Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Vabilo na slovesnost ob Dnevu državnosti in 21. obletnici samostojnosti RS

spomenik sostanj 2012Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj in občina Šoštanj vas vljudno vabita na slovesnot ob dnevu državnosti in 21. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, ki bo 24. junija 2012 ob 16. uri pri spomeniku »Braniteljem slovenske samostojnosti 1991« v Kajuhovem parku v Šoštanju, kjer bomo položili venec in se poklonili vsem žrtvam osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991. Slavnostni govornik bo Darko Menih,  župan občine Šoštanj. Program proslave nam bo popestril pihalni orkester Zarja Šoštanj. Po proslavi se bomo ob 17. uri  udeležili osrednje proslave  ob dnevu državnosti, ki jo prireja Turistično društvo Skorno pri Šoštanju  pod šototom na športnem igrišču v Skornem. Igral bo ansambel TAPRAVI FALOTI, gost pa bo FEŠTA BAND.

 Vljudno vabljeni!
ico-pdf Vabilo OZVVS Šoštanj in občine Šoštanj na slovesnot ob Dnevu državnosti
ico-pdf Vabilo TD Skorno na osrednjo slovesnot ob Dnevu državnosti

 

23 Junij 2012Vabilo na otvoritev spominskega obeležja na Planinskem domu Smrekovec

smrekovec dom_na_smrekovcuLetos mineva 21.  let od vojne za Slovenijo. Mineva  tudi 21 let od nedvomno pogumnega  dejanja, ko sta se pilot Jože Kalan in tehnik letalec Bogomir Šuštar odzvala klicu domovine in že drugi dan vojne za Slovenijo 28.6.1991 iz JLA prebegnila na stran naše Teritorialne obrambe. V spomin na obletnico, ki je povezana s prevzemom, maskiranjem in varovanjem helikopterja gazella, je Poveljstvo sil Slovenske vojske  sprejelo odločitev, da je to DAN 15. HELIKOPTERSKEGA BATALJONA SLOVENSKE VOJSKE. Občina Šoštanj, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj in 15. helikopterski bataljon vas v okviru praznovanja 21. obletnice tega dejanja vljudno vabijo, da se v soboto, 30. junija 2012 ob 13. uri pri Planinskem domu na Smrekovcu udeležite svečanega odkritja  spominskega obeležja na čas, ko  je bil od 9. 7. 1991 do 10. 7. 1991 na tem mestu skrit  helikopter gazelle z oznako TO-001 Velenje ter posadka helikopterja, pilot   Jože Kalan in tehnik letalec  Bogomir Šuštar. Helikopter in posadko je varoval 133. vod TO KS Bele Vode  89. Območnega štaba TO Velenje.  Na odkritje so vabljeni predstavniki 15. helikopterskega bataljona Cerklje ob Krki, dobitniki spominskega znaka »Golte 91«, predstavniki občine Šoštanj, predstavniki ZVVS, člani predsedstev OZVVS Mozirje, Velenje in Šoštanj ter veteranke in veterani območnega veteranskega združenja  Šoštanj. Želimo si, da bi soboto preživeli vsi skupaj v prijetnem razpoloženju in hkrati med prijatelji, ki smo leta 1991 prispevali , da danes živimo v svobodni, neodvisni in prelepi Sloveniji. Po zaključku svečanega odkritja spominskega obeležja bo druženje s pogostitvijo. Vljudno vabljeni!
pdf akti  Vabilo na otvoritev spominskega obeležja Gazelle TO-001 Velenje

19 Junij 2012Vabilo na zbor veteranov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

dom veteranov_bele_vode_novi_prostoriZ veseljem sporočamo veterankam in veteranom Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj novico, da je novemu vodstvu  Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), kateremu v novem mandatnem obdobju 2012 – 2016 predseduje  generalmajor Ladislav Lipič, uspelo preseči pomisleke glede prizadevanja našega  in tudi nekaterih drugih veteranskih društev, da postanemo polnopravni član ZVVS. Tako je novo predsedstvo ZVVS na svoji 1. korespodenčni seji  dne 23.5.2012 sprejelo sklepe, da se naše novonastalo združenje takoj enakovredno  vključi v izvajanje zadanih programskih aktivnosti na regionalnem in državnem nivoju (zveza), kot so npr. športne aktivnosti, proslave ipd. Pričeli  smo tudi  z aktivnostmi, da strokovni službi ZVVS predložimo vse potrebne dokumente za medsebojno uskladitev evidence članstva, plačevanje članarine ter ostalih odprtih zadev, ki so potrebne, da izpolnemo kriterije za polnopravno članstvo v zvezi. Predsedstvo OZVVS Šoštanj se je prav zaradi čakanja na odločitev novega  vodstva ZVVS  v zvezi našega vključevanja v zvezo odločilo, da letošnji 2. občni zbor izvedemo takoj, ko bomo prejeli dokončno odločitev zveze. Odločitev predsedstva zveze smo prejeli v začetku junija in naše predsedstvo se je  odločilo, da se 2. občni zbor OZVVS Šoštanj skliče v soboto, 23. junija 2012 ob 18. uri v novih prostorih Doma veteranov Šoštanj v Belih Vodah, v bivši podružnični Osnovni šoli Biba Rock v Belih Vodah, kjer smo si uredili naš Dom veteranov Šoštanj – Bele Vode. Vse aktivnosti, ki smo si jih  v letu 2011 zadali,  smo skoraj v celoti realizirali, zelo aktivni pa smo bili tudi letošnje prvo polletje. Na občnem zboru, na katerega  vljudno vabimo vse šoštanjske veteranke in veterane, bodo podana poročila o delu Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  za preteklo in tekoče obdobje ter  načrt aktivnosti OZVVS Šoštanj še za drugo polletje 2012. Po končanem zboru pa bo pogostitev in druženje.  Veselimo se sodelovanja z vami in upamo, da bo sodelovanje tudi v letu 2012, ko so se končno pričele aktivnosti vstopa našega šoštanjskega združenja v zvezo, dobro steklo, se krepilo in širilo.

 icon foto Fotogalerija prenove bivše OŠ Biba Rock v Dom veteranov Šoštanj
pdf akti
  Vabilo na občni zbor veteranov OZVVS Šoštanj
pdf akti  Realizacija programa dela v letu 2011
pdf akti  Letni program dela za leto 2012

19 Junij 2012Šoštanjski veterani in veterani Sever za celjsko območje - odbor Velenje so bili gostje v Kozjem ob odkritju obeležja vojne za Slovenijo


CIMG4473novo 1 Delegacija veteranov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  in veteranov veteranske  organizacije Sever za celjsko območje - odbor Velenje so se v soboto, 16. junija 2012 udeležili proslave na trgu v Kozjem, kjer so Občina Kozje in domoljubne veteranske organizacije odkrili spominsko obeležje vojne za Slovenijo, hkrati pa še počastili državni praznik Dan državnosti – 25. junij.  Proslavo na trgu v Kozjem je pripravila  občina Kozje skupaj z vsemi slovenskimi veteranskimi društvi. Proslave so se udeležili  predsednik veteranskih društev  Sever Miha MolanPolde Korez, predsednik veteranskih društev Kozje, župan občine Podčetrtka Peter Misja in drugi visoki funkcionarji.  Tetraeder, ki je postavljen v Kozjem, spominja na prisotnost vojne tudi na območju občine Kozje, čeprav dokaj kratke - trajala je namreč le deset dni, vendar pa zato nič manj pomembne za Slovenijo in Slovence. Tako je tudi ta vojna, kot vsaka druga, pustila za seboj žrtve, zato jih bo spomenik hkrati tudi nagovarjal, naj se vojni in vojnim spopadom v največji meri izogibamo,  neskladja pa  rešujejo v miru brez nepotrebnega nasilja. Spomenik ima na vsaki strani svoj znak – grb občine Kozje, ter logotip policijskega veteranskega društva SEVER in veteranov vojne za Slovenijo,  člani katerih so bili vključeni tudi iz območja Kozjega.  Slavnostni govornik je bil predsednik policijskih veteranskih društev Sever Miha Molan, ki je spregovoril nekaj besed o Kozjanskem odredu, še pred tem pa so se učenci OŠ Kozje pokazali kot recitatorji ene izmed mnogih pesmi Otona Župančiča. V kulturnem programu je sodelovala Veteranska godba na pihala iz Velenja, zapeli pa so Branko Gradišnik o slovenskih veteranih, pevski zbor OŠ Lesično,  del Zdravljice pa je zapel tudi  župan Kozjega Dušan Andrej Kocman. Županu Kozjega Dušanu  Kocmanu  so se za  njegovo nesebično pomoč in razumevanje pri  nastanku parka spomina na trgu Kozje in tudi pri vseh ostalih projektih zahvalili, zahvalo pa sta mu  podelila predsednik veteranskih organizacij Sever  Miha Molan in Polde Korez. V prijetnem  poletnem popoldnevu  so veterani preživeli v  druženju ob pogostitvi vojaškega golaža,  med sabo pa so se pomerili še v  športnih disciplinah:  streljanju z lokom, fračo in ribolovom. 

19 Junij 2012Šoštanjski veterani na 12. veteranskih ekipnih športnih igrah v Celju

ekipa vlecenje_vrvi_celje_2012novo 1 V soboto, 9. junija 2012  so  na tekmovališčih v Celju   potekale 12. veteranske ekipne športne igre, ki se jih je tokrat prvič udeležilo sedemnajst veteranov  Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Veteranske športne igre sta  organizirali obe krovni veteranski organizaciji, Zveza veteranov vojne za Slovenijo in  Zveza policijskih veteranskih društev Sever  v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Celje in Policijskim veteranskim društvom Sever  za celjsko območje. Za izvedbo iger je bil pri OZVVS Celje  imenovan organizacijski odbor, ki je v sodelovanju  s Komisijo za šport pri zvezi veteranov  pripravil že 12. veteranske ekipne športne igre.  Člani območnih veteranskih organizacij so igre sprejeli kot že tradicionalno obliko druženja, hkrati pa ni manjkal športni in tekmovalni duh.  V vseh panogah je sodelovalo 40 ekip z več kakor 650 tekmovalci in če prištejemo še spremljevalce, je bilo udeležencev preko 800.  Na otvoritvi iger, ki je bila v hali celjskega sejma Golovec, so prisotne   pozdravili podpredsednik  ZVVS  Jože Kuzman in predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever Miha Molan. Igre je otvoril predsednik Komisije za šport pri ZVVS Adi vidmajer. Igre so potekale na štirih tekmovališčih. Na strelišču  Petriček v Celju  so se  ekipe pomerile v streljanju z malokalibersko puško (42 ekip), košarka je potekala v  telovadnici OŠ Franca Kranjca na Polulah (15 ekip), v  prostorih Modre dvorane v poslovni zgradbi Celjskega sejma je potekal šahovski turnir (25 ekip),  25 ekip je tekmovalo  na 10 steznem kegljišču Golovec, start in cilj orientacijskega teka (17 ekip) je potekal s startom in ciljem v Celjskem mestnem parku,  vlečenje vrvi (19 ekip) pa v dvorani  Golovec. Veterani  Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, so tekmovali v štirih disciplinah. V vlečenju vrvi so med 19 ekipami dosegli 57 točk in zasedli 13. mesto, v šahu so  med 25 ekipami dosegli 59 točk in zasedli 12. mesto, med 25 ekipami v keglanju so z 38 točkami zasedli  23. mesto, v streljanju z malokalibersko puško pa so z 142 krogi med  40 ekipami dosegli 30 mesto. Med 40 ekipami je OZVVS Šoštanj z 185 točkami dosegel 23 mesto. V skupnem seštevku je prvo mesto z 640 točkami zasedla in tako prejela tudi prehodni pokal ekipa  OZVVS Kočevje, drugo mesto s 540 točkami ekipa OZVVS Postojna in tretje mesto  z 528 točkami ekipa OZVVS Zgornja Gorenjska.   Najboljše tri ekipe v posamezni panogi so prejele medalje, zmagovalci v posamezni panogi in prvi trije v skupni uvrstitvi pa še pokale. Pokale in medalje je  podelil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič. Ne prav lepo vreme, zanimive in razburljive tekme, izredno prijetno ozračje, nobene hujše poškodbe in ob koncu obljuba vseh – na svidenje na 13.  veteranskih ekipnih igrah.

pdf akti Uradni rezultati 12. veteranskih ekipnih športnih iger Celje 2012

 

 

 

 Video - 12. veteranske ekipne športne igre - Celje 2012

 
kamkoder video 12. veteranske ekipne športne igre - Celje 2012 (Vir: Miran Zupančič)

12 Junij 2012Srečanje predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)

srecanje zvvs_vso_ladislav_lipic_slavko_kmeticCilj srečanja je bil spoznavne narave, beseda pa je tekla še o podobnostih in razlikah med Zvezo veteranov vojne za
Slovenijo
in Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve. Predsednika sta se strinjala, da je v procesih izobraževanja, ozaveščanja in drugih aktivnostih povezanih z osamosvojitvijo in nastankom naše samostojne države še veliko prostora za kakovostno ustvarjanje in sodelovanje vseh akterjev. Posebej sta izpostavila prenos teh izkušenj na mlado generacijo. Predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič je posebej izpostavil zadeve okoli zmanjševanja že z zakonom pridobljenih pravic veteranov vojne za Slovenijo in predlagal,da tudi Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve  zadeve prouči in se do njih opredeli. Poleg tega je predsednik ZVVS izrazil svoje nestrinjanje z izločitvijo predstavnika ZVVS iz odbora za organizacijo in pripravo državnih proslav. Predsednik VSO  Slavko Kmetič je seznanil predsednika ZVVS Ladislava Lipiča z aktivnostmi združenja VSO s poudarkom na pripravi in izvajanju projektov VSO v povezavi s slovensko osamosvojitvijo. Na zaključku sta se predsednika dogovorila za redna srečanja, predvidoma enkrat na tri mesece zaradi pospešitve in konkretizacije sodelovanja med Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)

Vir: ZVVS

22 Junij 2012Spominska slovesnost za odločilne dogodke v slovenski osamosvojitveni vojni

medvedjek2 2012_lipic_ozvvs_trebneObmočno združenje veteranov vojne za Slovenijo Trebnje je pri spomeniku na Medvedjeku nad nekdanjo hitro cesto, zdaj avtocesto, pripravilo spominsko slovesnost pred dnevom državnosti in 21. obletnico samostojnosti Slovenije. Spomenik in muzejsko oklepno vozilo BOV 3 v nastajajočem spominskem parku pričata o dogajanju iz slovenske osamosvojitvene vojne, v kateri je bila po razglasitvi samostojne Slovenije v letu 1991 na Medvedjeku zaustavljena kolona oklepnih vozil JLA na poti proti Ljubljani. Trebanjski župan Alojzij Kastelic je v nagovoru udeležencem slovesnosti, med katerimi sta bila tudi mati in brat umrlega teritorialca Franca Uršiča, poudaril, da je potrebno ohranjati spomin na tisti čas, ko se je na Medvedjeku zgodila zgodovina. »Takrat so eni rekli, da ne bomo izšli, a smo. Zdaj je potreben pogum za premagovanje težav v gospodarski krizi za za ohranitev slovenske samobitnosti,« je menil Kastelic. Slavnostni govornik predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič je poudaril, da je bila široka mobilizacija vseh, od enot TO in milice do Civilne zaščite, lovcev, radioamaterjev, zdravstvenih delavcev, medijev in drugih odločilna, da je bila naša vojna kratka in uspešna ter da naj si danes ne očitamo, kaj bi kdo naredil drugače oziroma bolje. V učbenikih je o tem po njegovem zapisanega mnogo premalo, zato pa so dejstva popisana po zaslugi veteranskih organizacij in 21 let je dovolj za prerekanja o zaslugah. »Veterani vojne za Slovenijo, združeni v domoljubni, samostojni, nevladni in nestrankarski organizaciji, v teh prepirih ne mislimo sodelovati. Ljudem jih je dovolj. Slišati želijo, kdaj bodo nova delovna mesta, kako bodo šolali otroke in kdaj bodo za delo dobili dostojno plačilo. Skrajni čas je za zaustavitev nasilnega pohoda resnice; čas je za medsebojno razumevanje, sodelovanje in solidarnost,« je menil Lipič. Krčenje pravic veteranov, vključno z izločitvijo njihovega predstavnika iz odbora za državne proslave, in neodzivanje na njihovo nestrinjanje je označil kot nekorektno, neetično in omalovažujoče zanikanje prispevka vseh veteranov k samostojni slovenski državi. »Takšnega odnosa do tistih, ki so z orožjem v rokah in za ceno lastnih življenj podpirali politične odločitve takratnega vodstva pri uresničevanju plebiscitne odločitve naroda, si ne bi smela privoščiti nobena država ne glede na razmere,« je poudaril Ladislav Lipič.

Vir: Delo (Zdenka Lindič-Dragaš)

22 Junij 2012Šoštanjski veterani osvojili 3. mesto v lovu rib s plovcem v Renčah

tekmova trasa_reka_vipava_rence_2012novo 1 Na pobudo sekcije Renče–Vogrsko v OZVVS Veteran Nova Gorica je bilo leta 2009 v  program dela uvrščeno 1. tekmovanje  v ribolovu rib s plovcem. Veterani OZVVS Veteran Nova Gorica so bili do pobude, da se organizira ribiško tekmovanje precej skeptični, na koncu pa je bila sprejeta pobuda, da so veterani na tem delu Primorske zelo zainteresirani za to obliko druženja.  Vztrajnost predsednika veteranske sekcije Renče–Vogrsko Aleksandra Piščanca s svojim odborom se je obrestovala. Prijave na prvo ribiško tekmovanje leta 2009  so prišle z idrijskega, goriškega  do vipavskega konca. V konkurenci je tekmovalo devet ekip, ekipni zmagovalec prvega ribiškega tekmovanja pa je bilo društvo Sever severnoprimorske regije. Sledilo je drugo in tretje  tekmovanje, letos 2. junija 2012 pa že 4. tradicionalno tekmovanje v lovu rib s plovcem za veterane Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Na povabilo OZVVS Veteran Nova Gorica so se na 4. ribiško tekmovanje odzvali tudi veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v sestavi Franc Ravnjak, Silverij Koželjnik in Bojan Apatič. Pravila ribolova so bila določena po tekmovalnih pravilih Ribiške zveze Slovenije. Po štiriurnem ribolovu na trasi reke Vipave v Renčah se je med osmimi ekipami ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  odlično odrezala in osvojila 3. mesto, drugo mesto je zasedla ekipa OZVVS Ajdovščina – Vipava,  prvo mesto pa veterani Sever Severno Primorske. 

12 Junij 2012Šoštanjski veterani na 13. tradicionalnem vseslovenskem pohodu » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012«

13 pohod maistra ozvvs sostanjŠoštanjski veterani vojne za Slovenijo so se prvo soboto v juniju udeležili že 13. tradicionalnega pohoda po poti generala Maistra – Sveta Ana 2012. V čast generalu Maistru lenarški veterani osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki se uspešno povezujejo z drugimi domoljubnimi in veteranskimi organizacijami, (v Lenartu deluje tudi Maistrovo društvo), vsako leto v začetku junija pripravijo spominski pohod veteranov po poteh generala Maistra.  Zberejo se vsako leto, tako da udeleženci dodobra spoznavajo vse slovensko goriške kraje, njihove naravne in kulturnozgodovinske znamenitosti in posebnosti. Pohod in srečanje sta vsako leto v drugi občini. Pokroviteljica tokratnega pohoda je bila Zveza veteranov vojne za Slovenijo, gostiteljica pa Občina  Sveta Ana v Slovenskih goricah. Občina Sveta Ana kot gostiteljica letošnjega pohoda,  je pripravila zanimiv program. Po jutranjem zboru pri osnovni šoli v občinskem središču,  so na kratko pohodnikom spregovorili o pomembnosti  pohodov po poti generala Maistra predsednik OZVVS Lenart g. Darko Škergeta, župan občine Sv. Ana  v Slovenskih goricah  g. Silvo Slaček in poslanec v DZ RS g. Franc Breznik. Po  krajšem kulturnem programu, ki so ga pripravile učenke OŠ Sv. Ana,  so  udeleženci  13. tradicionalnega pohoda » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012« krenili na 9 kilometerski pohod v smeri Sveta Ana – Zg. Ščavnica – Rožengrunt – Sveta Ana. Pohod je vodil veteran Stojan Bračič s sodelavci. Pot nas je vodila po slikoviti rahlo valoviti slovenjegoriški pokrajini med travniki, polji, sadovnjaki in vinogradi brez večjih ali težjih vzponov. Ob poti smo lahko občudovali tudi še nekaj ohranjene vaške arhitekture, naravne znamenitosti in idiličen razgled. Med potjo so organizatorji poskrbeli za predstavitev posameznih znamenitosti in za osvežilne napitke. Proti Sveti Ani smo se  vračali po slemenu naselja Zg. Ščavnica in okoli 14. ure  prispeli na cilj. Za varno streho in namestitev udeležencev pri OŠ Sv. Ana ter okrepčilo so poskrbeli pripadniki Slovenske vojske. Čeprav je pohodnike rahlo »namočil« dež, dobre volje in vedrega razpoloženja ni manjkalo. Sklenili so, da se prihodnje leto v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, ki bo gostiteljica 14. tradicionalnega  vseslovenskega pohoda » Po poti generala Maistra Sveta Trojica 2013«, srečajo še v večjem številu.

   Video - 13. pohod po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012

03 Junij 2012Severnoprimorski veterani vojne za Slovenijo obiskali občino Šoštanj

spomenik braniteljem 1991novo 1 V znak dobrega sodelovanja med Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Veteran iz Nove Gorice in Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo  Šoštanj, so se severnoprimorski veterani odločili in  zadnjo majsko soboto 2012 izvedli enodnevni izlet v neznano in obiskali  občino Šoštanj ter  šoštanjske veterane vojne za Slovenijo. Pred spomenikom »Braniteljem slovenske samostojnosti 1991«, katerega so  ob 20. obletnici osamosvojitvene vojne za Slovenijo  lansko leto, na dan državnosti v Kajuhovem parku v Šoštanju odkrili šoštanjski veterani, veterani policijskega veteranskega združenja Sever Šaleške doline ter  občina Šoštanj, so člani predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj in župan občine Šoštanj Darko Menih prisrčno sprejeli prek trideset  severnoprimorskih veteranov iz območnega združenja Nova Gorica. Delegacija veteranov OZVVS VETERAN Nova Gorica je k spomeniku »Braniteljem slovenske samostojnosti 1991« položila venec, vsi udeleženci pa smo se z minuto molka poklonili vsem žrtvam osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991. Prvi in dolgoletni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, častni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo ter predsednik Območnega združenja  VETERAN Nova Gorica, polkovnik Srečko Lisjak,  je nato podelil še spominski plaketi Območnega združenja Veteran Nova Gorica občini Šoštanj, ki jo je prejel župan občine Šoštanj Darko Menih ter Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo  Šoštanj, ki jo je prejel predsednik šoštanjskega veteranskega združenja Leon Stropnik. Po krajšem postanku v ribiški koči Šoštanj, kjer so se gostujoči veteranke in veterani okrepčali ter od župana in predsednika  OZVVS Šoštanj prejeli skromna darila, so odšli po programu na ogled Termoelektrarne Šoštanj, kjer so si z zanimanjem ogledali delovanje bloka 4 in 5 ter z razgledne ploščadi bloka 5, še gradbišče izgradnje novega nadomestnega bloka Teš 6. Sledil je ogled Muzeja usnjarstva na Slovenskem Šoštanj ter v popoldanskih urah še ogled Muzeja premogovništva Slovenije.  Čeprav utrujeni, a polni vtisov ter novih poznanstev so se novogoriški veterani  zadovoljni poslovili od soustvarjalcev izleta in se v poznih večernih urah odpravili domov z mislijo, da se kmalu ponovno snidemo.
icon foto Fotoreportaža obiska veteranov OZVVS VETERAN Nova Gorica občine Šoštanj
ico-pdf  Spominska plaketa OZVVS Veteran Nova Gorica - prejela občina Šoštanj
ico-pdf  Spominska plaketa OZVVS Veteran Nova Gorica - prejelo OZVVS Šoštanj

Video - OZVVS Veteran Nova Gorica obiskal občino Šoštanj

 

29 Maj 201212. veteranske ekipne športne igre Celje 2012


100 7423

novo 1 V soboto, 9. junija 2012  bodo na tekmovališčih v Celju   potekale 12. veteranske ekipne športne igre, ki jih organizirata  
obe veteranski organizaciji, Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in  Zveza policijskih veteranskih društev Sever (ZPVDS), OZVVS Celje in PVDS za celjsko območje.. Za izvedbo iger je bil pri OZVVS Celje  imenovan organizacijski odbor, ki bo pripravil 12. veteranske ekipne športne igre v sodelovanju s Komisijo za šport pri ZVVS. Na veteranskih igrah lahko sodelujejo le člani Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo (v nadaljevanju OZVVS) in člani veteranskega društva SEVER. Tekmovalci morajo pri sebi imeti dokument, iz katerega je razvidno članstvo omenjenih društev. Pravilnost prijave preverjajo odgovorne osebe Zveze veteranov vojne za Slovenijo.  Rok prijave za sodelovanje na Veteranskih igrah je 01.06.2012, po tem datumu prijave ne bodo več možne. Vse prijave se na dostavljenih obrazcih pošiljajo na ZVVS, Rojčeva ulica 16, 1000 Ljubljana po pošti (velja datum na poštnem žigu), po faxu številka 01/ 524 26 88 ali elektronski pošti
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Na prijavni obrazec naj udeleženci vpišejo svoj elektronski naslov, na katerega bo organizator poslal dodatne informacije glede poteka tekmovanja. V kolikor posamezna ekipa nima elektronskega naslova, naj to obvezno označi in navede številko faxa.  Pred pričetkom iger bo ekipam s strani organizacijskega odbora dostavljen okvirni razpored tekmovanja po posameznih tekmovalnih panogah.
Več >>>>
ico-pdf  Razpis za 12. veteranske ekipne igre Celje 2012
msword  Prijavnica za 12. veteranske ekipne igre Celje 2012

25 Maj 201227. spominski pohod veteranov vojne za Slovenijo na Triglav - Razpis

triglav 2011_ozvvs_sostanj

27. spominski pohod veteranov vojne za  Slovenijo (ZVVS in SEVER), članov Združenja borcev za vrednote NOB  in Zveze slovenskih častnikov na Triglav je posvečen Triglavu - simbolu Slovenstva, partizanskim patruljam, ki so se v letu 1944 povzpele na vrh Triglava. Pohod in zaključna prireditev predstavlja eno osrednjih  domovinskih prireditev veteranskih združenj v Sloveniji.  Letošnji 27. tradicionalni pohod  bo potekal 6. in 7. julija 2012.Na pot se krene v petek, 06. julija, ob 6. uri, z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih smeri Primorske ali od drugod na pot krenejo  po svojih programih in s svojim varovanjem. Iz Rudnega polja pot vodi nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13.30 uri krajša kulturna slovesnost. Vzpon na vrh od doma Planika in Triglavskega doma bo dovoljen samo v zanesljivem vremenu. Nekaj pomembnih dejstev: na Kredarici ima Zveza veteranov vojne za Slovenijo za prenočevanje 151 mest. Pri razvrščanju po kočah bo upoštevan lanski razpored nočitev. Stroške organizacije pohoda v višini 17 € po udeležencu bo poravnalo Območno združenje veteranov Šoštanj, stroške bivanja (16 € Planika in Staničeva koča in Kredarica 17 €) pa plačajo  pohodniki kasneje na račun društva. Pohoda se lahko udeležijo člani ZVVS, Združenja SEVER, ZSČ in ZB za vrednote NOB, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni premagati to obremenitev. Pohoda se udeleži vsak na lastno odgovornost. Organizator nudi vsem udeležencem spominsko majico, kapo, značko in topli obrok ob povratku  na Rudnem polju. Prijave pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na GSM 041-793 724  najkasneje do 10.6.2012. Kasneje prijave ne bodo več možne. Prijavijo naj se le tisti, ki se bodo pohoda zanesljivo udeležili. Vse podrobnosti udeležbe na pohodu so razvidne iz priloženega razpisa.

ico-pdf Razpis 27. spominskega pohoda na Triglav - 2012 

20 Maj 201213. tradicionalni vseslovenski pohod » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012

 novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Lenart V A B I bojne tovariše, veteranke in veterane, članepot v_ Cerkvenjak_2010
Maistrovih in drugih domoljubnih društev,  na 13. tradicionalni,  vseslovenski pohod » Po poti generala Maistra -  Sveta Ana 2012, ki bo v soboto, 2. junija  2012, ob 9. 00 uri pri Sveti Ani v Slovenskih goricah. Zbor udeležencev bo  med  8.30 in 9.00 uro  v centru Svete Ane. Za avtobuse in osebna vozila so urejena n označena parkirišča in dovozi iz vseh smeri. Po jutranjem okrepčilu, krajšem kulturnem programu ter nagovoru župana občine Sv. Ana  v Slovenskih goricah  g. Silva Slačeka, predstavnika ZVVS, predsednika OZVVS g. Darka Škergeta, se bo okoli 9.30 ure krenilo na 9 kilometerski pohod v smeri Sveta Ana – Zg. Ščavnica – Rožengrunt – Sveta Ana. Pot vodi po slikoviti rahlo valoviti slovenjegoriški pokrajini med travniki, polji, sadovnjaki in vinogradi brez večjih ali težjih vzponov. Med potjo bodo poskrbeli za predstavitev posameznih znamenitosti in za osvežilne napitke. Pot nazaj proti Sveti Ani bo potekala  po slemenu naselja Zg. Ščavnica, zaključek pa bo predvidoma ob 13.30 uri, kjer bo za udeležence pogostitev. Rok za prijavo je 27. maj 2012 sekretarju g. Iztoku Rozinu na telefonsko številko 041-318 901 ali na e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Pokroviteljica pohoda je Zveza veteranov vojne za Slovenijo, gostiteljica pa Občina  Sveta Ana v Slovenskih goricah. Na pohod vabljene tudi veteranke in veterani OZVVS Šoštanj. Prijavite se do 26.5.2012 na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali na GSM 041-793 724. V kolikor se bo na pohod javilo večje število udeležencev, bomo organizirali skupni prevoz.
image jpeg 
Karta - pot v Sveto Ano 2012

20 Maj 2012stran 22 od 27