrednote NOB pripravilo večjo proslavo, hkrati pa Topolščani praznujejo krajevni praznik. Spomin na dogajanje ob zaključku vojne so  počastili v soboto, 12.maja 2012 ob 19-ih v Zdraviliškem parku. Slavnostni govornik na slovesnosti ob 67. obletnici konca druge svetovne vojne je bil  minister za obrambo Aleš Hojs, ki je ob začetku slovesnosti tudi položil venec k spomeniku padlim borcem. Zbrane udeležence proslave je uvodoma nagovoril tudi župan občine Šoštanj Darko MenihProslave so se udeležili tudi veterani vojne za Slovenijo iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. 

kamerca Minister za obrambo Aleš Hojs - Slavnostni govornik ob 67. obletnici konca druge svetovne vojne v Topolšici 

 

14 Maj 2012Program dela območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj za leto 2012

 

naslovnica program_dela_2012novo 1 Predsedstvo območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  je sprejelo  predlog Letnega načrta dela za leto 2012. V predlogu programa dela  so upoštevane dosedanje izkušnje, aktivnosti ob obletnicah osamosvojitve, obveznosti organizacije kot zaključene celote ter vrsta nalog, ki jih dopolnjujejo Pravila OZVVS Šoštanj. Glavni cilji OZVVS Šoštanj so krepitev zveze veteranov, ohranjanje spomina na dogodke 90/91, krepitev domoljubja in bojevniških tradicij slovenskega naroda, skrb za članstvo OZVVS Šoštanj, obveščanje javnosti o delu OZVVS Šoštanj in druge naloge. Program dela združenja za leto 2012 je zanimiv, raznolik in dostopen slehernemu članu naše organizacije. Ker želimo, da se naši člani družijo,  zaupajo, pomagajo in nas obveščajo o problemih, ki nastajajo, bo v ospredju še naprej rekreativni šport. V programu dela, ki je namenjen vsakemu članu naše organizacije, želimo približati tisto, kar nas bo še naprej družilo, tako kot v letih osamosvajanja Slovenije. Obveščanje članstva bo potekalo kot do sedaj,  preko lokalnega časopisa List in Naš čas, glasila Veteran,  ter naše spletne strani: www.veterani-sostanj.si. Predlog nalog zahteva tudi ustrezna finančna sredstva, posebno vrednost pa bomo namenili v letu 2012  odkritju spominskega obeležja na Planinskem domu Smrekovec nad Šoštanjem  (na PD Smrekovec  se je nekaj časa skrival in varoval helkopter-gazela, ki je prebegnil iz JLA na stran TO),  odkritju spominskih plošč na tetraedru pred Domom veteranov Bele Vode, odkritju  spominske sobe v Domu veteranov Bele Vode ter razvitju veteranskega prapora OZVVS Šoštanj.  Prizadevali si bomo za zbiranje potrebnih finančnih sredstev. Naštete naloge so predlog za razpravo na letnem zboru  območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, ki bo letos potekal 9. junija 2012.  V letu 2012 bomo namenili tudi vso potrebno pozornost za večjo vlogo Zveze veteranov vojne za Slovenijo, za nadaljnji razvoj in za uveljavljanje pridobljenih pravic veteranov v Sloveniji.       

OZVVS Šoštanj
ico-pdf Letni program dela OZVVS Šoštanj za leto 2012
ico-pdf Realizacija nalog in aktivnosti OZVVS Šoštanj v letu 2011
ico-pdf Seznam spominskih obeležij na območju občine Šoštanj in predlog postavitev             obeležij v letu 201210 Maj 2012Proslava ob dnevu zmage in prazniku KS Topolšica

topolsica_9_maj_1945_podpis_kapitualcijeV toku zgodovine je bilo Topolšici določeno posebno mesto. 9. maja 1945 je odšla v svet novica o delni kapitulaciji nemških oboroženih sil za jugovzhodno Evropo. V spomin na ta dogodek Topolščani s ponosom praznujejo svoj krajevni praznik.  Letos se bo osrednja slovesnost odvila na predvečer praznika ob 67. obletnici podpisa delne  kapitulacije nemških oboroženih sil in konca druge svetovne vojne na ozemlju Jugovzhodne Evrope, ter   prazniku krajevne skupnosti Topolšica, v soboto, 12. maja 2012, ob 19. uri,  v zdraviliškem parku v Topolšici. Slavnostni govornik bo minister  za obrambo RS Aleš Hojc, pozdravni govor pa bo imel Darko Menih, župan občine Šoštanj. Ob koncu proslave bodo prižgali kres, sledil pa bo družabni del.  

Članice in člani šoštanjske veteranske organizacije, ste na proslavo Vljudno vabljeni!

ico-pdf  Vabilo KS Topolšica na prosalvo ob dnevu zmage in KS Topolšica

04 Maj 2011V Šoštanju pred dnevom državnosti 25. junijem, slovesno odkritje spomenika osamosvojitveni vojni za Slovenijo

 spomnisko obelezje tetraeder sostanj 24 junij 2011_011novo_1 V petek, 24. junija, na predvečer dneva državnosti, bo v Šoštanju  v spominskem parku za Kajuhovo rojstno hišo oz. pred spomenikom Karla Destovnika Kajuha v okviru praznovanj 20. obletnice osamosvojitvene vojne za Slovenijo, otvoritev osrednjega spominskega obeležja osamosvojitveni vojni za Slovenijo.
image_jpegPogled na pomnik (tetraeder) v spominskem parku Karla Destovnika Kajuha
image_jpegPogled na pomnik (tetraeder), ki bo postavljen za nekdanjim Kajuhovim hotelom

04 Februar 201115. maja Dan Slovenske vojske - prireditve ob dnevu Slovenske vojske

thumb vabilo_dan_sv_15_maj_2012

novo 1 Slovenska vojska praznuje 15. maja Dan Slovenske vojske. S praznovanjem ohranjajo pozitivne vrednote iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej vrednote osamosvojitvenih prizadevanj ter spomin na prvo služenje vojaškega roka, ki se je za Slovence odvijalo izključno v Republiki Sloveniji. 15. maja 1991 so v takratni Teritorialni obrambi začeli z obveznim služenjem vojaškega roka slovenski naborniki v dveh učnih centrih – v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru je bilo 120 nabornikov, v 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani pa 180. Ob tej priložnosti bodo ob praznovanju 21. obletnice v enotah Slovenske vojske organizirane različne dejavnosti. V torek, 15. maja, ob Dnevu Slovenske vojske, bodo po vojašnicah potekale interne slovesnosti v počastitev dneva, ob tej priložnosti bodo posameznim pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske podeljeni čini in priznanja. Zvečer bo v Kadetnici v Mariboru osrednji dogodek ob Dnevu Slovenske vojske, z nagovorom ministra za obrambo Aleša Hojsa. Slovenska vojska ponovno odpira vrata svojih vojašnic, kamor vabi vse, ki želijo preživeti dan med slovenskimi vojaki in vojakinjami. Vojašnice bodo za obiskovalce odprte ob sobotah med 10. in 18. uro.
ico-pdf Dan odprtih vrat  Vojašnice Celje, sobota, 19. maj 2012, od 10. – 18. ure

Vir: http://www.slovenskavojska.si  

07 Maj 2012Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

novo 1 OZVVS Celje je v soboto 21.4. 2012 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 9 memorial Skrta 2012 strelisce9. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika OZVVS Celje. Tekmovanja se je udeležilo skupaj 18 ekip. 13 ekip iz OZVVS Celje, Žalec, Laško, Velenje,  Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zgornje savinjsko – Zadrečka dolina, Štore, Grosuplje, Mislinjska dolina, Kamnik, Vrhnika-Borovnica in Ptuj. 2 ekipi so bili iz PVZ Sever za celjsko območje – odbor Celje in Laško ter ekipa  iz OZ ZZB NOB Hudinja. Na strelišču se je pomerilo 60 strelcev, tekmovalci pa so dosegli  dobre rezultate, kljub temu, da gre za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovalo se je z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegle: 1. mesto ekipa OZVVS Celje  s 264  zadetimi krogi, 2. mesto ekipa OZVVS Celje s 252 krogi in 3. mesto prav tako ekipa iz OZVVS Celje s 243 krogi. Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je pripravil organizator OZVVS Celje. Prehodni pokal je prejela veteranska I. ekipa OZVVS Celje. Med posamezniki so bili najuspešnejši: 1. mesto Drago Guček  (OZVVS Celje) s 89 krogi, 2. mesto Slavko Frece (OZVVS Celje) s 88 zadetimi krogi in 3. mesto  Jože Jeram (OZVVS Celje)  87 zadetimi krogi. Tekma  je bila organizirana na  visoki ravni. Organizatorji iz OZVVS Celje so potrdili, da so dobri organizatorji,  prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje. Turnir na Gričku je bil tudi odlična priložnost za prijateljsko srečanje sosednjih veteranskih organizacij zahodnoštajerske regije in  širše  ter drugih organizacij in društev, ki so se udeležili že 9. memoriala. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu s strelci in veterani. Stkali so nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.  
exlogo Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

P.S.
Tudi šoštanjski veterani smo se želeli udeležiti omenjenega strelskega tekmovanja, na katerega smo že drugič prijavili strelsko ekipo OZVVS Šoštanj (8. memorial-2011, 9. memorial-2012), vendar so nas celjski veteranski kolegi zavrnili, da bi se lahko udeležili tekmovanja s pojasnilom,  češ, da še nismo polnopravni član Zveze veteranov vojne za Slovenijo. OZVVS Celje je edino združenje, ki nam je (že drugič) zavrnilo sodelovanje na športno-družabnem dogodku, čeprav smo se veterani OZVVS Šoštanj udeleževali v zadnjih dveh letih našega delovanja že številnih športnih in drugih aktivnosti, ki jih organizirajo Območna združenja veteranov vojne za Slovenijo širom Slovenije, na katera smo se prijavili k sodelovanju in vedno  smo bili povsod dobrodošli  in prisrčno sprejeti. Šoštanjski veterani se sprašujemo, čemu le takšna zamera celjskih veteranov do nas, da nas ne sprejmejo  med svoje vrste, saj smo šoštanjski veterani (175 članov) še vedno člani  ZVVS in iz zveze ni izstopil prav nihče !!! Ko smo se leta 1991 borili za našo samostojnost, smo si bili soborci, tovariši in prijatelji s puško ob rami, sedaj pa takšen odnos do soborcev…. Čemu le ??

Veterani OZVVS Šoštanj
ico-pdf
 Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 8. memorialu V. Skrta - 2011
ico-pdf Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 9. memorialu V. Skrta - 2012

03 Maj 2012Ekipno strelsko tekmovanje za 8. »Memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA

Območno  združenje  veteranov vojne za Slovenijo  Velenje in Območno  združenje  slovenskih častnikov  Velenje,

                                                                    VABITA
na ekipno strelsko tekmovanje za 8. »Memorial JOŽETA  ERVINA PRISLANA« z MK  puško, istočasno bo potekalo posamezno tekmovanje  za prehodni pokal za vse člane ZSČ Velenje in OZVVS Velenje, ki bo v soboto, 9. oktobra 2010 v Doliču, s pričetkom ob 9. uri.

PROGRAM  MEMORIALA:
-  8.00 – 9.00 ure: Zbor udeležencev in prijava ekip, zajtrk za
   udeležence
- 9.00 uri: Pozdrav z osvetlitvijo spomina in namena tekmovanja za
   memorial Jožeta Ervina Prisla - Tepej Stane
- 9.15 uri:Pričetek tekmovanja -  Vodja tekmovanja: Oštir Franc;
   Pomočnik odje tekmovanja - Bauman Marko
- 13:00 uri:Razglasitev rezultatov; Tepej Stane, Hriberšek Zdenko 
-Tekmovanje bo ob vsakem vremenu

Po razglasitvi rezultatov vam želimo prijetno druženje. Za mirno roko pri tekmovanju v streljanju z MK puško je poskrbljeno z malico in pijačo. Prijave za tekmovanje v streljanju z MK puško – ekipno in posamezno naj člani ZSČ Velenje in OZVVS Velenje sporočijo do TORKA,  05.10.2010 do 15. ure, sekretarju Meža Janku na tel. št. 041 776 499 ali e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
V pričakovanju udeležbe Vas lepo pozdravljamo!     
                                                            
               ~ RAZPIS - 8. "Memorial Jožeta E. Prislana"    Razpis
               PRAVILA TEKMOVANJA

 

27 September 2010Protestno pismo poslancem DZ RS zaradi predvidenih varčevalnih ukrepov in zmanjševanja pravic vojnim veteranom

 

logo zvvsnovo 1 Veterani  vojne za Slovenijo,  združeni v Zvezi veteranov vojne  za Slovenijo in  Policijski vojni veterani,  združeni  v Policijskih veteranskih društvih in Združenju Sever odločno nasprotujejo  predlaganim ukrepom  za uravnoteženje  javnih financ,  ki jih je Vlada Republike  Slovenije sprejela in poslala  kot Predlog  zakona  za uravnoteženje  javnih financ (EVA2012-1611-0078) v  obravnavo po nujnem  postopku v Državni   zbor. Za ukrepe so izvedeli iz  javnih  informacijskih  sredstev,  saj jih vlada  o načrtovanem  zmanjšanju upravičenj  po Zakonu  o vojnih  veteranih  pred tem ni seznanila ali jim  ni dala možnost sodelovanja pri oblikovanju  le-teh. Zveza veteranov vojne  za Slovenijo in  Policijski vojni veterani,  združeni  v Policijskih veteranskih društvih  in Združenju Sever so se s protesnim pismom obrnili na poslanke in poslance Državnega zbora za pomoč pri uveljavljanju njihovih pripomb in predlogov. Veteranski organizaciji ugotavljata, da se s  predlaganim Zakonom za uravnoteženje  javnih financ   bistveno  posega v osnovni  koncept Zakona  o vojnih  veteranih - UP82 (Uradni list RS,5t.59/06, 6t/06-ZDru-1. in 101/06 - Odl.US) oziroma  v pravice, ki so določene za vojne veterane.

Vir:Strokovna služba ZVVS

ico-pdf Protesno pismo ZVVS in veteranov Sever za poslance DZ RS (2,8 MB)
word icon_small Predlog Zakona za uravnoteženje javnih financ (2,6 MB)
ico-pdf Priloga 1 (84 KB)
ico-pdf Priloga 2 (21 KB)

03 Maj 2012stran 24 od 28